Page 2 of 7 FirstFirst 123456 ... LastLast
Results 16 to 30 of 105

Thread: pe un offset de 90cm ar merge 4 Lnb-uri ?

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: pe un offset de 90cm ar merge 4 Lnb-uri ?

Quote Originally Posted by danix71 View Post
    La 3 grade diferenta, se pot ''prinde'' ambii sateliti cu acelasi LNB?
    Solutia cea mai simpla http://dk-sat.ro/?l=ro&m=2&c=&sc=&p=10&fid=37 ,altfel ai nevoie de 2 LNC-uri ALPS http://dk-sat.ro/?l=ro&m=2&c=&sc=&p=5&fid=31 +suport+comutator.Primul LNC are comutatorul incorporat.

Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Quote Originally Posted by zmeura View Post
    Solutia cea mai simpla http://dk-sat.ro/?l=ro&m=2&c=&sc=&p=10&fid=37 ,altfel ai nevoie de 2 LNC-uri ALPS http://dk-sat.ro/?l=ro&m=2&c=&sc=&p=5&fid=31 +suport+comutator.Primul LNC are comutatorul incorporat.
    Mda dar danix71 vrea Hotbird EutelsatW2( o diferenta de 3 grade) , monoblocul este pt Astra-Hotbird sau Sirius-Intel sau Intel-AtlBird. adica are o diferenta de cel putin 5,6 grade.

Expert Gigablue & Mut@tant 4k laleauaneagra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

ei ti-as da sfatul urmator,sa pui niste lnb-uri de 0.2 db care te vor ajuta foarte mult mai ales la calitate,prea multe nu prea poti face pe un offset de 90 dar lucru cel mai important ar fi sa-ti pui un suport profesional nu unul artizanal,sant suporti care iti permit reglarea lnb-ului si pe orizontala si pe verticala dar din cate stiu nu prea se gasesc pe la noi(poate ma insel)dar poti incerca sa cauti la prosat,te-ar ajuta foarte mult acest suport
    HD51: 4K - KODI - HBBTV - IPTV STALKER
    TOP5: Zgemma H9,
    Mut@nt/AX HD51 4K, Axas E4HD, Bre2ze4K, VU+ Ultimo 4K

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Multumesc pentru sfaturi! Despre 2 LNB-uri deja decalate si gata de montat, cu DISEQ montat, vazusem si la Elstar dar tot cu diferenta de 6 grade (Hotbird-Astra) si nicaieri cu doar 3 grade (cred ca ar fi prea ''inghesuite'', nu stiu ce sa zic). Ce am eu acum e un LNB de 0.2 db si cu el o sa incerc saptamana viitoare...zilele astea mi-am luat si o antena offset de Al de .9 m...si de-abia astept sa vin s-o montez.
    Nihil Sine Deo !
    Credinta. Speranta si incredere.
    Ubi bene ibi patria.

Guru Member cipcirip99's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Post Re: pe un offset de 90cm ar merge 4 Lnb-uri ?

... Cauta suportul special pentru MAX ... cred ca este si la Elstar si la Digital Satelit ... eventual si un suport suplimentar ! Cu LNB-uri tronconice Alps ... ca sa poti incadra diferenta de 3 grade !! Este exemplul tipic de monura multi-feed cu rezultate f.bune de receptie !
    Conteaza insa foarte mult tipul de antena pe care il ai ! Antena pe care o folosste MAX are o constructie speciala care permite receptionarea multifeed !
    Adica spre deosebire de majoritatea antenelor offset ale DTH-urilor din tara care folosesc o antena cu o directivitate foarte buna (la o privire atenta o sa vezi ca este putin alungita pe verticala) , cea de la MAX pare rotunda insa la o privire atenta o sa constati ca suprafata utila este alungita spre extremitati - pe orizontala ! O tendinta care este maximizata la antenele toroidale multifeed sau altele de acest tip ! Daca antena ta nu poseda aceasta caracteristica ... scad sansele pentru o receptie corecta si inteligibila a semnalului !! Cu acest tip de montura a LNB-urilor (MAX) se pot receptiona pozitiile 16E , 13E , 5E cu rezultate foarte bune si 1W ... la limita cu suport suplimentar pentru al 4-lea LNB ! Bineinteles cu un Diseq 4X1 !

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Aceasta este antena...
    Nihil Sine Deo !
    Ubi bene ibi patria.

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Salutare!

Ma poate ajuta cineva cu un suport pt Eutelsat 13E, Sirius 5E, Amos 4E.
    Detin o antena MAX, pe care sunt 2 lnb, uri dar vreau sa adug unul separat pt BOOM. Nu am cum sa pun alta antena sau motor.

MERCI.

Sau se poate modifica actualul suport pt 3 lnb uri pt pozitiile mentionate???

Mentioned
    3 Post(s)

Quote Originally Posted by mark19 View Post
    Salutare!

Ma poate ajuta cineva cu un suport pt Eutelsat 13E, Sirius 5E, Amos 4E.
    Detin o antena MAX, pe care sunt 2 lnb, uri dar vreau sa adug unul separat pt BOOM. Nu am cum sa pun alta antena sau motor.

MERCI.

Sau se poate modifica actualul suport pt 3 lnb uri pt pozitiile mentionate???
    Suportul multifeed de la Max are urmatori sat Eutelsat w2(16 est)- Hot Bird(13 est)- Sirius(5est).Pe antena de 0.9 de la Max nu ai sanse sa recep Boom ,in primul rand pt ca antena este prea mica, 2)dist prea mare intre Hot Bird si Amos, 3) Amos este un sat cu probleme.
    Singura sansa de a recep Amos(Boom) este sa focalizezi antena pe Intelsat.
    Ca sa recep trebuie sa ai o antena de minim 1.2 ca sa intre si Eutelsat (16est) si Amos.

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

K, merci de info.
    Dar daca o orinetez pe intelsat, mai pot prinde Hotbird 13.
    De fapt ma intereseaza doar 13 grade E si 4 grade Vest?
    ca intra si intelsat, e ok ca sunt cateva free pe acolo.

Quote Originally Posted by dic_star79 View Post
    Suportul multifeed de la Max are urmatori sat Eutelsat w2(16 est)- Hot Bird(13 est)- Sirius(5est).Pe antena de 0.9 de la Max nu ai sanse sa recep Boom ,in primul rand pt ca antena este prea mica, 2)dist prea mare intre Hot Bird si Amos, 3) Amos este un sat cu probleme.
    Singura sansa de a recep Amos(Boom) este sa focalizezi antena pe Intelsat.
    Ca sa recep trebuie sa ai o antena de minim 1.2 ca sa intre si Eutelsat (16est) si Amos.

Mentioned
    3 Post(s)

Quote Originally Posted by mark19 View Post
    K, merci de info.
    Dar daca o orinetez pe intelsat, mai pot prinde Hotbird 13.
    De fapt ma intereseaza doar 13 grade E si 4 grade Vest?
    ca intra si intelsat, e ok ca sunt cateva free pe acolo.
    Da intra Hot Bird, unele tp mai bine altele mai putin bine, totul tine de reglarea antenei.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by cipcirip99 View Post
    ... Cauta suportul special pentru MAX ... cred ca este si la Elstar si la Digital Satelit ... eventual si un suport suplimentar !
    Gasit ! Sau o alternativa...
    Nihil Sine Deo !
    Ubi bene ibi patria.

Super Member genugeo85's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Ala de la "alternativa" nu este recomandabil... Are rigla de culisare din plastic, e flexibila(n-are rigiditate) si nu poti orienta lnb-ul fata de reflector cum o poti face cu unul metalic! Am si eu un asemenea suport, m-am chinuit ceva cu el(pentru anumite combinatii de sateliti trebuie sa torsionezi rigla, ori asta de plastic e elastica) dupa care l-am abandonat! De preferat ar fi unul metalic.
    Var cu Adolf, frate cu Iosif, prieten cu Kim

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Eu am 4 LNC-uri pe o antena de de 0.9m. Merge o parte din astra, tot Hotbird, o parte din sirius+digiturk de la 7E si 1W. Antena o am in focarul principal intre Sirius si 7E. Focarul principal vede cel mai rau ca e la limita. In stanga si in dreapta am pus cate un suport simplu din tabla pentru 2 LNC-uri pe care le-am indoit in sus si in jos. Apoi cu o alta tabla am mai pus unul pentru Astra. Caderi de semnal am doar pe Sirius in rest merg bine toate. Cel mai importamt este orientare corecta a LNC-urilor. Eu le-am reglat bucata cu bucata. M-am chinuit ceva ca nu-s profesionist dar daca le dispui corect pe verticala pentru a compensa diferenta de elevatie merge chiar bine mai ales ca Astra 1M e foarte puternic acum. Vezi ca la TehnicB este un suport ieftin pentru 1W si 13E ca sa iti dai seama cu diferenta pe inaltime. Daca ai rabdare reusesti.

Standard RSP member zozo1's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Am o antena de la Boom orientata spre Intelsat(1W). Antena cred ca este de 90cm.

Am gasit la TehnicB suportul asta:
    http://www.tehnicb.ro/convertoare/intelsathb.htm

In partea de jos este un link spre "Instructiuni de montaj" de unde citesc ca suportul este facut pt antene de la Digi.

Aveti idee daca dispozitivul de prindere al LNB-ului este la fel si la antena de la Boom? Adica o sa pot sa folosesc suportul si cu antena de la Boom?

Standard RSP member ady22's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Scrie asa pentru ca Digi are antena orientata pe 1W da asta nu inseamna ca nu poate fi folosit cu alt tip de antena atata timp cat aceasta va avea lnb-ul principal orientat pe 1W Intelsat si cel secundar vine pe Hotbird iti mai trebuie un comutator diseqc 1/2,Ce rec ai? ca din cate stiu cu cel de la boom nu poti vedea Fta programele libere

La fotbal nu conteaza inscrierea golurilor, conteaza sa castigi. (Alan Shearer)

www.metalulvladeni.clubme.net
    | www.metalulvladeni-forum.clubme.net

Page 2 of 7 FirstFirst 123456 ... LastLast