-
Member
Beginner
DVB-T si DVB-T - pe acelasi Diseqc - VU+DUO (doar DVB-S)
buna,
am TV Sony KDL32xxxxx care are DVB-T receiver incorporat
am VU+Duo cu DVB-S x2
am antena pentru DVB-T http://www.tvtrade.ie/wide-band-grid-uhf-aerial.html
am multifeed pe doua antene (Triax 110cm 19-16-13-9E) si (Channel Master 120cm 1W-4.8E)
am Diseqc EMP Centauri S 8/1PCP-W2 (P.168 W) cu intrari pentru 8 sat si 1 terestru si o iesire
http://www.emp-centauri.cz/products.php?id_kateg=5&id_pkateg=20&id=82
Diseqc are 1 singura iesire catre receiver deci doar un cablu de pus in jurul casei.
VUO+DUO are doar DVB-S x2 nu si DVB-T.
Cum receptionez programele TV (Saorview) transmise DVB-T in acest caz? Va trebuii sa impart cablul printr-un spliter cu o iesire spre TV si una spre VU+DUO?
Pareri, opinii sau sfaturi concrete sunt binevenite.
-
Salut , DA iti cauti un spliter pe care sa scrie ca domeniu 5 - 2150/2400Mhz si pe 1 OUT conectezi la Sony si pe celalalt OUT conectezi la Vuo+
Astfel ca fiecare device in parte va putea receptiona/memora domeniul specific fiecaruia
Cand doresti sa vizionezi ceva din DVB-T vei folosi Sony pe partea de receptie propie , iar cand vei dori sa vizionezi ceva de pe DVB-S/S2 vei folosi Sony pe partea de monitor , selectand sursa = Vuo+ ( conexiune prin HDMI - Vuo+ - Sony )
-
Member
Beginner
am cumparat doua tipuri de splitere:
1. Anttron R825 passive 2 -way splitter 5-2300 MHz
2. Indoor terrestrial & satellite combiner (nu vad un nume pe el, dar are certificarea germana) EW3 9.15-2400 MHz SAT/UHF/VHF Combiner cu o iesire special pentru 950-2400 MHz si ata pentru 0.15-860 MHz
- cu primul spliter nu am semnal la tv (DVB-T) desi am semnal la receiver VU+DUO (DVB-S)
- cu al doilea splitter am semnal cu multe blocuri la tv (DVB-T) desi am semnal la receiver VU+DUO (DVB-S)
in concluzie pe propria experienta - nu merge combinatia.
va trebui sa pun cablu separat pentru DVB-T de la antena la TV (de fapt voi folosi cu prelungire fostul cablu de la SKY UK mai intai sa vad daca imi merge).
-
Asta din cauza ca ai semnalul de pe dvb-t mult mai slab decat cel de pe dvb-s/s2
Esti nevoit/a sa cumperi sau sa schimbi antena de dvb-t , in una cu amplificator incorporat sau sa cumperi un amplificator de banda larga 47-863Mhz si apoi sa faci insumarea celor 2 semnale
Idealul ar fii daca mai esti dispus/a sa gasesti un amplificator cu intrari reglabile dvb-t + dvb-s/s2 , astfel sa poti regla nivelul intrarilor separat ajugand astfel la un echilibru intre cele 2 semnale
-
Member
Beginner
1. Semnalul pe DVB-T este foarte bun - sunt in linie directa si vizibila cu emitatorul - sub 10 km in linie dreapta.
2. Antena este una foarte buna pentru receptia DVB-T si are banda UHF - este adevarat fara amplificator.
Nu mai investesc in echipament - voi folosi cablul existent de la SKY pentru a conecta antena DVB-T la TV - decat in cazul in care sunt pierderi mari de semnal - desi cablul are sub 20m lungime.
Multumesc pentru sfaturi.