Eu am copac si mai aproape si cu frunze cu tot am semnal bun.
Am incercat si cu ridicarea bratului cu LNB. Oricum in locasul in care intra bratul LNBului, acesta culiseaa un pic in sus si in jos..se poate vedea si din poze cum intra...Si eu ma gandesc ...copacul nu prea vad cum ar putea influenta asa de mult semnalul..mai ales ca in perioada asta nici frunze nu are![]()
Last edited by SuperSonic; 29-12-12 at 20:26. Reason: Regula 12
Eu am copac si mai aproape si cu frunze cu tot am semnal bun.
Last edited by SuperSonic; 29-12-12 at 22:26. Reason: Regula 12
Asta ziceam si eu...nu stiu cat ar avea influenta copacul din poza. Nu-mi mai ramane decat sa fac rost de alta antena temporar sa o pun pe aceasi pozitie si sa vad cum se comporta....insa greu de facut si lucrul astadeja dupa ce am incercat de 2 ori sa reglez antena mi s-a cam luat
![]()
Last edited by SuperSonic; 29-12-12 at 22:26. Reason: Regula 12
Nu se distinge bine in poza ,dar parca LNB-ul e aproape de antena la maxim si ar trebui departat de antena .Cat priveste semnalu nu e rau ,maxim probabil nu vei avea,problema e semnalul pe tp-urile Digi.Poti incerca-tragi antena (oala)spre dreapta si in jos fara sa umbli la suruburi.
Eu tot din judet sunt.
Poate te pot ajuta.
P.M.
LNBul nu e aproape de antena, oricum am incercat si sa-l si apropii putin sau sa-l departez. In ceea ce priveste semnalul...eu zic ca e destul de rau, totusi vorbim de semnal pe TPurile de Focussat unde abia ating calitate 50-55% (depinde de frecventa) pe TPurile de Digi (alea de pe 1W) nici nu le "miroase". Fiind antena de 1m ma gandesc ca ar trebui sa prinda semnal pe digi in conditiile in care digi ofera antena de 0.8m (cred) pt receptie iar focussat si de 0.6m...Am si in oras astfel de antene...
Acum pe Focusat receptia e stabila..dar ma gandesc cum va fi in conditii de vant mai puternic...Am observat ca in momentul cand calitatea semnalului scate sub 40-45 % incep sa apara macroblocuri (calitatea semnalui afisat de un echosmart 792).
Salut Luci !
Pot exista doar 3 motive pentru care receptia este slab calitativa :
- antena deformata (cel mai putin plauzibil)
- cablul sau lnb-ul cu defectiuni( destul de putin probabil).
- arborele buclucas...pare singura optiune viabila--
In concluzie: testeaza antena intr-o zona laterala pentru a compara calitatea semnalului. Daca semnalul este bun , poti fasona arborele pe directia antenei si astfel rezolvi cauza.
Succes ! !