Results 1 to 3 of 3

Thread: LNB Grundig Universal AUN12S

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Default LNB Grundig Universal AUN12S

Buna seara,
    Mi-am cumparat de curand o rulota care este dotata cu o antena satelit si un LNB model Grundig Universal AUN12S. Cum sunt profan in domeniu, va cer ajutorul pentru a reusi sa-mi configurez o varianta de echipamente pentru receptia programelor tv, tinandu-se cont de echipamentul existent (LNB+antena satelit).
    Si acum intrebarile:
    1. Imi foloseste la ceva acest model de LNB?
    2. In cazul in care LNB-ul nu este bun/compatibil, ce model sa caut?
    3. Antena cred ca are in jur de 60 cm in diametru, este una buna?
    4. Un televizor de maxim 60 de cm care sa aiba integrat un tuner DVB-S/S2 nu am gasit prin magazinele de profil, in acest caz voi avea nevoie si de un receiver. Ce model imi recomandati? As prefera sa aiba alimentarea la 12V DC si sa citeasca formatele media uzuale din vremurile actuale.
    5. Pot sa inchei contract cu un furnizor de servicii fara sa-mi bage pe gat antena+LNB+receiverul lor?

Multumesc anticipat pentru ajutor, iar in cazul in care nu am postat in aria potrivita, am rugamintea ca un moderator sa mute topicul acolo unde-i este locul.

RSP - TEAM zildan's Avatar
    Mentioned
    115 Post(s)

1. lnb-ul e vechi si depasit (are 0,7 dB factor de zgomot, comparativ 0,1 dB cat se lauda ca au cele curente
    2. aici e unu penal de ieftin
    3. Antena ar fi bine sa aiba minim 90Cm
    4. Televizor LCD si iei separat un receptor digital ieftin,
    5. FocuSat

Si nu in ultimul rand:
    Bine ai venit pe forum!
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Multumesc pentru primire si raspuns. Am dat comanda pentru LNB si receiver. Am ales modelul Amiko Micro HD. Astazi ma duc sa achizitionez teveul, iar in we dupa ce imi va ajunge coletul, fac instalarea. Va tin la curent cu progresul, eventual am sa va mai sacai cu intrebari acolo unde am sa mai dau cu stangul in dreptul.