Gigi Becali a vorbit despre primul sau proiect legislativ, acela de a diminua considerabil impozitele pe care cluburile de fotbal le platesc.
Finantatorul Stelei a confirmat ceea ce Ziare.com a dezvaluit in urma cu trei saptamani, precizand ca Victor Ponta este de acord cu propunerea sa.
Cluburile de fotbal platesc in acest moment un impozit de 70% pentru salariile jucatorilor, dar Becali sustine ca Ponta este de acord ca procentul sa scada pana la 32%.
"Am vorbit cu domnul Ponta acum cateva saptamani, i-am spus ca trebuie sa rezolvam problema taxelor. Nu se poate, nu putem sa traim in aceste conditii! Mi-a raspuns sa iau legatura cu Carmen Tocala sa rezolvam situatia", a declarat Becali la GspTV.
"Am facut toate demersurile acum ca sa schimbam legea pentru ca piticania de Boc a stricat tot, a facut o mare nenorocire. Ca sa grabim lucrurile, Ponta mi-a cerut sa facem un amendament si sa revenim la vechea lege, sa platim impozit de 32%. Dam o ordonanta de urgenta si aia e! In februarie o sa urgentez lucrurile ca sa ajungem la o situatie normala", a mai spus Becali.
Anual, Becali plateste salarii in valoare de 4,8 milioane de euro pentru fotbalistii Stelei. Din aceasta suma, 2 milioane de euro reprezinta impozitul pe salariu retinut de stat.
Daca proiectul lui Becali va avea castig de cauza, Steaua va mai plati doar 3,6 milioane de euro anual si va face o economie de peste 1 milion de euro.
http://www.ziare.com/becali/stiri-gi...at-tot-1211540

Reply With Quote