Page 4 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 46 to 60 of 78

Thread: marimea antenei conteaza?

Standard RSP member klausz's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

In sfarsit i-am dat de cap antenei. Singura problema pe care o avea: era stramba!
    Berbecul de curier a venit cu o duba in care nu intra antena lejer si a pus-o oblic, peste care a mai pus inca ceva pachete. Si uite asa am pierdut eu ceva timp cu reglarea unei antene defecte.

Mi-au schimbat antena (am fost personal sa o ridic sa nu se mai repete figura cu berbecul). i-am aplicat si un motor Stab 120 si acum functioneaza perfect, cred.

Pe TVR HD de exemplu am SNR 93% de la 70% cat aveam cu defecta.

Last edited by klausz; 09-04-13 at 12:00.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

@klausz:
    pe tvr hd am 100% cu un offset de 120 de la tehnic b, dar eram curios cum de descurci cu skysports hd uk, ca doar nu ai luat antena pt tvr hd...

Mentioned
    0 Post(s)

Pe sky sports hd1 am 36%, sky sports hd 2 -39% si sky news hd 42%. Toate merg stabil intreaga zi.

Tu cum stai? Iti merg stabil? Antena o ai tot pe motor?
    In ce locatie esti? Ce receptor?

@claudiu
    Tu receptionezi Sky Sports HD pe 28,2E?

L.E. Acum am vazut mai sus ca esti din Constanta.
    Ar trebui sa inlocuiesc si o trecere pentru termopan si sa pun un cablu de calitate - aprox 20ml. Poate asa as sta mai bine.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
    Last edited by klausz; 09-04-13 at 14:08.
    Emme Esse 115cm, h-h Stab 120,Vu+ Solo​2, Samsung UE40ES6710, tevii s660 dvb-s2

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Quote Originally Posted by dingo31 View Post

@horatyu, de la postarea lui @claudiu au venit niste informtii foarte clare si exacte, de ce spui ca l-a bagat in ceatza cu asta? ar fi mai bine sa continuam la nesfarsit cu sloganurile vanzatorilor??? >sa repetam la nesfarsit niste lozinci de la comercianti cu impact mare si efect invers nu cred ca e benefic, ex : cumparati invacom ca are 0.1 db,... etc. acum 12-15 ani scria pe lnb 0.9-1.1 db sau chiar mai mult. putem face etichete si sa scriem pe ele nu 0.1 ci 0.05 db. sunt sigur ca le vom vedea curand si se vor vine excelent !!!!!!!! -legile naturale ale fizicii nu ne intereseaza, la NOI SE POATE !
    am testat atat invacom si alps cu ceva timp in urma, nici o diferenta notabila. acum am testat inverto black ultra si inverto red classic(ambele quad) si pot spune ca red classic nu este cu nimic inferior, decat la pretz.
    TITLUL acestui thread este " marimea ANTENEI conteaza " ....

Eu am dat replica lui Claudiu doar la postarea despre antena nu despre lnb-uri
    dar hai sa criticam ca la asta suntem buni. Nu am spus ca nu sunt utile informatile dar sunt multe informatii si omul nu stie de ce sa le lege.

Eu am spus ce am spus pentru ca pe forum omul se asteapa la informatii rapide si foarte clare si de asta cred ca era suficient poza care am pus-o eu ca sa vada o antena de calitate la marimea ei din toate punctele de vedere semnal si constructie solida si care poate da clasa si la antene de 120cm vandute prin magazinele de la noi(de prosta calitate)

Claudiu a dat multe date care pentru mine erau in regula deoarece eu cunosteam aceste antene dar pt restul nu stiu daca era la fel de clar totul de asta am spus "l-ai bagat in ceata"
    Putini sunt cunoscatori ai antenelor famaval pe care le-a dat boomul sau antenele gibertini date tot de boom sau cele de proasta calitate date de boom asemanatoare cu ce are digi si de asta eu am dat exact o poza cu una care mi s-a parut foarte reusita la marimea respectiva
    Last edited by horatyu; 22-04-13 at 02:02.
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by klausz View Post
    Pe sky sports hd1 am 36%, sky sports hd 2 -39% si sky news hd 42%. Toate merg stabil intreaga zi.

Tu cum stai? Iti merg stabil? Antena o ai tot pe motor?
    receptie cu offset120 tehnicb, respectiv triax 110, ambele cu motor h-h :sky news hd imi intra cu 37%, skypremiere hd 46%, skysporthd ... nimic.
    Last edited by gigi_4476; 09-04-13 at 15:55.

RSP Enigma Team & GM
    Mentioned
    30 Post(s)

Default antena

@klausz
    la ora 15.30 aveam asa sky sport1si 2 hd snr55 si agc 45 ,sport3hd si F1 hd 35 cu 45 si pe sport4 hd 45 cu 45

@horatyu si dyngo
    nu vreau sa ajungem la certuri ,sa incercam sa mergem pe ideea unei discutii constructive. Topicul e marimea antenei dar e la sisteme de receptie asa ca putem sa vorbim si de lnburi daca se leaga de subiectul principal al topicului .
    pasionat de profesie ; Dbox2,Vu Ultimo,Vu Solo2, Vu Duo2,Sab Triple tuner Hd;
    offset 80cm,90cm,100cm,110cm,125cm toate produse de famaval ;
    simetrica 120cm,150cm,180cm ,260cm

Mentioned
    0 Post(s)

In ce localitate ai tu semnalul asta? Cu antena aia de 106cm? Ce marca? Mie imi pare ireal sa obtii semnalul asta in Bucuresti. Sa difere semnalul afisat de VTI fata de Blackhole?
    Last edited by klausz; 09-04-13 at 18:26.

RSP Enigma Team & GM
    Mentioned
    30 Post(s)

Default antena

bucuresti ,sector 1 . La ora 20 aceleasi valori.Sincer ma asteptam sa scada da o sa vad mai tirziu in noapte.
    NU cred ca are treaba imaginea ,pragul de demodularea nu paote sa fie ajustat de imagine ,e treaba fabricantului tunerului. Antena e no name ,nu scrie nimic pe ea ,e din aluminiu ,adusa din germania de un amic. Acelasi model il vinde un smecher aici in bucuresti si zice ca e antena profesionala ,scrie mascom pe ea si pretul e undeva la 120-150euro . Amicul meu a luat-o de la un magazinel al unui turc ,din munchen si a dat pe ea 45 sau 50 nu imi mai aduc aminte exact da cu greu i-a dat banii ,ca avea acelasi model cu reflectorul din tabla de fier si era 20 euro .Acum sincer imi pare rau ca nu i-am zis sa fi luat si una din fier ,sa fi comparat daca e aceasi treaba.
    Last edited by claudiu; 09-04-13 at 21:26.

Mentioned
    0 Post(s)

Foarte ciudat, poate ai timp sa pui si niste screenshots. Eu tind sa cred ca totusi e din soft. Mai poate cineva din Bucuresti sa imi dea un nivel pe Sky Sports?
    Noapte o sa creasca, nu o sa scada.

Ce marca e antena?

RSP Enigma Team & GM
    Mentioned
    30 Post(s)

Default antena

@klausz
    si esti din bucuresti si nu le vezi ?

Mentioned
    0 Post(s)

Le vad dar nu la nivelul ala de semnal pe care il ai tu. E cel putin dubios.

RSP Enigma Team & GM
    Mentioned
    30 Post(s)

Default antena

fiecare imagine are putin diferit nivelul de semnal afisat . Daca le vezi atunci e ok ,nu te mai chinui ,sint multi care nu le vad pe antene mai mari . Sa vad cum sta treaba la ploaie.

---------- Post added at 18:12 ---------- Previous post was at 17:45 ----------

ca sa nu ne mai incurcam cu ce afiseaza receptorul ,sky sport 3 hd ,frecventa 12363 V cu 29500 ,in spectru nivelul semnalului 46,5-47db, dupa cum aratau transponderele e putin umbrita de antena mai mare. Dupa care puterea semnalului 61,5 db microV cu un raport semnal zgomot 5 db -cam la limita . La ploaie e clar ca nu se mai vede .

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    48 Post(s)

Default da, antena conteaza

asta e antena mea si de ea nu te lega
    http://imageshack.us/content_round.p.../myantenna.jpg

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Question : Cum verific cel mai simplu daca o antena circulara din aluminiu, e deformata? Si daca este, e vreo posibilitate sa "remediez" problema?

RSP Enigma Team & GM
    Mentioned
    30 Post(s)

Default verificare

@sizan
    la prima vedere ,te uiti ca marginea antenei sa fie in acelasi plan ,dupa care te uiti la partea de mijloc a antenei zona unde se fixeaza de cercul de prindere . Daca e torsionata partea din mijloc se poate duce la colectare fier vechi. Daca e indoita pe o margine se mai poate incerca o "indreptare" defapt partea antenei iesita din plan sa fie adusa la locul ei. Pai trebuie suprafata plana sa pui antena cu fata in jos, sa marchezi marginea fugita dupa care cu fata in sus puse sfori pe diagonala si incet, incet lovita pe partea fugita pina cind toate sforile ajung in contact pe mijlocul antenei. Asta si daca materialul din care e facut reflectorul parabolic nu e foarte dur . Nu e chiar o treaba usoara si e foarte posibil sa nu scoti mare lucru.
    Alta posibilitate ar fi daca poti ajunge cu antena la fabricant si la fabrica o rezolva punind-o pe matrita si sub presa si o ai ca noua. Lucru putin probabil avind in vedere ca in ultimii ani antene mari nu s-au mai fabricat in romania .

Page 4 of 6 FirstFirst 123456 LastLast