-
Standard RSP member
Interesant rau articolul,se aseamana parca cu problema veche cu montatul diectivelor. Mi-a salvat fimiu link acesta si mam uitat si ieri si azi pe aici insa nu am inteles un lucru cum sa pus elementul de 165cm in fata la un dipol de 145cm. Clar, inventia aceasta este ciudata din cale afara. Dane vezi ca antena de 4 si 5 are o problema cunoscuta inca de pe vremuri, din cauza calculelor incorecte o sa te trezesti ca ia si cu laterala. Tin minte clar ca un om din Islaz de Ilfov si-a tras o antena de la I.C.R.E.T de 5 elemente sa prinda tvr1 brici. Dupa ce a urcat-o in locul unde antena quagi ii prindea bine tvr a observat ca mergea mai bine cu o laterala spre emitator si cu fata mai prost dublandu-se imaginea. Locul nu are reflexii ca e in camp. in alta ordine de ideei mai cunos o chestie comica inca de pe vremea comunismului la antenele directive, sunt 2 tipuri de asamblari. Cele de 3 elementi au distanta de la dipol la reflector mai mica si unele mai mare, in carte apare mai mare, insa in unele cazuri cea cu distanta mai mare prindea tvr1 sau 2 dublat si ca sa scada din dubluri o asambla cu distanta mai mica. Am prins pe cooperativa chestia asta. 007 ai demonstrat cu materiale si ai postat si cotele foarte bine poate cine are rabdare isi face o antena. sunt multi care au placere sa vada ceva ca merge si aduce bine dupa care sa isi faca singuri. O chestie nu am inteles-o de ce postezi receptii pe aceasta arie unde se vorbeste de antene. Un film doua erau destule si elocvente. In fine, caldura mare si dimineata avem cu totii propagari cu duzina.
Tags for this Thread