Thanks Thanks:  6
Likes Likes:  8
Dislikes Dislikes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 27

Thread: Benzina si motorina la noi

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Benzina si motorina la noi

Ca sa nu mai ziceti ca nu avem cea mai ieftina benzina si motorina,vedeti aici:

Nu vorbim aici de educaţie, de nivelul de trai, de salarii sau de cat de bine trăiesc oamenii in cele două ţări. Ci vrem să scoatem in evidenţă faptul că deşi salariile sunt şi de zece ori mai mici, preţurile sunt pe aceeaşi treaptă.

Vorbim de preţul motorinei, care şi in Romania, şi in Germania are aproximativ aceeaşi valoare.

Dacă la noi preţurile au crescut, la nemţi preţurile au scăzut, iar diferenţa este de numai 5 cenţi intre un litru de motorină cumărat in Romania şi unul cumpărat in Germania.

Anul trecut diferenţa dintre două ţări la acest capitol ajungea la o valoare de 20 de cenţi.
    Acum nu le putem avea pe toate,doar nu vreti si salarii mari.
    :

Standard RSP member stargate's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Deci inca se mai poate scumpi si nu m-ar mira acest lucru pentru ca in ultimul timp scumpirile au devenit normale .
    Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
    Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt ?n scop experimental si educational !

Standard RSP member adrycom's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Totul este posibil in aceasta tara frumoasa (pacat ca este locuita )

RSP - TEAM zildan's Avatar
    Mentioned
    115 Post(s)

Nu se poate ieftini nici benzina nici motorina si nu pentru ca nu ar dori poporul sau guvernantii ci pentru ca e imposibil.
    Am amici greeci care au firme de transport, si-au schimbat rezrtvoarele la tiruri si fac plinul DOAR in Romania.
    Poporul ar incepe ca in anii 90 sa plece cu benzina si in chilotzi peste granita.
    Transportatorii europeni ar face plinul NUMAI in Romania.

Cine ar plati pentru asta? tot noi toti.
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

Standard RSP member stargate's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Corect ce spui dar cumva profitul mare pe care il realizeaza o companie petroliera ar trebui impozitat corespunzator iar banii rezultati sa fie directionati catre constructie si intretinere drumuri pentru a beneficia cei ce platesc sume mari pentru combustibili pentru ca nu este corect ca un roman cu un salariu de 200 de euro sa plateasca acelasi pret la motorina ca unul ce are un salariu de 1500-2000 de euro .
    Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
    Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt ?n scop experimental si educational !

Standard RSP member
    Mentioned
    1 Post(s)

@stargate
    Este corect ce zici, 1500€ - 2000€, dar nu specifici ca si pretul la o chirie este de 600€-800€ pentru 2 camere. Asigurare masina 800€ pe an, impozit la masina 310€, curent platesc 1200€ pe an. Se aduna, crede-ma, viata cu 1500€ nu mai este mai buna decat in RO. Internet+Telefon Fix platesc 60€ pe luna, Flat cu RO inclusiv, dar atit, restul telefonatelor platesc la greu. Sa nu mai zic de tarifele la Telefonie Mobila. De fiecare data cand ajung in RO ma mir cum de este in RO posibil sa primesti 1000 min Free, la nu stiu ce pret. Si mai sunt.....
    Viata cum credeti voi ca este in DE, sau afara cum ziceti voi, s-a schimbat foarte mult. Este mai bine decat in RO, clar, dar nu mai este asa ca si acum 15-20 de ani.

Numai bine

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Si tot nu e corect sa ai salariul de 200 euro si benzina sa aiba pretul asta.Cum si de ce s-a ajuns aici e alta discutie.
    Noi am vrut UE,in tratatul de aderare scrie ca trebuie "liberalizate" preturile energiei,insa despre salarii ... nu a scris nimeni nimic.Nu vrea nimeni salariu ca in vest,dar nici sa ai salariul de 10 ori mai putin.Stati ca asta e inca joaca,suntem obligati sa crestem preturile la curent si gaze.Daca fara masina mai poti trai sa vedeti cum vom iesi ca bulgarii in strada,din moment ce dam 40% din salariu pe mancare nu stiu cum vom da 50% pe incalzire/curent/cheltuieli ca la vecini.
    Noi suntem obligati sa scumpim energia,ca scrie in tratat,ei nu sunt obligati sa ne bage in Schengen dupa 3 ani de la aderare chiar daca scrie in tratat.Nici mie nu imi place pretul energiei nici lor nu le plac tiganii nostri,dar numai noi respectam tratate.Pai ...
    :

dMd
    Guest

Concesionarea perimetrelor de exploatare a petrolului si gazelor a fost acordată pentru o perioadă de 10 ani (FMI ceruse, iniţial, ca durata să fie de 30 de ani ), această perioadă se incheie la sfarşitul anului 2013. Asta inseamnă că putem să „ne luăm inapoi” petrolul şi gazele, ba mai mult .. referitor la acest aspect putem să reinfintăm o companie naţională. Sa speram ca mai marii tarii vor susţine acest proiect negociind oportunitatile favorabile Romaniei cu directorul general executiv al OMV, Gerhard Roiss (care intamplator a fost zilele trecute in "vizita" pe la Cotroceni ). Mai precis ... ar trebui clarificata problema procentajului ca actionari (se zvoneste ca Romania nu mai are 49% acţiuni la Petrom ci doar 18%). In concluzie, daca se vrea , se poate - la sfarsitul lui 2013 Romania prin alesii sai poate pune bazele reinfiintarii unei noi comapanii care sa gestioneze resursele petroliere - oare va iesi ceva benefic pentru noi muritorii de rand din toate aceste oportunitati sau cum le este obiceiul, alesii nostri vor dovedi ca se poate calca de 2 ori in aceeasi mocirla ?

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Nu poti sa reduci pretul,cica scrie in tratatul cu UE ca "liberalizezi".Despre salarii nu scrie nimic,nu a interesat pe nimeni daca ramai cu aceleasi salarii dar cu preturi mari la energie.Si acum se fac presiuni mari din partea EON (de exemplu) care vrea preturi ca in vest la transportul de gaze,in plus FMI ne forteaza sa vindem si productia de curent.Va urma si cea de gaze,apoi ei vor sta pe hidrocentralele/gazul nostru si ni-l vor vinde la pretul lor,cu benzina deja e asa.
    Totusi daca altii nu respecta ce scrie in tratat despre Schengen noi de ce sa respectam si scumpim gazele si curentul?
    Am pus poza de mai sus pentru ca zicea un coleg ca avem cea mai scumpa benzina si acum am gasit tabelul din greseala.Nu avem cea mai scumpa benzina,din contra,e cea mai ieftina.Adevarul e ca raportul intre salariul castigat in RO si pretul benzinei e dezastruos,asta e problema.

---------- Post added at 16:32 ---------- Previous post was at 16:20 ----------

PS:Uite un articol foarte prost http://economie.hotnews.ro/stiri-ene...-bulgariei.htm dar comentariile sunt extraordinare.
    :

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Preţul benzinei conţine, de exemplu, o taxă de solidaritate prin care fiecare dintre noi plăteşte falimentul Bancorex-ului. Poate vouă vi se pare normal acest lucru, mie nu. Hoţii au luat banii iar noi plătim? WTF?
    Dacă detaliaţi preţul combustibilului in componentele sale o să vedeţi că el conţine şi alte taxe de prost, nu numai asta.
    Deci da, se poate scade preţul la combustibili, mai ales pentru că Romania ii produce.

Standard RSP member franta's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

RSP Enigma Team & GM michael86's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

degeaba va agita'ti cu linkuri poze si alte bliz/bliz-uri , singura presiune care mai conteaza pentru un guvern , presedinte sau ce o fi se poate face prin prezenta noastra in strada . va place la toti sa da-ti din deshte pe internet dar cand se face sa veni'ti in strada , ioc , va uita-ti pe geam daca s-a adunat ceva ...
    ps. de la aeru' din greece mi se trage pentru ca aici pe strazi miroase a istorie , la noi mamaliki !

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Nu cred ca se mai rezolva cu presiune pe guvern,accizele la benzina sunt stabilite de UE/Banca Mondiala/FMI.La fel privatizarea Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transgaz ,etc (tot ce tine de energie) catre firme din vest,preturi si profit pe masura si noi sclavi si piata de desfacere.Vezi cazul Bulgaria,cu Grecia semanam la ce voi scrie mai jos.

Cineva mi-a spus: nu exista nici o criza mondiala,de fapt ce a fost inainte era un Caritas bancar,bani fara acoperire.Acum doar am revenit la normal si asa va fi de acum incolo.Chestia asta combinata cu scumpirile si vanzarea totala a sistemului energetic ne va scoate in strada,intradevar.

Acum 5 ani l-am intrebam pe un prieten de ce s-a imprumutat cu zeci de mii de euro de la banca pentru un amarat de apartament intr-un bloc ceausist.De ce se chinuie sa plateasca 300 de euro rata pentru 20-25 de ani?Mi-a zis ca acum e greu,dar daca am intrat in Europa vor creste si la noi un pic salariile si peste cativa ani ii va fi mai usor.Ei bine omul si-a cam luat teapa,apartamentul lui a scazut cu 40% in valoare si el nu a platit decat 20% din el.Asta nu s-a intamplat numai la noi,dar la sarac cand ii mai tai si un picior ... vom vedea daca se mai taraste mult.
    Vedem iarna viitoare cum va fi.

PS:La benzina nu cred ca vom mai vedea scumpiri,deja e rezolvata treaba.Cred ca trebuie sa cautam tabele cu preturile la gaz si curent ca sa aflam unde vom ajunge.
    :

Standard RSP member valeriu's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Tabelul de sus nu prea e real eu stau in Portugalia si pot sa iau motorina cu 1.35 benzina nu stiu cit e ca nu ma intereseaza.
    DM 800 HD,DM 500s Led 3D Sony KDL 40HX800

Standard RSP member adrycom's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Preturi in Euro la carburanti :

Azerbadjan Diesel EUR 0,31Egipt Diesel EUR 0,14
    Ethiopia Super EUR 0,24
    Bahamas Diesel EUR 0,25
    Bolivia Super EUR 0,25
    Brazilia Diesel EUR 0,54
    China Normal EUR 0,45
    Ecuador Normal EUR 0,24
    Ghana Normal EUR 0,09 !!!!!!!
    Groenlanda Super EUR 0,50
    Guyana Franceza Normal EUR 0,67
    Hong Kong Diesel EUR 0,84
    India Diesel EUR 0,62
    Indonezia Diesel EUR 0,32
    Irak Super EUR 0,60
    Kazakhstan Diesel EUR 0,44
    Qatar Super EUR 0,15
    Kuweit Super EUR 0,18
    Cuba Normal EUR 0,62
    Libia Diesel EUR 0,08 !!!!!!!
    Malaezia Super EUR 0,55
    Mexic Diesel EUR 0,41
    Rep. Moldova Normal EUR 0,25
    Oman Super plus EUR 0,20
    Peru Diesel EUR 0,22
    Filippine Diesel EUR 0,69
    Rusia Super EUR 0,64
    Arabia Saoudita Diesel EUR 0,07 !!!!!!Africa de Sud Diesel EUR 0,66
    Swaziland Super EUR 0,10 !!!!!!
    Siria Diesel EUR 0,10 !!!!!
    Trinidad si Tobago Super EUR 0,33
    Thailanda Super EUR 0,65
    Tunisia Diesel EUR 0,49
    USA Diesel EUR 0,61
    Venezuela Diesel EUR 0,07 !!!!!
    Emiratele Arabe Unite Diesel EUR 0,18
    Vietnam Diesel EUR 0,55
    Ucraina Diesel EUR 0,51

Incredibil, nu-i asa??!!!

Tarile Uniunii Europene si ministrii lor de finante au luat, intr-adevar, populatiile drept niste cretini ...
    TVA + TIPP + IRPP + ISF + TVA pe bunurile de consum + escrocherii fiscale diverse si variate.
    Trimite acest e-mail mai departe pentru a sti cum suntem indusi in eroare de politicile "noastre" si ... de marile companii petroliereTaxele incluse in benzina de la 1 ianuarie 2012 sunt:- acciza este de 467 EUR / tona
    - taxa de drum este de 125 EUR / tona
    - taxa de solidaritate (cate un cent / litru - motivul este acoperirea
    prejudiciului creat in urma falimentului Bancorex
    ), adica 10 EUR / tona
    Producatorul are pretul
    de aproximativ 370 EUR / tona.
    Astfel rezulta urmatorul pret pe tona de benzina: 370+467+125+10=972 EUR / tona (taxe si accize)
    Se adauga TVA de 24 %
    , adica 233.28 EUR
    Totalul
    este de 1205.28 EUR / tona
    Un litru de benzina
    este 1,205 EUR (aproximativ 5.15 RON)
    Producatorul incaseaza 370 EUR / tona
    Statul incaseaza 835.28 EUR / tona

ASA CA, OAMENI BUNI REVOLTA ESTE UN CUVANT PREA MIC...!!!

SI NU UITATI! PRETUL BENZINEI SE REFLECTA SI IN PRETUL ALIMENTELOR!

Page 1 of 2 12 LastLast