Astazi dimineata, am deschis televizorul pe DigiFilm, sa programez inregistrarea unor filme.
La un moment dat, timp de sa zic un minut, doua, a scazut semnalul destul de mult, si a inceput sa aiba intreruperi de imagine si sunet, apoi si-a revenit. O fi fost vreun nor, in raza de actiune a antenei.
Ceea ce vreau sa arat este, de fapt, referitor la afisajul semnalului si calitatii.
Tineti minte, ca la un moment dat i-am intrebat pe cei de la CallCenter, care din cele 2 bari reprezenta nivelul si care calitatea. Ei mi-au raspuns ca cea de sus, albastra, reprezinta nivelul, si cea de jos, galbena, reprezinta calitatea.
De mult banuiam ca este exact invers, bazandu-ma pe valorile pe care le stiam de la vechiul receiver, si care ar fi insemnat sa se inverseze, daca ar fi fost real ce spuneau ei.
Deci, in acele momente cand am avut intreruperile de imagine si sunet, bara care a scazut mai mult de jumatate, a fost cea albastra de sus. Cea galbena, de jos, a ramas la dimensiunea pe care o stiam.
Postez aceasta informatie pentru cei care au acest tip de receiver HD, si, ca si mine, dupa instalarea lui, au avut impresia ca le-a scazut calitatea semnalului.
Le spun sa stea linistiti, si sa se bazeze pe faptul ca dunga albastra de sus reprezinta calitatea semnalului, iar cea galbena de jos, reprezinta nivelul semnalului.

Ca atare, eu, la sud de Bucuresti, am pe posturile normale, 55-60% nivel semnal, si 80-90% calitate semnal, iar la cele hd, 60-65% nivel, si 85-95% calitate.