Thanks Thanks:  9
Likes Likes:  10
Dislikes Dislikes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24

Thread: becuri

Standard RSP member franta's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Default becuri

salutare,
    doresc sa imi schimb becurile din casa pt ca am becuri model vechi cu incandescenta. ce becuri recomandati, vad ca sant difreite satndarde :E14 E27 etc.
    deci as dori sa stiu echivalenta intre un dec de 100 vechi si unu de asta nou.
    dintre astea noi nu cred ca prefer pe unu scump ´ci ceva care sa mearga, sa fac o economie , si sa nu fie scump
    toate cele bune

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

E14-dulie mica
    E27-dulie mare
    Ia becuri Philips de 32W de genul asta http://www.okazii.ro/electrice/becur...32w-a121339817 cu lumina calda.Nu de pe okazii ci din magazin cu garantie,le gasesti cam la acelasi pret.La asta garantez ca ai lumina unuia de 100W vechi,poate chiar si mai bine,nu chiar ca unul de 150 cum zic ei.Nu lua no name ca nu tin.
    :

Standard RSP member ASiX88796's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Consumul unui bec se măsoară in Waţi, cantitatea de lumină emisă in lumeni iar culoarea luminii (temperatura) in Kelvin. In funcţie de raportul watt/lumen iţi poţi da seama de eficienţa becului iar garanţia oferită reflectă calitatea produsului respectiv.

In medie un bec cu incandescenţă de 100W oferă aproximativ 1000 lumeni, deci pentru echivalenţă caută becuri in funcţie de cantitatea de lumină emisă şi nu in funcţie de consum. Becurile pe care nu este trecută lumina emisă sau perioada medie de viaţă sunt de evitat. Lumina naturală are 6500K iar becurile cu 3000K (Soft/Warm) au o tentă mai roşiatică, ca şi cele cu incandescenţă, iar becurile cu 5000K (Cool White/Daylight) au o tentă mai albăstruie ca şi clasicele neoane.

Cateva exemple de becuri:

In concluzie, ţine cont de raportul watt/lumen. Vinzătorii insistă intodeauna doar pe consumul in Waţi insă la ce te ajută un bec care consumă 15W şi luminează ca un led?! Deasemenea, dacă vrei să pui becul intr-o aplică trebuie să ţi cont şi de dimensiunea lui, deşi seamănă, dimensiunile variază intre modele. Nu cumpăra becuri de la persoane neautorizate (e-bay, pieţe, targuri şi oboare, etc). In majoritatea cazurilor acestea sunt contrafăcute. Majoritatea fabricilor din China produc becuri OEM, fără nici un marcaj pe ele, becuri care sunt etichetate după ce ajung in Europa (aşa se explică existenţa pe piaţă a becurilor Tesco, Auchan, sau Phillipsuri la jumătate de preţ).

Moderator sorin8m's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Eu am in casa becuri economice albe si galbene. Cele albe pentru mine sunt msi bune ca ilumineaxa mai bine. Becuri sm de la 15w pana la 30w.
    Am si unul cu 30 de leduri care e cam dlab, e gslben dar consuma 1.5W.

Sent from my GT-I9300

Standard RSP member delta2k2's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Doar 1,5 W la 30 de LED-uri ?
    LED-urile sunt de tip SMD ?

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Da,cauta sa vezi preturile si nu iti mai trebuie.
    :

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Mihai cand vezi pretul te gandesti ca poti cumpara lumanari sau niste baterii la o lanterna
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Standard RSP member ASiX88796's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Becurile cu led sunt mai eficiente şi mult mai fiabile decat cele ergonomice. Mai mult ca sigur că vor domina piaţa in viitor. Ca orice produs nou, momentan sunt cele mai scumpe insă preţurile sunt in scădere.

Oferta este foarte foarte variată insă totuşi o să postez un exemplu cu titlu informativ:

dulie E27, 270leduri, consum 16,2W, lumină 1900 lumeni, culoare 7000K, preţ 30$

Standard RSP member franta's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

http://www.amazon.de/gp/product/B00A...pf_rd_i=301128
    ma gandeam sa iau ceva de genu asta, vreayu sa le iau de pe amazon, si de fiecare data cand caut, apar in fata fiind fabricate in germania

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Uşor pe langă subiectul topicului, pentru cine are răbdare poate să şi le construiască singur. Deocamdată am probat unul singur pentru hol, intenţionez să mă extind şi in alte incăperi unde pretenţiile pentru iluminare nu sunt aşa ridicate. Schema este aceasta: http://minitutoriale.blogspot.ro/201...i-la-220v.html , cea cu 24 leduri (in plus am adăugat in paralel pe condensatorul de 0,47uF o rezistenţă de 1M). Am folosit dulie + "ciuperca" de plastic recuperată de la un bec economic cu neon defect, căruia i-am ataşat un capac pe care am montat ledurile, dacă e cazul revin cu foto. Ledurile le-am cumpărat cu 0,19 ron bucata, posibil să fie şi mai ieftine de atat.
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Standard RSP member Diablo1's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Eu am de aici : http://www.abled.sk/eshop?id=909435
    Sänt multumit de ele acum cät o sa functioneze rämäne de vazut
    Lumina e intradevar puternicä si placutä ochiului

.

叛徒 kosar's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Lightbulb

Daca vrei lumina comparabila cu a unui bec cu incandescenta de 100W, fi atent sa aiba peste 1500 lumeni.

Eu folosesc Osram-uri de 26 W, lumina este peste 1500 lumeni. Le cumpar de obicei de la electricele de la Kaufland, cu aprox. 25 RON.

RSP - TEAM zildan's Avatar
    Mentioned
    115 Post(s)

Atentie la racire !!
    Cauza principala a defectelor la becurile economice cu neon este introducerea lor in corpuri de iluminat fara ventilatie.
    Eu am de prin 2000 numai becuri econonice. Se stricau foarte des, pana am realizat cauza (in afara calitatii proaste), era incalzirea.
    Cand am reamenajat locuinta am ales numai corpuri de iluminat ventilate si cu expunere cat mai mare a suprafetii becurilor.
    In ultimii 5 ani am ars maxim 5 becuri.
    Last edited by zildan; 17-05-13 at 20:17.
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Folosesc si eu de ceva vreme becuri economice. Am inceput cu Philips care erau foarte rezistente in timp pana au inceput sa se faca in China. Apoi am trecut la Osram pana s-au prostit si astia. Apoi am incercat Isotronic de care sunt multumit cat de cat de raportul calitate pret. Ultima data am luat de test unele foarte ieftine (FSL la vreo 6 lei) care isi fac treaba bine mersi. Toate intre 2700-3500 K. La baie si pentru terasa am luat cu led si ma declar multumit.

Standard RSP member adrycom's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Eu folosesc numai becuri cu led deoarece au urmatoarele avantaje:

Becurile cu LED sunt o sursă de lumină ecologică, ce poate inlocui cu succes becurile fluorescente sau incandescente. Ele au incorporate o sursă DC de curent constant, care prelungeşte semnificativ durata de viaţă a LED-urilor.
    In timp ce durata de viaţă a becurilor economice tradiţionale este de pană la 5000 de ore, becurile cu LED-uri au o durata de viaţă de peste 30 000 de ore.
    Spre deosebire de becurile fluorescente, becurile cu LED nu conţin mercur, nu poluează mediul inconjurător, se aprind rapid fără să palpaie, nu emit raze UV nocive şi nu deteriorează vederea.
    Lumina emisă de LED-uri nu atrage insectele şi sunt indicate pentru o mai bună sănătate a dvs. şi protecţie a mediului inconjurător.
    Structura este jumătate din aliaj de aluminiu şi jumătate din policarbonat transparent sau mat, nefiind astfel fragil ca şi sticla.
    Datorită domeniului de tensiune de 85-265V, becurile cu LED pot fi folosite impreună cu variatoare de tensiune, creand astfel atmosfera ambientală dorită de dvs.
    Last edited by adrycom; 18-05-13 at 11:04. Reason: Edit gramatical

Page 1 of 2 12 LastLast