Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 22 of 22

Thread: reglare antena fixa thor

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Eu tot din judet sunt.
    Poate te pot ajuta.
    P.M.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by roderttam View Post
    Nu se distinge bine in poza ,dar parca LNB-ul e aproape de antena la maxim si ar trebui departat de antena .Cat priveste semnalu nu e rau ,maxim probabil nu vei avea,problema e semnalul pe tp-urile Digi.Poti incerca-tragi antena (oala)spre dreapta si in jos fara sa umbli la suruburi.
    LNBul nu e aproape de antena, oricum am incercat si sa-l si apropii putin sau sa-l departez. In ceea ce priveste semnalul...eu zic ca e destul de rau , totusi vorbim de semnal pe TPurile de Focussat unde abia ating calitate 50-55% (depinde de frecventa) pe TPurile de Digi (alea de pe 1W) nici nu le "miroase". Fiind antena de 1m ma gandesc ca ar trebui sa prinda semnal pe digi in conditiile in care digi ofera antena de 0.8m (cred) pt receptie iar focussat si de 0.6m...Am si in oras astfel de antene...

Acum pe Focusat receptia e stabila..dar ma gandesc cum va fi in conditii de vant mai puternic...Am observat ca in momentul cand calitatea semnalului scate sub 40-45 % incep sa apara macroblocuri (calitatea semnalui afisat de un echosmart 792).

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Salut Luci !
    Pot exista doar 3 motive pentru care receptia este slab calitativa :
    - antena deformata (cel mai putin plauzibil)
    - cablul sau lnb-ul cu defectiuni( destul de putin probabil).
    - arborele buclucas...pare singura optiune viabila--
    In concluzie: testeaza antena intr-o zona laterala pentru a compara calitatea semnalului. Daca semnalul este bun , poti fasona arborele pe directia antenei si astfel rezolvi cauza.
    Succes ! !

Page 2 of 2 FirstFirst 12