Sa cam dus, mergi cu el la service sa il schimbe sau sa il repare.
salut, am de ceva ani un decoder digi, cu parabola, lnb... de astazi 07/08/2013 nu'mi mai ''vede'' anumite programe. adica din 100 nustiu cate vede doar 66, am incercat sa'i dau scanare retea sau satelit si dupa cateva sec se inverzeste tot ecranu si treb scos din priza ca sa'l deblochez.inca n'am sunat la ei ma gandesc ca e ceva de la pozitia antenei sau lnb sau decodor??? deci sa fiu mai explicit vede primele 66 de canale pot sa butonez, doar ca nu vad posturile care le am la plata (hbo cinemax etc...) , daca dau scanare retea se blocheaza si ecranu devine verde. de la ce poate fi??
Sa cam dus, mergi cu el la service sa il schimbe sau sa il repare.
ma gandeam eu ca e de la mine!!! o sa vb cu amicu de mi'a pus parabola pe bloc, poate are vreo solutie, ghionionu meu e ca nu stau in ro sa 'l duc la service....
Pfff .... esti "clientul perfect" !
Ce inseamna "nu'mi mai vede" ? Ecran negru pe acele canale , apare vreo eroare cand comuti pe ele , toate canalele care "nu'mi vede" sunt extraoptiuni sau fac parte si din abonam de baza ?
Cel mai simplu lucru pe care il poti face este o revenire la valorile initiale ale receptorului, automat dupa ce selectezi limba o sa isi scaneze reteaua de canale receptorul. Mai este vreun receptor pe aceeasi antena ? Lnb cu o singura iesire/ mai multe iesirii ?
Ultimul pas inainte de a merge la service este sa incerci sa faci un update de soft la receptor sau sa verifici ultimul soft disponibil + cel din receptor pe site ul Rds ului.
Multa bafta!
P.S. Sper sa nu te superi , nu incerc sa dovedesc ceva sau sa jignesc insa mi am adus aminte de perioada in care am lucrat in call center la un DTH : 90% din clienti asta spuneam "Nu mai merge"/"Nu se mai vede" insa nu puteau raspunde la cateva intrebari de baza(Ce nu se mai vede, Ce apare pe TV, Afara ploua?). Am auzit de la "decor , decontor , dezertor,degresor,dizaivan," la " cutiuta, chichineta,ceasornicar" in loc de receptor.
@danyelsan daca citeai cu atentie, @leneshu a precizat " am incercat sa'i dau scanare retea sau satelit si dupa cateva sec se inverzeste tot ecranu si treb scos din priza ca sa'l deblochez " crezi ca se rezolva o problema ce tine de hardware cu o problema expusa de tine ca fiind din soft ? Aceiasi problema am patito cu primul receptor, se inverzea ecranul la TV....l.am dus la service si l.am schimbat cu altul nou cumparat de mine.
pertinent comm lu' danielsan, nu sunt in domeniu ca sa explic probl prea clar, lnb are o singura iesire, un singur tv, o singura parabola. cand spun ''nu mai vede anumite programe'' e ca au disparut din grila (erau 100 si... acu sunt 66) sunt programe din pachetu de baza cat si progr extra cum ar fi hbo, cinemax etc... (dar am mai zis asta). nu pot sa dau scanare retea sau satelit pt ca dupa cateva sec cand pare sa fie ok (adica ajunge la 2%) se inverzeste sau capata alta culoare (depinde daca esti la scan retea sau satelit) si se blocheaza decoderu, reciveru ce'o fi el, cutia neagra (si treb scos din priza si merge iar). la fel daca il inchid din telecom, treb cos din priza pt ca se blocheaza decoderu si in loc sa 'mi apara ora cum era inainte setat, imi apare cifra 7 sau 6 sau dracu mai stie ce.. sa'i fac o revenire la setarile fabricantului m'am gandit si eu dar am zis sa mai astept, ca poate il stric de tot, iar cu upgrade la soft nu am chef ca au un soft de 3 lei, am facut prostia asta de upgrade si acu imi schimba mereu ordinea la programe (stiti despre ce vb) asa ca cine stie ce se mai intampla. vroiam niste sfaturi inainte sa sun la digi, caci am banuiala ca e de la decoder probl si cum am mai zis nu sunt in Romania ca sa'l duc la primu service. ca sa nu mai zic ca sa sun la ei mi'e ... scarba... ma gandesc de ceva vreme sa trec la dolce (dar asta e alta poveste)
Eu iti recomand o revenire la valorile initiale nu risti nimic . Soft-ul intradevar este o mizerie.
Eu ma gandeam ca ai ecran negru pe canalele respective si de aceea te am intrebat daca ai un singur LNB pe 2 recept cumva ( un recept pe H si unul pe V) .
Daca nu vrea nici cu revenire la valorile initiale atunci fuga cu el la Casa Poporului (service ul Rds) daca esti din Bucuresti si acolo afli si ce problema avea .
Multa bafta !
Dupa cum a zis "vatamatul" in ultimul post ca nu are canalele respective in grila de canale primul gand ma duce la o problema de soft .
Treaba e simpla , revenire la valorile initiale , tot nu scaneaza toate canale => service si afli ce buba are .
Eu am vrut sa ajut.
Last edited by danyelsan; 08-08-13 at 19:56.