Eu nu am spus ca la noi in tara capitalismul a esuat ci doar ca nu a oferit nimic ca omul de rand sa creada in el ca model economic , toti stiu ca inapoi nu ne mai putem intoarce ci ca trebuie sa privim inainte doar ca din disperare si saracie se pot naste idei si conceptii gresite . Cei ce sufera si vor avea de suferit din aceasta criza economica vor devenii tot mai anti-europeni si mai anti-globalizare . Lucrez intr-o multi-nationala mare si cand au preluat societatea noastra toti ne-am bucurat dar dupa 13 ani concluzia majoritatii este trista ... capuşala unora s-a transformat in capuşala altora doar ca acum totul este legal . Se lucreaza numai cu firmele lor la niste preturi aberante si uluitoare si te uiti in ochii celor care semneaza devizele si vezi neputinta si frica pentru ziua de maine .
Cum pot sa cer cuiva sa creada in capitalism cand munca nu iti este respectata si foarte prost platita iar singurul gand al neamţutului este doar profitul maxim fara sa respecte omul , munca acestuia si uneori si conditii minime de siguranta in munca . Muncesti cot la cot cu neamtul si realizezi profit mai mare ca el dar esti de 3 - 4 ori mai prost platit ca el , lui i se respecta drepturile si opiniile dar tu esti tratat ca un sclav pe plantatie si vor sa credem in capitalism ca sistem unde se respecta omul , valoarea si munca acestuia ... cine lucreaza la şaiba stie ca daca ii spui despre respect si valoare intr-o intreprindere privata iti rade sarcastic in fata si crede ca esti dus cu pluta.
Politicianul populist si prost intentionat a condus si in occident si la noi doar ca in occiden banii ( imprumuturile ) au curs cu nemiluita pentru a lua ochii votantilor iar la noi din pacate politicienii au vandut si amanetat si viitorul nostru pentru un amarat de comision .
Cu nemtii este istorie la cat de muncitori si destepti sunt , planul Marshall a functionat perfect iar turcii au fost muncitori docili si priceputi .

Reply With Quote