Results 1 to 6 of 6

Thread: Romtelecom inchide porturile 21 si 80 pentru securitatea clientilor !

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    叛徒 daradici's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Thumbs up Romtelecom inchide porturile 21 si 80 pentru securitatea clientilor !

Am un modem HG658 de la RTC, si am avut surpriza, ca in momentul in care incerc sa deschid portul 80 sau portul 21, desi fac operatia corect, porturile in realitate sa fie inchise. In prima faza am crezut ca modemul HUAWEI este problema, inainte am avut tot un Huawei la care functiona corect portforwardul pe porturile amintite. Tot in acest timp am observat ca nu am acces FTP la cativa prieteni, cu care colaborez pentru diverse experimente. Cineva mi-a atras atentia, ca romtelecom inchide porturile 80 si 21 si doar de la ei se mai pot deschide.

Am sunat la relatii cu clientii si m-au programat, (nu credeam ca ai nevoie de o programare ca sa ti se deschida un port, dar nu conteaza !) pe vineri ora 12, cand urma ca vre-un reprezentatnt de la RTC sa ma contacteze, bineinteles vineri nu m-a sunat nimeni de la Romtelecom. Si totusi, m-au sunat azi, pe la ora 16, de ziua Nationala a Romaniei ! In cateva cuvinte m-au verificat, CNP etc..., pentru ca eram la munca (unii lucreaza si de ziua nationala !) si nu le-am raspuns de pe tel. fix ci doar de pe mobil, verificare dupa care in cateva cuvinte i-am explicat ca vreau portul 80, ei au confirmat din nou ca este blocat de la ei si cu acordul meu va fi deblocat. M-au intrebat si de portul 21 dar de care nu am deocamdata nevoie poate ramane inchis, un server fTP poate fi scos pe orice port insa unul HTTP e aiurea sa-l scoti pe un alt port decat 80, pentru ca dupa adresa trebuie introdus si portul si arata aiurea un asemenea link.

Deci, in concluzie romtelecomul blocheaza porturile 80 si 21, (nu i-am intrebat si de alte porturi la fel de sensibile), lucru care este bun pentru protejarea datelor clientilor care nu au idee sa se protejeze cat de cat, cea ce este un lucru bun din partea lor, insa nu inteleg de ce nu sint anuntati si clientii de asemenea masuri, sa evite sa se chinuie sa deschida un port care de fapt este inchis default de provider.

A mai intalnit cineva fenomenul ?
    Last edited by delta2k2; 02-12-12 at 01:56. Reason: Formatare text

Standard RSP member djczefre's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Si ce daca le opresc? Eu nu m-asi baga in asa ceva , sa nu cumva sa se pune sa te verifice ce traficuri efectuezi intr-o zi! Din cauza ca esti unul care cere sa-ti deschida.
    Poti face altceva si dupa parerea mea este si mai sanatos sa faci port foward si pentru porturiile ftp21 si http cu 80. Si poti seta in asa fel sa intri la ei prin portul ex.2564 care este fowardat pentru portul care o ai nevoie.
    Eu nu a-si plange deloc la ei ,mai ales daca te ocupi si de alte ocupatii (prin net )!
    Cer scuze pentru sfaturi, tu decizi!

叛徒 daradici's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Chiar asta povesteam ca arata aiurea o pagina web de genul: www.paginamea:9952

De verificat, fi convins ca orice user este verificat, indiferent de reteaua de care apartine.

RSP Enigma Team
    Mentioned
    0 Post(s)

Ma mira ca au inceput cu 80 si 21, mai frecvent e sa se blocheze 25 (SMTP), ca sa mai limiteze din traficul e-mail (predominant spam) generat de botnets. Oricum, e de laudat ca macar accepta sa deschida porturile la cerere. La ISP-ul meu in Olanda pot sa ma rog cat vreau, ca nu deschid sub nici o forma portul 25.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

corect, habar n-au de capul lor... portul 25 trebuia blocat primul. daca e sa cauti ip-urile de romtelecom pe la spamhaus sau uceprotect te ingrozesti !
    There are only 10 types of people in the world: those who understand binary and those who don't.

叛徒 daradici's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Probabil si 25 e inchis, doar ca n-am intrebat de acest port, o sa se sesizeze cei care au nevoie sa-si deschida acest port, daca este sau nu este inchis de la RTC.