Asta seara vom face cunostinta cu prima popagare turceasca receptionata in bucuresti dar si comentata deoarece simteam nevoia pe vremea aceea sa comentez si sa explic fenomenele cum de altfel asa am fost cativa ani dupa pana anul trecut cand mi-a piert chieful ca deh ma repet.
Eh era luna mai a lui 2007, inca nu eram public pe net, ci doar in arhiva, multi nu cunosc dar eu am si acum materiale filmate cu casetofonul sanyo cu banda est sau vest cu receptii ale trecului, punandu-le pe forumuri exact cand este nevoie.
Primul meu semnal turc filmat l-am receptionat pe 88,75 din cauza ca filtrele erau sus p 1080khz si radioul prorpiu-zis nu putea selectivitate. Pe data de 24 tin minte ca sau mai prins 93,4 receptionat de mine pe 93,35 si 97,2mhz deci am prins muntele arsardoguru unde este amplasat sistemul radiant al TRT zonguldak.

---------
Din culise va spun ca am stat peste 2 ore pe casa langa antena cu radioul legat de cel mai scurt feeder de 3,2m ca sa vad daca nu cumva mai sunt si alte radiouri. De unde, atat a putut atat sa prins.
------------
Pe 26 mai mai tin minte ca ascultam stil fm deoarece era emisiunea nocturna cu vali care aducea glume si caterinca, eh de pe la ora 8 si jumate semnalul cu tune a incput sa capete pureci si pana la o adica sa transofrmat in TRT3 radio istanbul

Deci sa produs mix care ulterior a fost astupat d propagare.
Bun atubnci am depistat si rock fm 94,5

si primul radio pe 108mhz adica dolunay fm ; luna plina;

sau alem fm

deci istanbulul se propagase dupa ce primul meu dx veritabil ramane arsardoguru la 552km.
toate ca toate dupa cateva zile sau adunat norii si a urmat ceea ce trebuie

------------------
In luna iulie am primit din nou turci pe tropo, tin minte ca pe 3 iulie pe la 11 noaptea incepuse sa se auda 88,8 trt1 si slab 97,2 trt-fm
La ora 2 incepuse propagarea coerenta, slaba dar constanta
spre dimineata sa intarit semnalul si a plecat iar o noua amintire cu receptia lor

in fine pe 19 iulie data importanta de sporpagare turceasca de cand m-am ridicat pe piciere, a adus primul meu demirkoy, adica TRT-FM 90 fm

Bun lasand turceasca de-o parte am depistat pana si bulgaria 1 color ceea ce nu vazusem pana acum cu antena de banda 1, deci VHF3 cu antena de canal 2

deci asta a fost prima mea noapte alba din siragul de amintiri
Bun pe 28 iulie a fost valul de canicula extra super mistocar care si acum il vad si imi trezeste amintiri cat de cald putea sa fie si in casa da mite afara

Eh dupa valul de canicula sa produs iar turceasca traditionala

si

-------------
Cam atat cu amintirile astazi ..