Daca o sa inlocuiasca 2D si vor muta si tp-uri de pe ceilalti sateliti de la 28 est le doresc sa aiba soarta celor de la eutelsat (16 est).
Vreau Vintage TV.
Pe data de 21 septembrie va avea loc lansarea satelitului Astra 2F de la statia Guiana Franceza cu o racheta Ariane 5, durata de viata este de 15 ani. Astra 2F va fi operational la pozitia orbitala 28.2 grade est si va deservi in special zona UK si Europa Vestic Centrala, cu o acoperire pe Romania ce lasa de dorit cu echipamente sub 1.2m pentru zona SE !
Pentru cele doua spoturi si alte detalii : http://www.astra2.org/astra2f.html
Daca o sa inlocuiasca 2D si vor muta si tp-uri de pe ceilalti sateliti de la 28 est le doresc sa aiba soarta celor de la eutelsat (16 est).
Vreau Vintage TV.
zappa unde stai//in bucuresti merge brici cu 1,2m[vintage tv desigur]
Stiu ca merge. Sper ca nu cumva sa mute pe noul satelit frecvente care se receptioneaza acum cu 1,1 m.
Io chiar nu-i inteleg pe englezi,daca ar avea acoperire pe tot teritoriu Europei,ar avea mult mai multi clienti.
stiu ce o sa ziceti ca pirateria bla bla dar totusi ...
Echipamentul ce formeaza satelitul Astra 2F a ajuns la aerodromul Kourou / Guiana Franceza si este pregatit pentru data de 21 septembrie, ziua in care racheta Ariane 5 il va ridica pe orbita.
Mai multe : http://www.broadbandtvnews.com/2012/...ves-in-kourou/
Cu o intarziere de o saptamana de la data anuntata initial, Astra 2F a ajuns pe orbita . Ramane sa asteptam testele pe spotul Pan European, ca pe cel UK nici gand de receptie cu echipamente din dotare.
Cica au inceput sa faca teste pe doua transpondere : 12130V 12187H, acum se afla la 43.5Est, in cateva saptamani ajunge la 28.2Est ! Speram sa nu mute transponderele receptionabile acum de pe Astra 28.2 pe spotul UK ca ne'am lins pe ....
Ne luam antene mai mari. De 5 m.
Ete cariciu, ma multumesc cu ce am....
In continuare sunt active cu purtatoare mai multe transpondere : 10964 H, 11785 H , 12188 H , 12246 V, 12226 H , 12304 H , 12324 V , 12402 V , 12460 H !
Asteptam sa ajunga la 28.2Est si sper sa nu avem surpriza ca beamul PanEuropa sa nu mai fie receptionabil cu antene mai mici de 1.2m !
Dupa un drum indelungat pe orbita si o multitudine de teste in toata banda alocata si pe toate spoturile active UK si PanEuropa, Astra2F a ajuns la 28.2 . Ramane de vazut daca va deveni activ simultan cu Astra1N sau se va astepta mutarea Astra1N catre 19.2E , sau de ce nu ,ambii sateliti vor ramane la 28.2 pentru a suplimenta cu noi transpondere pachetul Sky UK, implicit canalele HD oferite de acest operator.
astra 1n va ajunge la 19 est/pentru 28,2 est se pregatesc alti doi sateliti
prima frecventa pe 2f 11025h/semnal 0 in bucuresti