Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: Ajutor dream dm500

  1. #1
    Member Visitor
    Join Date
    26 Nov 2012
    Posts
    3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0

    Default Ajutor dream dm500

    Tocmai am achizitionat un dream dm500. Problema mea e in felu urmator:

    Vreau sa receptionez sky italia (hotbird 13), sistemul de satelit este facut lnb quatro-multiswitch telewire 2208mx- dreambox
    am incercat mai multe variante in a configura setarile la dreambox dar snr ramane la 1% in schimb agc 50-60%

    ce pot sa fac?

    Va multumesc

  2. #2

    Join Date
    14 Feb 2007
    Posts
    1,089
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0

    Default

    In primul rand intra aici ==>> http://sateliti.info/showthread.php?...tru-incepatori , pentru familiarizarea cu ABC-ul DM.
    Receptionarea programelor pe Hotbird 13 ° E este posibila daca ai antena satelit pozitionata corect pe satelitul cu pricina, iar ca sa ai acces la programele Sky IT trebuie sa ai un card valid ce decodeaza respectivele programe.
    Problema ta, din ce ai relatat se pare ca este de la antena satelit reglata necorespunzator. Mai multe detalii poate ca ne-ar ajuta sa te indrumam corect.

  3. #3
    Member Visitor
    Join Date
    26 Nov 2012
    Posts
    3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0

    Default

    Antena este orientata bine, pentru ca receptorul original de sky functioneaza. Din cate cred eu problema e configurarea lnb-ului in dreambox. Avand in vedere ca sistemul lnb-multiswitch este h/v/h/v. Din cate am citit trebuie marit voltajul ce il trimite dreamboxul spre lnb.

    Multumesc

  4. #4
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    5,225
    Mentioned
    24 Post(s)
    Rep Power
    93

    Default

    este posibil ca DM500 care l-ai achizitionat sa fie stricat tunerul sau poate tu nu infiletezi bine cablu

    incearca daca poti sa mergi la altcineva sa probezi daca dreamul tau prinde posturile free de la un vecin
    si apoi mai vorbim
    LA TOTI NI GREU
    "SGU Stargate Universe"

  5. #5
    Member Visitor
    Join Date
    26 Nov 2012
    Posts
    3
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0

    Default

    Nu este problema dreamboxul l-am testat pe o alta antena legat direct totul ok. Din cate am citit eu e o problema generala aici in italia sistemele multiswitch. Iar din ce am vazut pe forumuri este vorba ca dreamboxul nu reuseste sa alimenteze suficent lnb pt ca trece printrun multiswitch pasiv. Am citit pe un forum ca este o metoda de marire a voltajului din meniu. Iar a doua nelamurire la setari pt dreambox aici in italia am gasit o configuratie gen:
    hotbird13 - 22khv - 14 v
    hotbird13 - 0khv -14 v
    hotbird13 - 22khv -18v
    hotbird13 -0khv - 18v

    nu stiu sigur daca este ok.

    va multumesc

  6. #6

    Join Date
    14 Feb 2007
    Posts
    1,089
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0

    Default

    Tensiunea aplicata LNB-ului pentru polarizare orizontala este 18V, pentru verticala intre 13 si 14V.
    .. marirea voltajului se recomanda numai daca lungimea cablului coaxial depaseste 60 metri, cu un LNB dublu ai incercat sa rezolvi problema?
    Last edited by dMd; 27-11-12 at 16:01. Reason: completare

  7. #7
    RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Join Date
    16 Aug 2007
    Location
    SIBIU
    Posts
    5,225
    Mentioned
    24 Post(s)
    Rep Power
    93

    Default

    Da are o problema Dm500 la alimentare, adica nu poate sa miste un motor H-H , deci probabil asta e problema si la sistemul tau
    Acum te intreb ceva: antena o mai foloseste cineva? de ce trebuie sa ti la acest sistem de multiswitch ?

    rezolvare simpla e sa pui alt LNB normal sau cu dubla iesire sau cu 4 iesiri independente la antena si sa tragi fir direct la tine

    ( LNB-ul care il ai tu este cu patru iesiri doua pentru frecventele joase orizontale si verticale si 2 pentru cele din partea de sus tot orizontale si verticale si acestea intra in multiswitch , deci nu e bun LNB-ul decat pentru multiswitch )
    LA TOTI NI GREU
    "SGU Stargate Universe"

  8. #8
    Standard RSP member
    Join Date
    02 Apr 2007
    Location
    Weissenburg
    Posts
    225
    Mentioned
    2 Post(s)
    Rep Power
    50

    Default Nu te lasa," iegzista" solutii ...

    Quote Originally Posted by bsoft08 View Post
    ...din ce am vazut pe forumuri este vorba ca dreamboxul nu reuseste sa alimenteze suficent lnb pt ca trece printr-un multiswitch pasiv...
    Fisa tehnica a multiswitch-ului tau zice ca are nevoie de max 300mA, iar DM500 "poate" mai mult, cel putin 400mA. Seteaza in Dream lnb-ul fara complicatii, ca si cind ai avea un lnb universal legat la box. Eventual, incearca alte iesiri din multiswitch (ai 6 la dispozitie, nu ?). Succes.
    Parerea mea
    160 pounds of star dust

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •