Folositi Podcast-uri? mai bine zis, ascultati?

Wikipedia

As vrea ca asta sa fie un thread in care sa recomandam podcast-uri utile, care sa contina cursuri, stiri, documentare, in mare ceea ce credeti ca ar interea si pe ceilalti.
iTunes e o unealta "dotata" pentru a lucra cu podcast-uri, si mai ales in compania unui iDevice, fie el un iPod, un iPhone sau un telefon cu android (da, se pot sincroniza si androizii la biblioteca de podcast-uri descarcate de iTunes)

Prin podcasting se pun la dispozitie materiale audio, video (episoade TV, cursuri inregistrate - tutoriale sau cursuri puse la dispozitie de universitati), documente in pdf sau doc.

In limba romana nu am vazut sa fie prea populare, desi multe radiouri pun la dispozitia userilor emisiuni inregistrate.
Incep eu cu cateva exemple pe care le-am gasit utile

Pasul 1 descarcati itunes de aici
Pasul 2 faceti-va un cont cu o adresa de mail valida (pentru apple store) urmand instructiunile de aici ideea e sa nu va faceti un cont pentru AppStore Romania, pentru ca vi se va cere cardul - pentru plati. (asta daca vreti sa cumparati app si muzica). Daca nu vreti sa puneti o modalitate de plata, folositi ghidul de mai sus (sectiunea Creating an account on a computer)
Confirmati contul, si gata

in iTunes, pe coloana din stanga, intrati la store (iTunes Store) si in dreapta sus aveti cautare. Dupa ce cautati ceva, or sa va apara rezultatele grupate - apps, carti, podcasturi si Itunes U (daca e cazul). E intuitiv de aici incolo

Invatat limbi straine - Educatie
1. Germana de ce nu seria 1 - romana -germana (pentru incepatori)
2. Gasiti aici podcast-uri de la BBC pentru invatarea limbii engleze, de la incepatori la avansati
3. Limba rusa
4. Lista pentru mandarina

Cursuri universitare
1. Harvard - Computer science
Si multe multe altele, voi mai adauga aici

Ce ascult eu aproape in fiecare zi, e asta
Interesant ar mai fi si Skeptoid - teoria (teoriile) conspiratiei, mituri urbane si popular science
Din cand in cand Schlaflos in Munchen
Mai rar Einstein

Curiozitatea mea cea mare este cati dintre userii de aici folosesc iTunes si iTunesU.

Exista materiale, cel putin pentru studenti incepand de la anatomie umana si cibernetica, mergand pana la cursuri de gradinarit/horticultura spre exemplu.

E multa informatie, cu timpul pentru a o rasfoi macar stam cam slab.