-
Eutelsat bruiat de catre iranieni !
O nou actiune de bruiaj (3 Octombrie) a fost indreptata catre compania Eutelsat propietara satelitilor Hot Bird 13E de catre "agenturile" iraniene, bruiajul vizeaza posturile BBC Persian, Vocea Amerci Persian si postul de radio, Radio Liberty Farda !
Eutelsat condamnă bruiaj a emisiunilor din Iran și iși reinnoiește apelurile de acțiuni decisive pentru reglementare internaționale.
Operatorul din satelit, a făcut un nou apel la autoritățile de reglementare internaționale să intervină de urgență pentru a pune capăt bruierea repetate de semnale de satelit din Iran.
Acest nou apel urmează interferență semnificativă in mod deliberat din Iran din data de Octombrie 3 din rețele internaționale, inclusiv BBC Persian, Vocea Americii persan de serviciu și Radio Europa Liberă / Radio Liberty Farda, care a difuzat prin intermediul sateliților Eutelsat.
Practica de interferență cu semnale de difuzare in mod deliberat este o incălcare a regulilor de Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT). Plangerea astăzi de către Eutelsat solicită oficial ANFR, agenția Franței național de frecvențe, să-și reinnoiască obiecția sa bruiaj pentru a UIT, astfel incat să poată fi abordată ca o prioritate.
Această condamnare nou și apel la acțiune pentru autoritățile de reglementare urmează recursurile formulate de Eutelsat incepand cu luna mai 2009 pentru a pune capăt bruierea semnalelor de deliberată inacceptabilă difuzate din Iran. (by google translate)
Articol: http://www.broadbandtvnews.com/2012/...anian-jamming/
-
Ca urmare a bruiajului facut de catre serviciile iraniene cei de la Eutelsat au luat masura de a desface contractul cu " Republicii Islamice Iran Audiovizualului (IRIB) "
Arqiva si Eutelsat s-au stabilit de comun acord să pună capăt emisiunilor prin satelit Eutelsat a lui Hot Bird de canale aparținand Republicii Islamice Iran Audiovizualului (IRIB). Zece posturi de televiziune au fost in total de oprit, luni, 15 octombrie.
Mișcare include Iranului internațional Romană Langauge canal de știri Press TV, precum și arabă canal de știri Al-Alam.
Operatorul din satelit, pe bază de Paris, a spus intr-o declaratie: "Această decizie sa bazat pe armat UE le aplică sancțiuni ale Consiliului și o confirmare de către autoritatea Franței audiovizualului care Sahar 1 canal TV care a difuzat, in multiplex IRIB de servicii de televiziune și de radio trebuie să fie permanent oprit. IRIB a fost informat cu privire la rezilierea contractului său. Transmisii in consecință, a incetat in această dimineață prin intermediul transponderului Hot Bird. "
Autoritatea franceză de radiodifuziune Consiliului Superior al Audiovizualului (CSA) a confirmat decizia sa din 2005, care Sahar 1 canal trebuie să fie permanent oprit prin intermediul sateliților lui Eutelsat Hot Bird. Ca o companie franceza, Eutelsat este obligată să respecte instrucțiunile de autoritatea franceză de radiodifuziune.
Indepărtarea de canale nu afectează spectatori in Iran, numai acele case de satelit din amprenta de sateliți Hot Bird din Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu.
Mai mult decat atat, Ezzattolah Zarghami, ca șef al IRIB iranian radiodifuzorul de stat, a fost inclus in lista persoanelor sancționate Uniunii Europene publicate la 23 martie 2012, in urma unei incălcări a drepturilor omului de către IRIB in programarea sa.
Mutare urmeaza anterioare proteste de operatorul de satelit pe care Iranul a fost in mod deliberat bruiaj o serie de canale de pe satelitii sai, inclusiv BBC Persian, Vocea Americii persan de serviciu și Radio Europa Liberă / Radio Liberty Farda. (by google translate )
Sursa: http://www.broadbandtvnews.com/2012/...off-satellite/
-
Membru de onoare
Goagal traduce nu bine.
-
Eu ma mai uitam pe IRIB la meciuri. Cum nu mai e in raza mea...imi ramane sa urmaresc doar pe internet! Mie imi pare rau pentru fiecare canal care dispare! Exista un canal iranian pe Hot Bird interesant, un soi de Paprika, dar a disparut de cateva luni bune si era si fta. Din nefericire politica se baga peste tot!
P.S: Din ce am remarcat s-au mutat pe 68 E! Acoperire buna pe Romania. Eu nu am motor...asa ca pe mine nu ma ajuta cu nimic!
Emite pe 68 E : 11091 V 25600 2/3
Last edited by Meridian; 18-10-12 at 15:39.