Arbitrul a gresit flagrant.
Nu trebuia acordat golul ala, exista o regula clara in fotbal, nu ai voie sa iti desconsideri adversarul.
Messi nu e circar sa faca din astea...
La fotbal e o etica, nu o au toti, dar exista.
Asa ceva nu s-a mai vazut! A marcat cu capul din iarba? Si pe Lionel Messi l-ar pune pe ganduri o astfel de reusita!
Mamaaaaaaaaaaaa...ce gol a dat asta, zise Messi din hamac!
![]()
Last edited by Meridian; 10-09-12 at 23:59.
Arbitrul a gresit flagrant.
Nu trebuia acordat golul ala, exista o regula clara in fotbal, nu ai voie sa iti desconsideri adversarul.
Messi nu e circar sa faca din astea...
La fotbal e o etica, nu o au toti, dar exista.
Eu zic ca trebuia anulat pentru ca i-a "desconsiderat" cand i-a driblat,faza cu capul a fost doar cireasa de pe tort.Pentru asta cu capul trebuia sa primeasca rosu,ba chiar scos din fotbal pe viata.
Gabriele cat te plictisesti tu .... ceva nemaintalnit.Mai relaxeaza-te ca viata e scurta.
a fost greseala de portar, si mult noroc pt jucator; era ceva tare daca rata din faza aia
zmeura,
Rosu se da doar pentru violente, in nici un caz pentru desconsiderarea adversarului.
Uite aici un arbitru care a aplicat corect regula respectiva :
http://www.sport.ro/campionate-exter...iblinguri.html
Sa fie cunoscut pentru toata lumea, am vazut ca nici macar zmeura nu stie, in fotbal nu ai voie sa faci gesturi care denota desconsiderarea adversarului.
Inca ceva ce nu stiu multi, mai ales zmeura, pe terenul de fotbal nu ai voie sa te faci ca pui mina pe minge, cum se face prin curtea scolii, nu ai voie sa te faci ca lovesti adversarul, pentru gesturile astea iei galben.
La fel si daca executi penalty cu calciiul si multe altele care nu imi trec acum prin minte.
Sa mai zic ca in clipul prezentat de tine s-a dat galben pentru tragere de timp?Adversarii nici macar nu erau aproape de acel jucator.Ma rog,lasa sa fie cum zici,galben pentru driblinguri.
Gata,m-am lamurit.Golul din primul clip trebuia anulat pentru ca e neigienic,cum sa dai cu piciorul si apoi cu capul?Chiar nu se mai respecat nici o regula de bun simt?Ai dreptate,in fotbal nu se poate asa ceva.La un alt meci am vazut ca unul a dat gol chiar cu piciorul!Incredibil,chiar sa se ajunga in asa hal incat sa desconsidere mingea?Pai e nesimtire sa dea asa cu sutul in ea,e totusi un obiect sensibil.I-am vazut pe spectatori socati (echipa lor a luat acel gol) de acest gest.Sper ca nesimtitul sa fie suspendat multe etape pentru ca nu se poate asa.![]()
@gabrield - In acest caz Pele trebuia tras pe roata si Messi batut la talpi cu nuielusa in piata...
---------- Post added at 14:10 ---------- Previous post was at 13:55 ----------
Ce pedeapsa trebuia sa primeasca Rivaldo la acele goluri? Mai ales la golul 3 Rivaldo trebuia legat de 4 cai....si loviti cu salbaticie sa se duca fiecare unde vrea! In poarta la Valencia era Canizares...logic trebuia sa-l plimbe prin tribunale pe bietul atacat...
Last edited by Meridian; 11-09-12 at 15:18.
Nu stiu ce ai vazut tu la alt meci, eu stiu regulile.
Si daca exemplul ales de mine nu a fost reusit, asta e, nu am gasit altceva, dar regula e clara, nu ai voie sa desconsideri adversarul.
lovitul cu capul de la firul ierbii, cum a facut ala, sigur e desconsiderare.
meridian, Pele, pe linga ca a fost cel mai bun din lume, a fost si cel mai sportiv, nu cred ca ai vazut la el comportament din asta...
La fel si Messi, spre deosebire de Ronaldo...
Orice mare fotbalist, a fost si un mare sportiv.
Si aici ma refer la intelesul cuvintului, nu la faptul ca a facut sport.
zmeura, vreau sa imi spui clar : tu consideri ca a procedat corect ala care a dat gol cu capul de jos ?
meridian,
Cred ca ai confundat fazele, Rivaldo nu s-a comportat deloc nesportiv, a driblat in serie si a sutat, nu a desconsiderat adversarul cum a facut ala care s-a aplecat sa dea cu capul.
Este clar, cine stie fotbal stie si ce spun eu, cine nu, a invatat fotbal de la sala de pariuri...
@gabrield - Eu zic ca aici in faza de mai jos Higuita la fel de rau a fost...ce inseamna ce a facut el? Eu zic ca trebuia sa prinda mingea cu mainile! E o ofensa adusa fotbalului normal...
P.S: Care e diferenta dintre golul marcat cu capul din iarba si parada portalului care scoate mingea cu talpile!?
Ala cu Higuita a fost meci amical, sint alte date.
Si daca ar fi fost meci oficial, ce a facut Higuita nu se poate interpreta ca o desconsiderare a adversarului.
Oameni buni, voi nu intelegeti decit daca vedeti la tv ?
Asta e regula si basta, chiar nu cititi regulile de fotbal ?
N-am mai vazut asa ceva, tot ce argumentati voi, aveti nevoie de exemple (pilde, in Biblie).
Nu e cazul pentru oameni inteligenti, e suficient o regula scrisa, exista creier pentru a citi si intelege regulile, nu trebuie si poze.
Gabriel are dreptate 100%. E o regula valabila in orice sport.
Mai "nesimtit" era rusul daca se oprea pe linia portii, se aseza cu posteriorul pe minge,
il astepta pe portar sa alerge ca un bezmetic spre el si intr-un sfirsit impingea mingea in poarta cu poponelul.
Salutari lui Emil (mincatz-ash :d ) pentru cele vreo 50 de goluri date in felul asta in curtea scolii!
Exemplele voastre nu sint desconsiderarea adversarului ci arta controlului balonului dusa pina la maestrie!
Poate cazul lui Higuita e de Curtea Constitutionala ca e mai complicat. Eu sint de parere ca cel mult isi desconsidera coechipierii!
Atentie mare ca si asta e interzis! Au fost cazuri cind s-au luat la bataie si au fost eliminati 2 coechipieri!
Bun. Din ce observ eu aici se pare ca avem de-a face cu persoane care au studiat regulile din fotbal. Mie imi place spectacolul. Cum se poate interpreta un scor la un meci oficial San Marino - Germania 0 - 13? Vorbim de un meci oficial! Aici nu vorbim de umilire? Mi s-a parut mie sau antrenorul Germaniei era foarte nervos ca s-a terminat cu un scor destul de mic?! Pentru atitudinea lui nu trebuia mustrat cumva?
P.S: Daca are cineva de pe planeta albastra o carte in format .pdf cu regulile din fotbal (varianta oficiala) sa o posteze. Jur ca o iau din scoarta in scoarta. E posibil din prea multa dragoste pentru acest sport sa nu-mi mai dau seama ca am luat-o pe aratura!
P.P.S: Incepe din ce in ce mai mult sa-mi aduca pe la retina aceasta discutie cu...'imaginile si intamplarile' din celebrul serial Twin Peaks. Le-as prefera alb-negru...
Cel mai mare scos inregistrat vreodata intr-o competitie oficiala s-a intamplat in prima liga din Madagascar!
Adema - Emyrne 149 - 0 !!! (goluri cu umarul, genunchiul, calcaiul, spinarea, pieptul...)
@wambertos & gabrield - unde gasim in reguli ceva pentru echipa Adema? Un verset din coran sau papirus? Dar sa fie oficial!
Last edited by Meridian; 11-09-12 at 19:38.
Ma bag si eu in seama discutiilor,
nu sunt fan fodbal, in foasta yugoslavie eram basketbalist, in liceu.
Dar ce am vazut in video clip as zice ca e un gol. Din cate stiu eu nu sa incalcat nici un regulament, nu a lovit mingea cu mana, iar cu capul se poate da gol.
Concluzia mea este ca e un gol si nu trebuia anulat (din ce am inteles din ce sa scris ca a fost anulat).
@sorin8m - Golul nu a fost anulat. Cei de pe forum vor sa-l anuleze...cu biblia in mana...cu versete...si cu pilde!
Uite altul:
There are only 10 types of people in the world: those who understand binary and those who don't.