Salutare monitorul in speta are 4 tipuri de intrari: d-sub 15 analogic, dvi-d digital, hdmi audio/video digital si componente YPrPb + pip, pot folosi 2 surse externe in acelas timp.
Si ma interesa acest tip de conexiune ca fiind relativ si cea mai simpla (sau directa) fara alte dipozitive audio/video intermediare (in alta ordine de idei existand si soft pt. urmarirea programelor de pe receiver pe calculator, dar nu vreau interconexiuni soft).
Pot viziona video in fereastra o a 2-ua sursa externa in timp ce sant pe calculator, impdedimentul receivarului fiind ca nu are decat 2 tipuri de conexiuni rca si euroscart (amandoua scot semnal videocomplex care pt. a fii cuplat pe d-sub 15 imi trebuie un montaj electronic (adaptor) din videocomplex in r.g.b + sv. si sh), pe hdmi si dvi-d nu se pune problema fiind in format digital si montajul fiind mai complex, de unde rezulta ca singura modalitate (cel putin teoretica) ar fii scart - YPrPb, cred ca si in aceasta idee au culorile repective (culorile primare in televiziune - rosu verde albastru), care ar corespunde cu pini din euroscart ale celor 3 culori.
Ce nu sant eu lamurit daca mai este nevoie si de semnalele de sincronizare (sv si sh) ca la conexiunea d-sub 15 analogica.
Mai astept in continuare pareri/experiente legate de acest tip deconexiune.