1

Dislikes:
0
-
Membru de onoare
BarryAllen
Pentru a putea instala mai multe imagini pe un receptor ca sa putem alege la boot ce imagine dorim,fara sa o stergem pe cea din flash,avem nevoie de BarryAllen sau Meoboot pe care le putem instala din TSPanel sau manual asa cum am explicat mai sus,daca avem un pachet ipkg cu plugin-ul dorit si potrivit imaginii.
Pentru BarryAllen,daca aveti clona il cautati in Addons->Sim2-Addons->Sim2-barryallen iar pentru originale undeva prin celelalte servere de download din panel.

Alegeti cea mai noua versiune si o instalati cu tasta verde.
Trebuia ca in flash sa aveti o imagine care ocupa spatiu putin,fara skin-uri si alte briz-briz-uri deoarece BarryAllen necesita ceva spatiu liber la instalare (instalati dupa aceea ce vreti in plus).Dupa instalare gasiti BarryAllen in Meniu->Plugins iar la restart aveti meniul lui deja care apare scurt.
Acum pentru a instala o imagine pe stick trebuie sa transferati imaginea cu DCC in folderul "MB_Images" pe care BarryAllen l-a creat pe stick (sau hdd) .Veti observa ca a creat si multe alte fisiere care ii sunt necesare.

Eu am avut chiar doua backup-uri a unor imagini instalate pe stick inca inainte sa scriu tutorialul iar acum doar le pun inapoi cu toate setarile vechi ca sa nu mai muncesc odata in plus,dar daca pun si o alta imagine curata va trebui sa reiau aproape tot de la zero asa cum e scris in tutorial.Totusi daca ati salvat lista de canale cu DreamboxEdit e mult mai usor de pus acea lista decat de scanat (mai ales daca aveti sateliti multi).La fel legat de fisierele emulatoarelor pe care trebuie sa le aveti salvate permanent pe PC.
Acum mergem cu telecomanda in Meniu->Plugins->BarryAllen si alegem "Wizard for Images at /MB_Images" iar mai departe la "extract nfi Image from /MB_Images" unde vom avea listate imaginile pe care le-am transferat cu DCC.

Puteti edita numele sub care sa apara imaginea si confirmati instalarea ei.Se pot instala mai multe imagini,pe rand,avand rabdare cam 3 minute la fiecare.La restart veti putea selecta ce imagine doriti.

Puteti instala o alta imagine pe stick cu BarryAllen chiar daca ati butat tot de pe o imagine aflata pe stick.Asa puteti testa orice imagine,oricand,fara sa stergeti imaginea din flash ,dar nici macar imaginile instalate cu BarryAllen pe stick care v-au placut.
Deci am pus inapoi o imagine (de fapt doua) la care am facut backup inainte sa sterg tot de pe receptor si de pe stick si e perfect functionala.

Inclusiv cu emu si cu skin-ul preferat HD Glass pe care il gasiti in TSPanel sau pe forum http://sateliti.info/showthread.php?22164-HD-Glass-16-!
Daca se misca greu in meniuri sau aveti ecrane verzi dese pe imaginile de pe stick ar fi bine sa folositi alt stick.Eu unul am patit-o cu un stick de caliutate proasta.
Imaginile pe care nu le mai doriti pe stick se pot sterge din BarryAllen mergand la "Wizard for installed Images" iar acolo la "Delete installed Image" unde alegeti ce imagine vreti sa stergeti.
Se pot administra imaginile instalate cu BarryAllen si din DCC,cel putin in cazul receptoarelor originale.La clone nu stiu sigur.
PS: Backup-ul imaginii din flash l-am facut din TSPanel,backup pentru imaginile de pe stick din meniul BarryAllen->Wizard for installed Images->Backup Image to nfi Image at /MB_Images
-
Membru de onoare
Nu uitati sa mai setati urmatoarele:
-Timezone pentru a avea ora afisata corect
-Instalati Pauli Neutrino Keymap http://sateliti.info/showthread.php?...l=1#post208654 daca vreti sa folositi telecomanda in stilul vechi,cu ajutorul butonului OK si a celor sus-jos.
-Schimbati parola default si nu deschideti niciodata portul 80 in ruter,pe cat posibil nici cel FTP,deschideti doar portul pentru imparteala.Daca vreti securitate cand va conectati din exterior folositi dropbear si cheie rsa privata,dezactivati total posibilitatea logarii cu user/pass,schimbati chiar si portul SSH.
-In functie de imagine vedeti ce alte optiuni gasiti la butonul albastru,unele foarte utile ,posibilitati de alegere a emulatorului plus start/restart al lui,server de download cam-uri,scripturi,etc.
-In TSPanel gasiti emu pentru imaginile voastre,mai vorbim despre scripturile lor daca am timp,mai ales despre cele destinate emulatoarelor.
-Tutorialul poate sa nu corespunda exact in privinta meniului vostru in functie de imaginea folosita,de versiunea TSPanel sau BarryAllen,etc dar gasiti voi in meniuri lucrurile despre care am scris,fiind cel mult aranjate altfel.
-Tot in mare parte multe din cele explicate aici sunt valabile pentru alte receptoare cu imagini E2 atat timp cat ele sunt de fapt urmasele E2 Dreambox (imaginile).