Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  3
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 4 of 4

Thread: Daniel Cioaba il da in judecata pe Patriarh

RSP - TEAM zildan's Avatar
    Mentioned
    115 Post(s)

Default Daniel Cioaba il da in judecata pe Patriarh

Daniel Cioaba il da in judecata pe Patriarh pentru "declaratiile" de pe timesnewroman.ro

"O tara trista plina de humor" sau viata bate bancul, dupa cum doriti. Regele tiganilor din Romania anunta ca il da in judecata pe Patriarhul BOR, Daniel Ciobotea, in urma unui pamflet publicat de cunoscutul site umoristic Times New Roman (TNR). Daniel Cioaba se arata revoltat de "declaratia" Patriarhului imaginata de TNR cum ca PF Daniel are aur, iar "maria sa" Cioba o tinichea doar. "Credem ca aceaste declaratii facute de domnul Patriah Daniel defaimeaza coroana, implicit ar jigni intreaga comunitate de rromi si dorim sa-l dam in judecata pentru calomnie... sau daca este vorba de un pamflet pe cei ce au facut aceasta stire", spune regele tiganilor.

Domnia sa nu crede ca este vorba de o gluma sau pamflet deoarece a vazut ca stirea a fost redata de "niste site-uri serioase cum e cotidianul.ro". "(Am vazut pe ) mai multe site-uri, printre care cotidianul.ro, punctuldestiri.ro, infoportal.rtv, telegrafonline si multe altele, o stire care face o afirmatie ca cei de la CNN au facut o greseala si l-au prezentat drept Rege al Rromilor pe Patriarhul Daniel. Mai departe, avem un raspuns al domnului Patriarh care afirma ca cei de la CNN nu stiu sa faca deosebirea dintre aurul curat pe care il poarta dansul si tinicheaua aurita pe care o port eu. Credem ca aceasta afirmatie facuta de domnul Patriarh Daniel defaimeaza coroana care pentru etnia rroma intr-adevar inseamna ceva, implicit ar jigni intreaga comunitate de romi, si dorim sa-l dam in judecata pentru calomnie... sau pe cei care au scris pamfletul daca e asa", mai declara maria sa Daniel Cioaba .

Speram ca disputa dintre rege si Patriarhul BOR sa nu fie una si de ordin religios, stiind ca fostul rege Florin Cioaba a fost predicator baptist

Redactia HotNews.ro este ferm convinsa ca totul este doar o replica plina de umor a domnului Cioaba fata de pamfletul Times New Roman

Stirea a mai aparut pe Ora de Sibiu, Turnul Sfatului, Romania TV si B1 TV
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

Standard RSP member startrek1's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Times New Roman
    Veşmintele de aur nasc confuzii! CNN l-a prezentat drept noul rege al ţiganilor pe Patriarhul Daniel

Renumitul veşmant arhieresc al Patriarhului Daniel, cu fir de aur şi pietre scumpe, i-a indus recent in eroare pe jurnaliştii străini! Intr-un material care prezenta situaţia grupurilor etnice din Romania, un reporter CNN l-a prezentat pe Preafericitul drept proaspăt incoronatul rege al ţiganilor.

“Ne pare rău pentru confuzia iscată”, declară Robert Sourish, jurnalist american. “Chiar am verificat, cum se cuvine, sunandu-i pe corespondenţii din Romania. I-am intrebat cum arată regele ţiganilor şi toţi ne-au zis că e imbrăcat in aur şi ii plac construcţiile grandioase. De unde să ştim că imaginile care ne fuseseră furnizate nu erau cu Daniel Cioabă, ci cu Daniel Ciobotea? Totul se potrivea, n-aveam de unde să ştim că e o coincidenţă de nume şi de opulenţă sfidătoare.”

“Mă simt profund jignit”, a exclamat Patriarhul. “Dacă jurnaliştii CNN nu pot distinge intre tinicheaua aurită pe care o poartă regele romilor şi aurul curat cu care am eu atata grijă să mă imbrac intru cinstirea Domnului şi venirea ploii, cine ştie ce alte gafe au mai făcut de-a lungul vremii. Cand e gata Catedrala, au s-o prezinte drept palat ţigănesc din Buzescu de Teleorman doar fiindcă e la fel de mare, urată şi plină de turnuleţe?”

sursa

Standard RSP member
    Mentioned
    3 Post(s)

Default "Mare, urâtă şi plină de turnuleţe?”

[mult] PreaFericitul a scapat un porumbel ?

In alta ordine de idei, ma exprim impotriva numirii ţiganilor cu cuvintul "rromi". Stiu ca exista o lege despre asta, da` nu-i decit una dintre multele legi strimbe si care ne fac noua, celorlalti, o mare nedreptate. Iaca dece :
    Rrom este cuvintul in limba ţigănească cu care se numesc ei insisi. Legea ne obliga sa le spunem in limba noastra cum isi spun ei in limba lor, facind un import fortat si gretos.
    Carei natii i se mai aplica regimul acesta de favoare ? Le spunem noi englezilor, nemtilor, italienilor, francezilor, chinezilor, egiptenilor samd cum isi spun ei insisi ? De ce sa vorbim noi limba ţigănească cind ne referim la ţigani ? Ei ne spun noua "gadjo", pe limba lor, nu ne spun romani, pe limba noastra. Si-atunci ?
    Parerea mea.
    Last edited by mateda; 15-10-13 at 09:48.
    160 pounds of star dust

Standard RSP member laur21's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Eu zic sa cotizam toti cu cate 1 milion pentru a plati un avocat in apararea preafericitului patriarh.
    Daca nu platim daniel e obligat sa bage mana in bugetul alocat catedralei mantuirii si atunci chiar ca nu se va mai termina niciodata lucrarile...
    'E loc sub soare pt toata lumea, mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra'