Anomaliile se produc doar in lunile de tranzitie ale troposferei de apreciat luna aprilie-mai si august-septembrie. Cele mai puternice scattere tropo se produc atunci iar din sudul romaniei ai insula santorini pe 93.3 la liber fara mix ori impreunata de turcii de pe istanbul sau radio hrt1, olbgatoriu din exterilorul estic - sudic - sud vestic al bucurestiului a doua anomalie care se propaga rar este radio era de la atena pe 95,6 datorita mixului turcesc si al lui hristo botev 95,7, eu am filtre de 80 deci mi se indoaie scot in 100khz orice misca, si am film si la asta.
A treia si ultima faza suprinsa live a fost releul KARAMAN de pe sudul turciei pe 96,4 mhz cu meciul de pe TRT1 deci sarind reflexia doua hopuri de peste 500km.
Cat drespre scatterele normale, oriunde in romania le auzi ori agati ori le prinzi si nu trebuie atata agitatie ca sunt ZILNICE.
Iar acum ca suntem in ciclul solar 24 si "propagarea e mai nebuna" din cauza advectiilor pe tropopauza, sau scos din polonia francezi si nemti, din rusia-ucraineni, din arabia turci,din romania slovaci din bulgaria -rusi. La toate sunt filme printre care acela bulgaria rusia vil- postez ca amintire
Important este ca cei din europa au cam dat din nas, si ca sa ma conving am intrebat de 3 ori persoane diferite, au spus clar ca ductul tropo in acest an a fost foarte slab si instabil in toata europa si ca deschideri notabile au numit pe cele al polonezilor cu franta si ale bulgariei cu rusii.

Reply With Quote