Thanks Thanks:  1
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21

Thread: Propunere sharing casa 6-7 TV-uri

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Propunere sharing casa 6-7 TV-uri

Salut ,

Vreau sa gasesc o varianta cat mai ieftina pentru o casa cu 7 Tv-uri . Se pot adauga fire , am 2 antene cu lnb-uri quad.
    Actualmente am o clona de dream 500 + Focus in el . Sper ca o sa rezolv cat de curand si bk si rsa pt jiji.

As fi vrut Jigi ( sa am BK si RSA) pt meciuri insa daca este prea scumpa varianta ma multumesc si cu Focus.

Variante pe care le stiu :
    1. Card Focus + cumpararea a 7 receptoare care stiu sharing prin RS232 , am gasit AMIKO 560 CX CR la 80 de lei .
    Exista o astfel de varianta si pentru Jiji (N3+bk/rsa) ? ce modele de receptoare si niste preturi ?

2. Dream + Card Digi + PC server + Fausto + 6 receptoare care stiu sharing pe rs232 insa mi se pare o varianta care nu renteaza din cauza consumului PC-ului .
    As putea inlocui PC cu altceva care sa imi transmita linia pe rs232 ?
    Exista vreo sansa sa dau linia din dream prin rs232 mai departe catre receptoare amiko/echosmart etc ?

Astept si alte propuneri de la voi , sunt nou in domeniu , si as vrea sa nu gresesc inainte sa ma apuc sa cumpar !

Multumesc,
    Danyelsan

Moderator sorin8m's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

nu stiu de ce te complici. Cu rs232 nu e foarte stabil sharingul cum e de exemplu cu UTP.
    cardul de focus merge pur si simplu in cccam direct, iar cel de gigi in oscam sau sbox.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default .........

ce receptoare sd (mai ieftinache) imi recomanzi pt sharing pe utp ? sa inteleg ca as avea nevoie de un dream ca server(master) + switch pt lan + receptoare cu lan (slave) ?
    Last edited by SuperSonic; 10-02-13 at 03:21. Reason: Regula 12

Mentioned
    0 Post(s)

Cu linux cred ca cele mai ieftine sunt Dreambox 500S (sau clone Optibox550S)

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Pe RS232 am testat card digi 1 master + 3 slave, receptoarele fiind Echosmart; varianta funcţionează stabil de căţiva ani 1 master + 2 slave.

Varianta Dreambox + lan switch poate fi mai avantajoasă dacă la achiziţionarea receptoarelor vanzătorul oferă o reducere consistentă.
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Mentioned
    0 Post(s)

Da pana la 4 cu RS232 merge bine (1 master + 3 slave). Deca incerci cu 7 (1 master + 6slave) apar intreruperi. Asa a fost cand lucram la tehnicb cu diferite softuri incercate. Nu stiu daca in ultimi 2 ani sa mai scos ceva soft pentru sharing prin RS232.

Varianta cu dreambox e mai costisitoare dar cum ai sris si cu cardul de gigi atunci e si avantajoase ca orice receptor dreambox poate deveni in acel timp cat si master si slave in acelasi timp. Adica daca ai 7 receptoare poti baga pana la 7 cartele in ele si toti vor vedea toate cartelele intre ele.

Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Un DM 500S nou il gasesti pe la 200-250 lei, eu zic ca merita investitia, daca vrei sa ai ceva stabil .

Standard RSP member vic5's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

@danyelsan, nu ai zis dacă vrei HD sau SD; după mine, poţi folosi DM-ul 500s ca şi server, iar ca şi clienţi STB-uri SD sau HD ce suportă Cccam (sau Newcs) ca şi client. Am testat de cateva zile GoldenMedia Wizard HD şi BigSat 1CR HD (ultimul acceptă doar conexiune WiFi, deci costă in plus ~60RON adaptorul) şi merg bine in sharing (client) pe server oscam (Alien1); cu Echosmart e o altă problemă: reboot după reboot pe anumite posturi (ex: Viasat Explorer de la Focussat), in plus suportul software e quasiinexistent; testate Echosmart DSB-792 şi 7109 cu LAN. Sigur o variantă convenabilă, low cost ar fi şi Alma HD (nu am testat).
    PS: tu ai deja 2 antene cu LNB-ri quad, altfel e mai bine cu o antenă şi LNB octo.

---------- Post added at 10:52 ---------- Previous post was at 10:47 ----------

Quote Originally Posted by val View Post
    Varianta Dreambox + lan switch ...
    Se poate doar cu switch fără router? Cum? Se pun IP-uri fixe pe toate şi merge? M-ar interesa.
    Last edited by vic5; 10-02-13 at 12:10.
    GM Spark Triplex, Amiko Alien 8900, DM 500s, Echosmart HD 7109 LAN; HH Strong.

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Răspunsul ţi l-ai dat singur; router la ce-ţi mai trebuie? Nu am testat, dar teoretic 2 DM (sau altele cu placa de reţea, 1 master + 1 slave) se pot conecta direct prin cablu crossover.

Standard RSP member vic5's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Merci, merită incercat!
    GM Spark Triplex, Amiko Alien 8900, DM 500s, Echosmart HD 7109 LAN; HH Strong.

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Testat, funcţionabil.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default digi in echosmart

Pe RS232 am testat card digi 1 master + 3 slave, receptoarele fiind Echosmart; varianta funcţionează stabil de căţiva ani 1 master + 2 slave.
    Puteto sa imi ziceti ce model de receptor ati avut pe master si slave ? in cazul in care nu mai gasesc modelele acestea pe piata imi poti recomanda ceva asemanator ?

Quote Originally Posted by dic_star79 View Post
    Un DM 500S nou il gasesti pe la 200-250 lei, eu zic ca merita investitia, daca vrei sa ai ceva stabil .
    Daca stau bine si ma gandesc cred ca aveti mare dreptate , eu am gasit niste
    AMIKO 550 CX/CR (pt focus) la 85-90 de lei pe piata , cred ca mai bine investesc un 200 de lei intr-un dream 500 si stiu sigur ca merge si merge si bine , as avea disponibile mai multe cititoare de card etc .

Quote Originally Posted by vic5 View Post
    @danyelsan, nu ai zis dacă vrei HD sau SD
    SD, in cel mai bun caz un receptor HD insa nu "arde" si fara acela .
    Ma intereseaza Digi in special pt contentul sportiv , daca nu era acela mergeam pe focus fluierand.

Quote Originally Posted by vic5 View Post
    PS: tu ai deja 2 antene cu LNB-ri quad, altfel e mai bine cu o antenă şi LNB octo
    Inca nu am instalati pusa la punct , insa am 2 antene disponibile .
    Mergi si varianta cu lnb octo . Momentan sunt in cautarea celei mai bune solutii pt sharing.
    Last edited by danyelsan; 10-02-13 at 13:16.

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Echosmart 791 master, 2 x Echosmart 771 slave (varianta in uz).

Recomandarea ar fi următoarea: dacă nu sunteţi o famile numeroasă mergi pe varianta cu 1 + 2/3 Dreambox-uri legate in reţea iar in camerele unde folosiţi rar televizorul (bucătăria de exemplu) şi unde cateva programe de ştiri şi muzică sunt suficiente vii in completare cu receptoare FTA (SH găseşti şi la 20-30 roni).

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default digi in echosmart

Echosmart 791 master, 2 x Echosmart 771 slave
    perfect !
    Deci 791 "stie" cardul digi impreuna cu BK si RSA ? Vreau sa cauta niste preturi sa vedem cum iese un calcul , daca nu este cu mult sub dreamb , merg pe dream prin intranet !

Tin sa spun ca doar pe acest forum am primit raspuns desi am mai postat pe inca 2 forumuri de specialitate !

Multumesc!

Mentioned
    0 Post(s)

Nu mai am echosmart ca sati zic daca stie card de gigi. Poate iti raspunde cineva care a incercat.

Page 1 of 2 12 LastLast