salut ,
incearca cu alt lnb
si vezi ....
eventual cu 2 lnb uri sa fii sigur ....
succes
Am o antena offset cumparata prin 90 si are feedhorn-ul original la care am adaugat un LNB inverto twin flansa.
Problema mea acum este ca nu am semnal decat pe polaritate H, este posibil sa aiba efect feedhornul la aceasta problema sau este defect LNB-ul?
salut ,
incearca cu alt lnb
si vezi ....
eventual cu 2 lnb uri sa fii sigur ....
succes
Don't dream your life - live your DREAMbox ! DON'T FORGET TO SAY '' THANKS '' Note: Viewing Pay TV without a valid subscription is illegal All the files available here are kept for experimental and educational purpose only!
Da sigur ca exista cele cu polarizare circulara se folosesc in banda C iar cele cu polarizare lineara se folosesc in banda KU de care iti trebuie tie.
Alegerea unui feedhorn se face in functie de tipul de antena offset sau parabola.
Pune poze cu acel feedhorn,scrie modelul LNB-ului,altfel nu avem cum sa stim.
Daca nu ai alt LNB flansa incearca sa testezi si cu alt receptor,vezi inclinatia LNB-ului,etc.
:
lnb inverto twin black cu flansa este universal pentru banda ku dar este pentru antena prime focus insa merge si pe offset cu randament mai mic. Polaritatea este comandata automat de tensiunea din receiver. vezi setarile din receiver, sa nu ai off pentru comanda de schimbare a voltajului pe 18V. polarizari circulare in banda ku exista pentru programe rusesti, chineze sau pentru continentul american. satelitii pentru Europa au doar polarizari lineare. feedhornul original de care spui era probabil pentru un lnb din acea vreme (posibl Amstrad) cand polaritatea se schimba cu un dispozitiv special numit polarotor. acum nu mai ai nevoie de flansa la offset, ci de un lnb universal, recomand tot inverto black ultra.