Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21

Thread: Best practice cu Oscam

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Question Best practice cu Oscam

Salut,
    Sunt incepator in Oscam si am nevoie de citeva ideei / best practice :

Situatia mea :
    1. Oscam server (latest trunk) instalat si functioneaza pe un Raspberry Pi + argonis smargo reader cu un card original DigiTV.
    2. Am o gramada de linii care le PRIMESC de la amici = C linii
    3. Am o gramada de linii care le DAU la amici = C linii
    4. Intern in casa am doua receptoare Dreambox.
    Intrebari:
    1. Eu m-am gindit ca cel mai bine sa dau tot ce primesc eu (C linii) mai departe intern prin a folosi o linie N (in cele doua dreamboxuri) ca sa nu pierd hopuri intern, este correct asa? Daca da sunt interesat cum pot configura Oscam ca linia N sa stie sa trimite keys si de la cartela mea originala Digi si de la readers (CCCam, C linii care le primesc eu). Eu cred ca trebuie sa ma joc cu port si treubie configurat correct.
    Asa arata configurarea mea de newcamd pentru linia N in Oscam.
    Code:
    [newcamd]
    port = 30000@1880:002111,000000
    key = 0102030405060708091011121314

Asa arata un reader cccam de la un amic :
    Code:
    [reader]
    label = MyFriend
    description = xxxx
    protocol = cccam
    device = xxx,port
    user = user
    password = pass
    cccversion = 2.3.0

Am incercat configuratia de mai sus dar problema este ca pe dream unde am configurat linia N nu primesc de la amicul MyFriend (linia C ca reader). Eu cred ca e din cauza ca in newcamd scriu specific 1880 CAID unde la el este clar alte carti. Daca asta este problema cum rezolv ? Trebuie sa bag toate CAIDulirele si "buchetele" in newcamd ? Mi-se pare prea multa munca sa fac pentru fiecare linie C. Nu pot intrun fel sa numai scriu CAID in newcamd si atunci sa incerce si sa vada daca gaseste ceva ?

Acum eu nustiu daca liniile N sunt cea mai buna solutie adica cu newcamd. Poate exista un protocol mai bun unde scap de aceste probleme. Ce parerea aveti ?

/donnib
    Last edited by donnib_n; 19-11-12 at 11:09. Reason: correctat formatare

Standard RSP member SuperSonic's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Ca sa iti vina in receptoare si cardurile de la prieteni trebuie sa le legi tot prin linii C la raspi.
    E suficient sa faci cate un [account] pentru fiecare rec, iar in receptoare bagi cate o linie C. Nu trebuie sa treci toate caidurile posibile,
    ci doar la group sa treci toate grupurile de la oscam.server
    Linia N trimite doar localul tau catre receptoare, functioneaza altfel decat linia C.

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

@supersonic merci inca odata

ci doar la group sa treci toate grupurile de la oscam.server
    sa inteleg ca in user accountul din oscam.users sa pun group = X,Y,Q unde X,Y,Q este fiecare un group definit la fiecare reader in oscam.server, correct ?

in receptoare bagi cate o linie C
    asta inseamna ca pierd hopuri nu ?

Mentioned
    0 Post(s)

sa inteleg ca in user accountul din oscam.users sa pun group = X,Y,Q unde X,Y,Q este fiecare un group definit la fiecare reader in oscam.server, correct ?
    Da, este corect.

asta inseamna ca pierd hopuri nu ?
    Da, pierzi un hop la fiecare linie asa. Poti elimina acest dezavantaj daca pui liniile C ale prietenilor direct in receptor in loc sa le bagi in raspi.
    Eu asa fac cu liniile care nu au reshare, de exemplu.

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Pacat. Da stiu ca pot pune linia in dreambox si asa le am acum dar vor sa elimin servarul de pe dreambox. Nici alt protocol nu merge ? Adica cum e cu radegast ?

Mentioned
    0 Post(s)

La radegast nu ma pricep.

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Merci, stii cumva un server IRC pentru discutii despre acest subiect ?

Mentioned
    0 Post(s)

Nu, mai asteapta ca poate cine stie nu a intrat inca pe forum.

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Sharingul e corect daca dai la schimb cardul tau altora si ei iti dau localul lor.Solutii ca sa tragi de la altii pe mai multe receptoare nu sunt corecte,tin mai mult de payservere.
    In orice receptor daca pui 2-3 linii si mai dai din raspberry ce mai vine cu reshare ar fi suficient,altfel sa multiplici linia C .... vezi ca sunt multi sensibili la trafic si foarte bine fac cand taie reshare sau chiar linia de tot celor care fac trafic mare.
    Personal as renunta la raspberry si as pune liniile alea in receptoare,jumi-juma.

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

@zmeura

Nu afost niciodata intentia mea sa pacalesc pe cineva. Eu primesc linii unde am voie sa fac reshare tipic 2 doar ca nu doresc sa pierd hopul la mine intern intre rPi <-> Dreambox. Cind aveam liniile puse in dream era simplu ca nu pierdeam nimic si mai aveam inca 2 la reshare. Stiu ca asta recomanzi sa fac dar tot ce fac este sa numai fiu in aceasta situatie. Dores sa fiu independent de dreambox pentru ca doresc sa il pot opri sau sa incerc alte configuratii fara sa fac probleme la cei care l-e dau eu.

btw.. eu am carte originala care dau deci nu sunt un "leecher"

deci...eu tot incerc sa vad daca cumva este o solutie fara sa pierd hopuri la mine intern in casa.

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by SuperSonic View Post
    Ca sa iti vina in receptoare si cardurile...........
    @SuperSonic, am incercat sa fac ce mi-ai recomandat doar ca nu prea merge,

1. am pus doua linii C primite in reader (se connecteaza, totul ok din partea readerului) + readarul care citeste cartela fizica deci in total 3 readere. Am pus group = 1 la toate readere.
    2. am creat o linie C (adica am adaugat un user si am pus group = 1), nu am specificat niciun CAID.
    3. Impreuna cu informatiile de user si ce e in oscam.conf la cccam am adaugat o linie C in dreambox.

Problema e ca vad requests care vin de la dream numai ca vad ca incearca sa caute keys pe readarul fizic ci nu de la liniile C, cum pot specifica ca sa incerce mai departe pina gaseste adica sa caute keys si la readerele celelante ? Nu as vrea sa trebuiasca sa scriu toate CAIDuriile la fiecare reader respectiv daca se poate.

/donnib

Mentioned
    0 Post(s)

Am pus group = 1 la toate readere.
    Nu ai facut bine asa. Fiecare reader trebuie sa aibe group unic.
    De exemplu : in oscam.server cardul tau fizic are group = 1, linia de la prietenul A are group = 2, linia de la prietenul B are group = 3
    In oscam.user faci un account si pui group = 1,2,3 . In felul asta acel user ( dreamboxul tau ) are acces si la localul tau si la liniile celelate.

[account]
    user = dreambox 1
    pwd = pass
    group = 1,2,3
    cccmaxhops = 2
    cccreshare = 1

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Merci, am inteles

Standard RSP member franta's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Quote Originally Posted by donnib_n View Post
    @zmeura

Nu afost niciodata intentia mea sa pacalesc pe cineva. Eu primesc linii unde am voie sa fac reshare tipic 2 doar ca nu doresc sa pierd hopul la mine intern intre rPi <-> Dreambox. Cind aveam liniile puse in dream era simplu ca nu pierdeam nimic si mai aveam inca 2 la reshare. Stiu ca asta recomanzi sa fac dar tot ce fac este sa numai fiu in aceasta situatie. Dores sa fiu independent de dreambox pentru ca doresc sa il pot opri sau sa incerc alte configuratii fara sa fac probleme la cei care l-e dau eu.

btw.. eu am carte originala care dau deci nu sunt un "leecher"

deci...eu tot incerc sa vad daca cumva este o solutie fara sa pierd hopuri la mine intern in casa.
    in retaua locala chiar daca ai un hop in plus nu se va simti la caliatate, avand in vedere pingu foarte mic in retaua locala nu ar trebui sa provoace fraimuri; problema este ca daca ai limitate hopurile pe care le primesti , nu o sati ajunga toate cartile la al 2 lea reciver. solutia ar fi sa rogi partenerii sati dea un hop in plus

Standard RSP member delsat's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

salut,eu am alta problema ,am trecut la versiunea 7799 si mai mult de 9 readere nu-mi mai da voie sa pun in oscam.server adica nu-mi le vede in web.info.........linii c...ceva sfaturi?
    vu+zero 4k şi şasă cai frumoşi...

Page 1 of 2 12 LastLast