Results 1 to 11 of 11

Thread: Antena DIGITV la TV cu DVB-S2

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Antena DIGITV la TV cu DVB-S2

Salut.

Am un TV 46ES5700 cu DVB-S2 si intamplarea face ca am acasa montata o antena + LNB de la DiGI TV. Am renuntat la contractul cu DIGITV cand am trecut pe cablu, insa am predat doar STB-ul pentru ca nu am stat sa ma catar pe fereastra ca sa demontez antena (cum imi cereau cei de la RDS&RCS) ci am preferat sa platesc contravaloarea acestora (50 lei). Prin urmare antena e montata exact pe pozitia in care a functionat cu receiver-ul Digi. Am conectat cablul la TV, am dat o scanare, a cautat ceva pe ASTRA 19.E (parca) insa nu mi-a gasit niciun canal.

Ceva sfaturi ?
    Multumesc.

dMd
    Guest

Este logic sa nu poti scana canalele ASTRA, satelit ce este pe 19,2 E iar antena ta fiind pozitionata pt receptionarea canalelor DIGi este pe Intelsat10-02 - 1W. Ca sa receptionezi ASTRA trebuie sa pozitionezi antena pe 19,2 E. In schimb cu antena pusa pe 1W trebuie sa ai acces la canalele FTA dupa acest satelit.

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Am dat scanare si pe alti sateliti, mi-a gasit niste posturi, dar sunt codate.

dMd
    Guest

Deci scanare dai doar pe satelitul unde este pozitionata antena, adica 1W din cate am inteles - alti sateliti ii scanezi degeaba. Pe canalele codate nu vei avea lumina asa simplu, dar in schimb poti viziona canalele FTA ce se afla pe 1W.

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

uite aici poti afla ce canale sunt necodate http://www.lyngsat.com/Thor-5-6-and-Intelsat-10-02.html pe 1 west===>cele care le vezi cu acel galben ca fundal in aceasta lista
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Standard RSP member roderttam's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Din cate stiu antenele nu s-au dat in custodie ci au fost platite la semnarea contractului.Se pare caunii platesc de doua ori chiar daca valoarea nu e mare.@perrari sa nu zici ca ai platit si STB-ul initial.
    P.S.Nu inteleg migrarea unora de la satelit la cablu,dar sa mai vrei si canale de pe alti sateliti.

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

pai pe cablu cand e timp urat(ploaie, ninsoare) poti vedea imagine , pe cand pe satelit cu antenunta aia nu prea ai sanse, in general firmele de cablu au antene peste 1,5 metri pana la 3 metri pentru receptie si atunci ai sanse sa vezi imagine si pe timp urat

In ultimul timp programele se transmit de la bucuresti in tara prin fibra in majoritatea oraselor.
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Golden Member
    Mentioned
    16 Post(s)

Quote Originally Posted by roderttam View Post
    Din cate stiu antenele nu s-au dat in custodie ci au fost platite la semnarea contractului.Se pare caunii platesc de doua ori chiar daca valoarea nu e mare.@perrari sa nu zici ca ai platit si STB-ul initial.
    P.S.Nu inteleg migrarea unora de la satelit la cablu,dar sa mai vrei si canale de pe alti sateliti.
    depinde ,au fost vremuri cand sa dat tot echipamentul (antena+lnb+receptor cu card) pe baza unui proces verbal intocmit de catre echipa de instalare
    ce fericiti erau brazilienii toti erau in piata sa le vanda cereau 2-3 bulioane
    tin minte ca un brazilian avea cinci buletine de identitate cu diverse nume si luase patru seturi de echipament in custodie de la diferite echipe

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Nu prea stii bine.
    La instalarea antenei DIGI nu am platit absolut nimic, echipamentele (STB + SIM card + antena + LNB) fiind luate in custodie.
    La rezilierea contractului mi s-a cerut sa returnez toate echipamentele, iar la solicitarea mea de a veni un tip autorizat de la ei care sa demonteze antena mi s-a spus ca asa ceva nu se ofera. Mie mi se parea normal ca la fel cum atunci cand am incheiat contractul au venit si mi-au facut instalalarea, la reziliere sa vina sa le demonteze. Ma rog, mi s-a spus ca trebuie sa demontez personal antena si sa o duc la sediu sau sa platesc contravaloarea acesteia, adica 50 de lei. Am preferat sa platesc 50 de lei decat sa stau cocotat pe geam sa demontez ligheanul ca apoi sa ma car cu el in carca pana la sediul lor. Prin urmare nu am predat decat STB-ul si cartela SIM.

Intre timp am si uitat de existenta ei, insa intamplarea a facut ca mi-am cumparat acest TV care are si tuner DVB-S2, moment in care am zis ca daca tot am ligheanul pe geam, de ce sa nu si testez functionalitatea.

Am reusit in final sa gasesc posturi pe satelit (am selectat din meniul TV toti satelitii din lista, destul de lunga dealtfel) am dat scanare cu optiunea de a retine doar canalele necriptate si voila... am gasit destul de multe canale, printre care si The Poker Channel, singurul post caruia ii duceam dorul de pe DIGITV.

Repet. Nu e vorba de migrare, ci doar de o curiozitate mai mult, dar si o solutie de backup in cazul in care "cade" cablul RDS.

叛徒 daradici's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Aici ai o lista mai simplu de "digerat".

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Multumesc frumos.