Robert Turcescu a fost inaintat la gradul de colonel de către fostul Ministru al Apărării, generalul Gabriel Oprea, alături de alți jurnaliști, ca fostul șef al TVR, Andi Lăzescu, primari PDL, precum
Radu Moraru, precum Gheorghe Falcă sau Apostu de la Cluj, sau oameni de casă ai lui Boc, precum Ferencz Ştefania Gabriela – Secretar General Adjunct al Guvernului, sau oameni utili ca Sorin Blejnar, de la ANAF și premierul Mihai Răzvan Ungureanu.
Numele său se află pe o listă făcută publică de Antena 3, dar confirmată de actualul ministru al Apărării, Corneliu Dobrițoiu. Pentru ce merite a fost ridicat la gradul de colonel omul de televiziune, nu se precizează in documentele obținute de jurnaliști.
Conform listei, Robert Turcescu nu avea niciun grad inainte de această “promovare”.
Lista o puteți consulta aici.
Colonelul Turcescu recunoaște, insă, că nu a făcut nici stagiul militar obligatoriu in tinerețea dumnealui, susținand insă că armata obligatorie se eliminase cand a terminat studiile.
“N-am facut armata. Nu m-am fofilat, doar eram student si am zis s-o fac dupa ce termin studiile.
Cind am terminat facultatea, n-a mai fost cazul pentru ca se daduse legea potrivit careia nu mai era obligatoriu stagiul militar. Ci, optional. Am ales sa nu cer incorporarea. Voiam sa-mi fac meseria de jurnalist si sase luni de pauza pentru satisfacerea stagiului militar mi s-au parut la acea vreme nepotrivite. Repet, satisfacerea stagiului militar nu mai era obligatorie!” – scrie Turcescu pe Facebook.
Dacă e să ne luăm după
CV-ul său, insă, publicat pe respectabilul site Erudio.ro, Turcescu și-a luat licența la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, in 1998. Același lucru reiese și din biografia publicată pe site-ul său,
turcescu.ro. După acea dată, nu este menționat vreun masterat sau altă facultate, care să justifice cele susținute de omul de televiziune. Armata obligatorie a fost eliminată la sfarșitul lui 2006.