Router Asus RT-N16
De sambata,am trecut la un nou furnizor de servicii,tv-net-phone.Am decis sa mai incerc si alti furnizori.Acum astept sa vina sa mi se instaleze aceste servicii.
Dupa cateva zile petrecute sa imi caut un router wifi care sa aiba ce caut si ce vreau,nu am reusit sa ma hotarasc.
Am nevoie de unul cu port USB,minim 1,sa fie pentru IPv6,sa aiba o raza cat mai mare de acoperire inclusiv pentru curte,chiar daca pentru asta o sa fiu nevoit sa mai adaug vreun bridge sau o antena(astept unele sugestii pentru asta din partea voastra),sa fie gigabit.Sa fie open source si sa nu fie exagerat de scump.
As vrea sa mai stiu daca cele cu antena interna sunt inferioare ca si raza de acoperire decat cele cu antena exterioara si cu cat procentual?
Ce cablu UTP e recomandat pentru calitate ridicata intre modem si router?
Sunt binevenite orice pareri pro sau contra anumitor branduri.As dori,pe cat posibil sa nu fie routere produse de Belkin,TP-Link.(insa nu sunt excluse in totalitate)
As fi axat pe ASUS,Netgare,CISCO-Linksys,D-Link...etc(nu neaparat in aceasta ordine).
As mai dori totodata sa imi recomandati un cablu coaxial bun pentru tv.
Va multumesc,anticipat.
Respect!
Router Asus RT-N16
Don't dream your life - live your DREAMbox ! DON'T FORGET TO SAY '' THANKS '' Note: Viewing Pay TV without a valid subscription is illegal All the files available here are kept for experimental and educational purpose only!
Nu limiteaza viteza ?
Am avut un Asus WL-500GP si imi limita viteza la 75Mbp/s de la 93/94Mbp/s cat aveam fara el , pe rcs
Acum am un TP-Link 1043ND si din cate stiu parca exista un topic in care se descrie cum sa instalezi emmu pe el ( la fel cum era/este si pe modelul Asus scris/avut de mine )
Acum intreb si eu pe detinatori sau care le-a trecut prin mana despre modelul Tenda W308R , cum se comporta pe reteaua rcs
Vreau sa fac cadou cuiva un router wifi 300Mbps pana in 100 lei si imi trebuie unul ''simplu'' , fara dd-wrt, tomato si altele asemenea , doar fw de fabricant
Last edited by mario08; 19-12-12 at 15:52.
tp-link 1043 e cu gigalan si 300mb pe wifi
Eu stau cu ochi pe un Dlink DIR-825.
f11
Eu am tp-link 1043ND si pana acum sunt multumit. N-am facut tot ce aveam de gand pe el ca n-am avut timp...
La 200 lei e prea bun.
Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru
Arunca o privire pe Ubiquiti AirRouter. Are sistem de operare bazat pe OpenWRT, interfata web foarte misto, grafice de trafic, analizor de sprectru, acces prin ssh/telnet etc. Are si USB, dar din pacate nu pot sa montez pe el un stick usb cu filesystem NTFS, probabil merge doar EXT3/EXT4. Vezi ca e in doua variante, una de 80mW si una de 400mW.
Router Assus N66
Cablu coaxial Belden RG6U
La multi ani 2013!Tuturor.
Va multumesc la toti pentru recomandari.Ideea e ca nu stiu daca mai merita sa investesc acum bani multi sau putini in router atat de performant.Motivul o sa-l gasiti in randurile de mai jos.
In data de 22.12.1012 au venit flacaii RDS-RCS sa imi instaleze serviciile de internet,tv si telefon.Pana aici totul frumos.
Apoi urmeaza dezamagirea. Desi la Call-Center RDS-RCS imi confirmase ca voi avea fibra optica pana in casa,deoarece spuneau ei,este fibra optica pe stalp si ei nu vad cum nu as avea fibra optica pana in casa.
Si acum incepe distractia,vin baietii cu cablu.....coaxial.....in loc de modem sau GPON ma trezesc cu o prastie de Acc EOC numita de ei ONT,de vreo cateva zeci de grame un spliter tv cu o intrare si 3 iesiri,desi le-am explicat ca am nevoie de semnal la 6 tv-uri...si platesc un spliter cu mai multe
iesiri...raspunsul a fost ca nu au asa ceva.
Din prima zi au inceptut problemele cu netul.In vreo 6 ore de functionare pe radio online a cazut conexiunea de aproximativ 11,12 ori.NU dadea nicio eroare,pur si simplu cadea.
Am sunat la ei si au venit baietii a doua zi.Cu un laptop si un cablu UTP si un cleste de sertizat.
Au deschis lapropul,au intrat pe pagina Speedtest.com si mi-au verificat viteza.Au avut o surpriza MAAAREEE!!! Viteza uimitoare de 12 pana la 18 Mbps....din cei 100 Mbps,la care este abonamentul.
Am facut cateva teste de viteza si eu pe diferite pagini,inclusiv la testul oferit de RDS-RCS....ping de peste 120-130 ms...viteza de 22-29 Mbps download si 2-3 Mpbs de upload.
Am sunat din nou la ei....mi-au trimis iar expertii,aceaiasi problema...mi-au schimbat cablul UTP si mi-au spus ca asta e si nu au ce face...!?
Mi-au spus ca s-ar putea sa fie din desktop....sa am un program care imi limiteaza viteza de net...Ok...au plecat,m-am enervat si am sters tot,absolut tot ce aveam in desktop.
Reinstalat windows pe curat.Verificat viteza...la fel,aceleasi viteze de rahat.Nici macar eu nu am trecut de 50 Mbps sa vad daca am sau nu am abonament la 100?
Sun din nou sa le explic...vin baietii din nou.Verifica din nou...ceva mai bine,dar nu cu mult....nu depasesc 30 Mbps.
La intrebarea mea,daca nu poate fi problema din acel Ethernet over cable,imi spun ca nu poate fi nicio problema.Le spun ca nici macar nu stiu daca am viteza de 100 Mbps sau 50 ca nu trec de 30.La care ei imi spun ca acel EOC e limitat la 30 Mbps???
E posibil asa ceva?E normal?Sa imi ia banii pe 100 si sa fie limitat la 30?Pai deca mi-au mai facut abon la 100 sa nu primesc nici macar 50,ce sa zic daca eram abonat la 50,cat primeam?
De serviciul telefon,care nu prea ma intereseaza,am avut o singura problema,ca daupa 2 ore mi-a cazut semnalul si a venit a doua zi...motivul habar nu am.
De televiziune,pana acum sunt multumit,in afara de faptul ca a disparut un program tv,e vorba de REFLEKTOR,nu era interesant insa asa incet-incet dispar toate si platim nimic.
Acum sincer am de ales...ori fac la reclamatii pana ajung la un compromis...ori imi rezolva problema ori vin si-si iau sculele.
Daca stie cineva unde sa mai fac reclamatie in afara de protectia consumatorilor?Ptr ca sunt hotarat sa merg pana la capat,ori asa...ori altfel.
Platesc un contract de 100 Mbps si eu am avut si viteza de 500 kbps,nu nu e greseala,am avut aceasta viteza.Mi se intrerupea si radio online-ul.
Voiam sa-mi iau un router mai performant,acum ma intreb la ce?La viteza de 2 MB? Viteza asta am avut-o in urma cu vreo 8,9 ani in urma la Romtelecom.
Cam asta e serviciul de 100 Mbps dela mega operatorul RDS-RCS.
Nu regret ca am plecat dela rtc,regret ca am servicii de rahat dela rds-rcs,si nu cred ca sunt singurul.Totusi sper ca sa se rezolve problema pana la urma.
Acum daca voi aveti vreo idee ce mai pot face,in afara de sa sun sa fac reclamatii?
P.S.-stie cineva cum pot intra in meniul AccEOC?Ca niciun IP care banuiam eu ca ar merge,nu vrea.
Mersi.
Bafta!
P.S.2-stie cineva cum se deblocheaza limitarea de viteza din AccEOC,daca e intr-adevar limitata la 30 Mbps?
Last edited by shadowman; 03-01-13 at 13:57.
Respect!
Shadowman : Pe EoC, nu stiu sa fie abonamentele standat de Fiberlink 1 sau 2 ( adica 50 sau 100 mbit ). Este foarte posibil sa ai abonamentul Fiberlink Popular, care e de 20 mbit. Daca imi dai pe privat userul pppoe, iti pot spune cu exactitate ce si cum ai.
In rest caderile se datoareaza in primul rand retelei RF, sau alte terminale cu atenuari prea mari care "pun in cap" echipamentul master.
Nu ai cum sa intrii in meniul eoc-ului, pentru ca nu are management pe ipv4/6. Totul se face de pe echipamentul master, iar in plus, nu ai cum sa scoti limitarea de 20 Mbit, pentru ca se face automat pe serverul de pppoe, in functie de ce pachet apare ca platit in baza de date.
Last edited by sizan; 03-01-13 at 15:12.
@sizan-ok.e posibil ce zici tu,nu te contrazic,in contract scrie FIBERLINK 2...am primit si acel stick ptr internet mobil.....
pot sa-ti dau si alte date,daca e asa cum zici tu,asta e hotie pe fata,sa zici ca dai ceva ce nu poti,e inselatorie,am sau nu dreptate?si asta eu crd ca e mai grav decat ca nu imi poti asigura o viteza constanta si stabila pe net.
pretul pe care o sa il platesc e de 39 ron/luna.
mi s-a confirmat ca se poate instala Fiberlink 2,am si un numar de inregistare pentru estimare.......10=8771939,mi s-a spus ca in 3,4 zile pana la 7 zile o sa primesc in scris raspuns.
eu nu am mai asteptat,deoarece in 28.12.2012 mi se inchideau serviciile dela romtelecom,in urma cererii mele de intrerupere a serviciilor,nu puteam sta pe sfarsit de an fara tv,si net.
nici pana acum nu am primit acel raspuns,insa mi s-a spus ca este posibil ce vreau eu,adica Fiberlink2,aproape ca mi s-a garantat,oarecum.
sunt suparat....dezamagit,nemultumit si....banuiesti tu cum este,cand ai niste asteptari si apoi ajungi de te lovesti cu capul de pereti,din cauza altora.
Fibra optica este pe stalpi,mi-au spus ca Gponul este in cutie si de acolo am pentru moment distributia semnalului pe coaxial,pana prin vara,ziceau ei cand se trece la fibra pana in casa.
acum am indoieli,la cuvantul lor.
pe net am gasit ceva despre un AccEOC,asemanator,insa nu mi-a raspuns la acel IP pe care il dadea in manualul de utilizare.
cateva printuri
Uploaded with ImageShack.us
[IMG=http://img846.imageshack.us/img846/8845/c7316471b296ef95ed8dd5c.png][/IMG]
Last edited by shadowman; 03-01-13 at 16:38.
Respect!