Sorin Viteazul, salvatorul apei calde
Publicat la data de Octombrie 10, 2013 de Moise Guran

S-a inspăimantat gandul că cetățenii țării București ar putea rămane noaptea fără apă caldă. Intr-o altă țară numită Romania, cetățenii din Suceava, Galați sau Targoviște iși fac planuri să-și pună iarna asta mobila pe foc.
Radem, glumim, dar unele lucruri sunt chiar nedrepte in Romania. Cand vă spuneam astă vară că dezechilibrele din bugetul Capitalei sunt atat de mari incat, dacă nu-și inrobește termocentralele, Oprescu va avea o problemă cu bucureștenii la iarnă nu m-ați luat in serios. Era vară, căldură de la Dumnezeu, cui ii păsa? Acum, cand Radet spune că n-are agent decat pentru apă caldă cu program poate ințelegem cu toții in sfarșit de ce și-a folosit Sorin Oprescu toată influența asupra guvernului pentru a șterge datoriile de jumătate de miliard de euro și pentru a-și păpa creditorul furnizor de căldură. Cum adică să n-avem apă caldă noaptea? și-o fi spus indignat bucureșteanul… ca pe vremea lui Ceaușescu? Eeehe! In alte orașe din țară n-aveam apă caldă decat sambăta și duminica pe vremea lui Ceaușescu. Iar pe vremea lui Ponta uite, suntem in octombrie și orașe precum Suceava, Targoviște sau chiar Galați, nu știu sigur dacă vor avea căldură la iarnă, iar dacă va fi, cu ce se va plăti. Dar aici la București lucrurile sunt mai sensibile, mă-nțelegeți? Că oricum iese lumea-n stradă pentru Roșia Montană, iar dacă nici n-are apă de un duș după miting nici nu se mai intoarce acasă… rămane in stradă pană cade guvernul. De aceea s-au și făcut niște presiuni imense asupra celor de la Elcen să dea agent termic cum se cade Radet-ului chiar dacă Radetul nu plătește. Are și gigacaloria asta un preț, mă-nțelegeți, iar la București, ca peste tot popularitatea primarului sau a premierului crește sau scade invers proporțional cu tariful agentului termic. De aia e Bucureștiul printre cele mai bine incălzite dar și printre cele mai ieftine orașe la incălzire, in ciuda faptului că are cel mai mare sistem centralizat din lume, și, probabil, unul dintre cele mai ineficiente. Visul lui Oprescu e aproape de realizare! Căldura gratuită o poți faci face ca Mihai Viteazu – le dai foc creditorilor și fierbi apa cu program la focul lor.

sursa