Results 1 to 15 of 23

Thread: Problema server ubuntu +cccam

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Problema server ubuntu +cccam

Salutare tuturor
    Pentru inceput vreau sa spun ca sunt la inceput in ceea ce priveste cutia cu vise deci va rog sa aveti rabdare cu mine.
    Problema mea sta in felul urmator
    La inceput am folosit o linie C cu care ma ajutat un prieten si pe care simplu am editat`o in cccam.cfg din dreambox . Incantat de acest fenomen m-am decis sa inchei un contract cu focussat pentru a intra in posesia unei cartele cu care sa fac shimb uri de linii.
    Am un calculator pe care m-am decis sa-l fac server , am instalat ubuntu si dupa mai multe incercari am reusit sa instalez si cccam care ruleaza acum fara probleme.
    De aici incepe aventura. Dreambox-ul si serverul folosesc 2 ip-uri diferite date de router . Cum fac ca serverul pe care l-am facut sa preia sarcinile dreambox-ului , adica atunci cand fac schimb de linii cu cineva sa le editez din cccam.cfg aflat pe server nu pe dreambox. Sper ca m-am facut cat de cat inteles in problema mea.
    Multumesc frumos

Standard RSP member SuperSonic's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Avand in vedere ca esti doar client nu este complicat, stergi din Dreambox linia C primita de la acel preten si o pui in cccam.cfg din Ubuntu.
    Acolo o sa bagi de acum inainte liniile C primite si liniile F pe care le faci pentru schimburi.
    Ca sa poti avea acces cu Dreambox-ul la cardul tau si la liniile C primite, faci receiverul client la Ubuntu.
    Cum ai bagat cardul de focus in Ubuntu ? Ai cititor extern ?

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    31 Post(s)

Trebuie sa deschizi portul de cccam (din ruter) spre ip-ul serverului
    Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Deci problema este cam asa.
    Eu acum am doar drembox-ul + o linie pe care o primesc de la cineva , nu am nici-o cartela in aparat.
    Cel de la care primesc linia are in felul urmator.
    Un server facut cu debian + un dreambox in care are o cartela de la focussat . el cand mi-a dat mie linia a facut operatiunea de pe server. ( a zis ca dreambox-ul nu poate tine foarte multe linii )
    Are o adresa Ip cu :8888 pe care vede toate liniile si cand editeaza ceva la ele o face din server nu din aparat. Dar nu are un cititor de card extern
    A zis ca foloseste nustiu ce programe.
    Cam asta vreau sa fac si eu . Dreambox-ul sa aibe cartela in el dar liniile sa le tin pe server. poate pentru voi suna mai simplu ca pentru mine pare tare complicat. Eventual un tutorial ceva care sa explice pasii ar fi super . Multumesc si sper sa nu va dau prea mari batai de cap
    P.S - stiu ce o sa ziceti , ca de ce nu il intreb pe el dar si pe el la ajutat altcineva ..ma rog e mai complicata treaba.

Standard RSP member Diablo1's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Tu iti citesti cartea ta cu Dm in Cccam/Oscam
    Mai adaugi un user si dai linie N in Server Cccam Ubuntu , cu 256 la coada ai local si in el
    Toate schimburile de lini le faci in Server Ubuntu , deci dai adresa de la el la schimb, inclusiv tie

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Va rog un exemplu imi dati de linie N
    Chiar nu stiu ce trebuie sa scriu in linia aia . Un exemplu ca model daca se poate.