Rezolvarea ar fi o antena mai mare de preferinta macar 1,5m sau daca nu e bine asa, uita-te la Etno pe Hellas Sat 39 E in pachetul Dolce atat Etno cat si Taraf sunt emise necodat si merg mult mai bine decat pe 16E!
salut
am o problema cu etno tv, am o antena 90/90 akta, rec amiko 8200, stau in jud. suceava si nu mi ia semnal pe eutel\sat w2 16e, 12575v4355, etno tv. e suficienta marimea antenei sau ar trebui sa iau una mai mare? mentionez ca satelitul imi intra ia transponderul antenelor si tvr functioneaza, semnal 80 la suta.
care ar fi rezolvarea?
multumesc
Last edited by stargate; 18-07-13 at 13:20. Reason: corectat titlu topic
Rezolvarea ar fi o antena mai mare de preferinta macar 1,5m sau daca nu e bine asa, uita-te la Etno pe Hellas Sat 39 E in pachetul Dolce atat Etno cat si Taraf sunt emise necodat si merg mult mai bine decat pe 16E!
Triax TDA110, LNB Inverto black ultra 0,2dB, H-H Optibox DM 3800S, NEO-095 & Conrad rotor, Octagon SF8008, 90E-30W!
din pacate pe hellas sat nu mai intra etno sau poate am eu o problema
multumesc
Merge pe Hellas Sat, scaneaza frecventa 12688 V 30000 7/8 si o sa-ti intre Etno TV, Taraf si Nasul TV. Cei de la Dolce au mutat ceva programe in ultima vreme.
Triax TDA110, LNB Inverto black ultra 0,2dB, H-H Optibox DM 3800S, NEO-095 & Conrad rotor, Octagon SF8008, 90E-30W!
Daca nu vrea pe nici un satelit incearca cu alt LNB,frecventele pe care le cauti sunt catre limita de sus a benzii KU.
:
Apai daca asta e motiv pentru atata deranj sa fii dispus sa cumperi antena mai mare sau sa te chinui sa scoti si ultimul strop de semnal din antena pe care o ai, eu unul ma las de sateliti! Nu reusesc sa-mi dau seama, ce fel de HD e ala emis de Etno TV si Taraf cu bitrate de 3000 kb/s, cu imagine in format 4:3 transmisa 16:9, de se vad oamenii turtiti daca lasi imaginea in formatul transmis de ei! N-am mai vazut asa ceva nici la un post de televiziune cu pretentii de HD.
E o confuzie in termeni.
Mpeg4 nu inseamna HD, este doar norma de compresie.
Si cei de la Hello HD si multi alti provideri transmit programe SD comprimate mpeg4, transmisie dvb-s2.
Nu man, aici nu e nici o confuzie, Etno TV si Taraf chiar sunt transmise hd pe 16E, bine nu full hd 1920x1080, ci un soi de hd ready 1280x720. Eu stiu ca un post de televiziune este sd, daca transmite cu rezolutii de pana la 720x576, indiferent de norma de compresie folosita MPEG-2 sau MPEG-4, dar Etno si Taraf in cazul nostru au rezolutii mai mari de 720x576.
Last edited by Florynsv; 19-07-13 at 23:46.
Nu stiu cat de HD este, rezolutia nu se vede pe receptorul meu, insa in lista de canale in spatele canalelor HD scrie clar HD, nu si in cazul acestor doua canale, iar calitatea imaginii parca totusi nu este HD.
---------- Post added at 09:08 ---------- Previous post was at 09:05 ----------
Am facut o inregistrare de pe ambele canale si le-am redat pe pc.
Intr-adevar rezolutia nu este SD.
intr-adevar a fost modificata frecventa, se receptioneaza cu nasul si taraf, si in info satelit figura pe o alta frecventa, iar cei de la etno dau numai coordonatele de pe eutelsat w2, in dvb-s2, insa cu o nantena de 1.4 m calitatea urca doar la 30%, antena fiind focalizata pt antene si tvr.
multumesc foarte mult de ajutor
Pai si care e freqventa noua,sau ziceai la gluma ?
Frecventa pe Eutelsat w2 16*E este: 12574 V 4355 testat chiar acum !
Mersi @kosar Dar merge ? Eu nu sunt acasa deocamdata sa incerc ...