eu cred ca doar SUA o sa fie afectata
spun asta ca a mai fost acum cativa ani o stire asemanatoare si tot asa cu un virus ascuns care va lovi la o data anume si la noi nu s-a petrecut nimic
Utilizatorii de internet din intreaga lume sunt avertizaţi că luni, 9 iulie, pot rămane fără acces la paginile web, in cazul in care calculatoarele lor sunt infectate cu virusul „Alureon/DNS Changer bot".
Peste 250.000 de computere din toată lumea sunt infectate cu acest virus, dintre care 64.000 funcţionează in Statele Unite ale Americii.
Virusul-problemă schimbă anumite adrese la accesarea paginilor de pe internet şi incarcă o altă pagină decat cea pe care o doreşte utilizatorul. In felul acesta pot fi accesate site-uri cu conţinut periculos pentru utilizator sau care promovează produse contrafăcute, relatează site-ul go4it.ro.
In noiembrie 2011, poliţia estoniană, cu sprijinul FBI şi NASA-OIG, a arestat mai multe persoane implicate in distribuirea virusului DNSChanger. FBI-ul a incercat să creeze o „plasă de siguranţă", filtrand calculatoarele infectate prin serverul instituţiei. Insă aceste servere vor fi oprite luni, iar sistemele incă infectate vor pierde conexiunea la internet fără niciun fel de avertisment.
Pentru a verifica dacă un calculator a fost sau nu infectat cu virusul DNS Charger, intrați pe site-ul www.dcwg.org.
SURSA
Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...
eu cred ca doar SUA o sa fie afectata
spun asta ca a mai fost acum cativa ani o stire asemanatoare si tot asa cu un virus ascuns care va lovi la o data anume si la noi nu s-a petrecut nimic
LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
"SGU Stargate Universe"
Sint curios citi au dat click pe pagina aia unde controlezi daca ai virus ...
sfatul meu sa nu dati click pe acolo, posibil ca asa sa luati virusul respectiv![]()
LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
"SGU Stargate Universe"
Prea tirziu horatiu![]()
Eu am dat click acolo si nu s-a intimplat nimic, am schimbat data la calc si am pus 9 iulie si ce credeti ca am patit ?
Spuneti voi, ca eu n-am observat nimic inca...
Cine vrea sa afle in ce data apare, are aici documentatie.
http://www.schneiderdowns.com/has-yo...by-dns-charger
uite aici un utilitar pt a verifica daca sunteti sau nu afectati Avira DNS Repair
si astea sunt adresele DNS vizate
de la 85.255.112.0 la 85.255.127.255
de la 67.210.0.0 la 67.210.15.255
de la 93.188.160.0 la 93.188.167.255
de la 77.67.83.0 la 77.67.83.255
de la 213.109.64.0 la 213.109.79.255
de la 64.28.176.0 la 64.28.191.25
poti sa pui orice data la calculatornu are treaba data ta din calculator cu serverele care sunt oprite pe data de 9
pe data de 9 sau 10 schimba dns-urile cu cele puse de mine si vezi daca mai merge![]()
Last edited by startrek1; 07-07-12 at 11:24.
Cine are Kaspersky nu se poate teme de asa ceva. Hehe!
Trecut la Sfinti
un utilitar si de la Bitalau
Bitdefender DNS Changer FixerBitdefender DNS Changer Fixer este o aplicatie gratuita care elimina familiile de malware care pot modifica setarile DNS ale computerului pentru a intercepta traficul de internet si repara efectul acestora pe sistem. Folositi-o daca aveti impresia ca PC-ul dvs ar putea fi infectat cu aplicatii de acest gen sau daca nu va puteti conecta la Internet dupa 9 iulie 2012.