Thanks Thanks:  3
Likes Likes:  4
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 6 of 6

Thread: Din 2013 este necesar permis pentru mopede

Standard RSP member delta2k2's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Din 2013 este necesar permis pentru mopede

Proprietarii de mopede şi tricicluri cu motor care vor conduce aceste vehicule din ianuarie 2013 fără să deţină permis de conducere se vor alege cu dosar penal, a declarat, miercuri, şeful Direcţiei Rutiere, Lucian Diniţă, precizand că sunt inregistrate aproximativ 200.000 de mopede.

Şeful Direcţiei Rutiere a atenţionat că, din 19 ianuarie 2013, mopedele sau triciclurile cu motor pot fi conduse doar cu permis obţinut in urma susţinerii examenului. Practic, după această dată, numai bicicletele vor putea fi conduse fără permis.

Comisarul şef Lucian Diniţă a spus că mai sunt aproximativ cinci luni in care posesorii unor astfel de vehicule vor trebui să urmeze cursuri şi să dea examen cu poliţiştii de la Rutieră pentru obţinerea permisului din categoria "AM".

Articol complet http://www.mediafax.ro/social/dosar-...-2013-10060777

Mentioned
    0 Post(s)

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 185 voturi "pentru" şi o abţinere, ordonanţa care prevede că aceia care doresc să conducă mopede, scutere, pe drumurile publice vor trebui să dea un examen de conducere şi să obţină un permis special.

Dacă cel care vrea să conducă mopedul, scuterul are deja un permis de conducere pentru alte categorii de vehicule, nu va mai trebui să obţină acest permis.

Moderator sorin8m's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

delta, adica daca eu am permis de conducere categoria B, am dreptul sa conduc un moped ?

Mentioned
    0 Post(s)

Eu aşa am inţeles, că ai voie

Standard RSP member adrycom's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Mie mi se pare normal :cine are B.C.D.E. sa stie sa conduca un Moped ...
    Cei care nu au un permis ,este normal sa nu cunoasaca Legislatia Rutiera si sa provoace accidente prin necunoasterea semnelor de circulatie si a neindamanarii ...uitati-va la legislatiile din alte tari si veti vedea ce legi draconice au, numai la noi este haos ,din acesta cauza mor anual sute de oameni nevinovati ,sau victime colaterale
    Un exemplu elocvent ; eu anual fac zeci de drumuri internationale ..ei pana la intrarea in tara cond auto romani se comporta precum mieluseii .dar dupa ce trec granita la noi ,haos nenicule se comporta precum salbaticii( nu toti ) .depasiri riscante viteza cat tine talpa .iar daca ia un radar platesc la misto ce inseamna ptr ei 100 euro mizilic ia sa ia un radar la Unguri .Italieni sau Germani daca depasesti cu 80-100kmh fata de viteza legala, pe langa amenda se trezesc si cu masina confiscata .am intalnit in decursul a 20 ani asemenea cazuri .......
    Last edited by adrycom; 23-10-12 at 23:05.

Moderator sorin8m's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

In serbia cu B pot conduce motociclete care nu depăsesc 50cm cubi.
    La sarbi aveţi grijă cu viteza. Daca depasiti pana la 10km peste viteza admira amenda este 30euro (echivalent in dinari, si se plăteste la posta sau si la vama la vrset). Daca se depăseste intre 10-20 peste viteza admisa amenda este 60euro. Daca se depăseste viteza peste 30km va trimite la tribunal.
    Masinile sunt echipate cu camere din astea noi ca si la romani si dupa ce tea inregistrat cadavrul nu merge cu spada ca nu se poate sterge inregistrarea.

Sent from my GT-I9300