Thanks Thanks:  3
Likes Likes:  2
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 12 of 12

Thread: Soferii işi vor putea verifica rovinietele online

Standard RSP member delta2k2's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Soferii işi vor putea verifica rovinietele online

Incepand cu data de 25 iunie, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania pune la dispoziţia utilizatorilor un nou serviciu privind posibilitatea de verificare a valabilităţii rovinietei pe Internet.

Serviciul este deja disponibil pe site-ul CNADNR - www.cnadnr.ro. In vederea efectuării verificării valabilităţii rovinietei este necesară completarea celor două campuri obligatorii, respectiv numărul de inmatriculare şi seria de şasiu, precum şi a codului de verificare.

CNADNR subliniază faptul că, pană pe 1 iulie, serviciul de verificare a valabilităţii rovinietei se află in perioada de testare.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Cele doua cimpuri obligatorii, de fapt e doar unul.

E suficient sa bagi doar numarul masinii.

Golden Member mar1us's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Pai ce tu ca sofer nu sti daca mai e valabila sau nu,ca nu inteleg ce sa verifici ?

Mentioned
    0 Post(s)

Pe rovinieta scrie (printre altele) : "A se păstra un an de la data expirării" . Mă gandesc că este posibil să mai apară diverse erori in sistem.
    Ca fapt divers, eu cumpăr rovinieta pe cate un an intreg, să nu mai am grija ei. Mi se pare un act de normalitate faptul că pot verifica online valabilitatea acesteia.

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

au fost si altii care si-au luat rovinieta pe un an si s-au trezit cu multe amenzi acasa pentru ca la inregistrarea rovinietei s-a strecurat o eroare

deci sa verificati de 2-3 ori daca e corect numarul de inmatriculare , pt ca altfel mergeti de vreo 2-3 ori pe la tribunal
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    31 Post(s)

Si tot despre rovinieta:
    "Deputaţii au adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede că procesele-verbale de constatare a contravenţiei pentru conducătorii auto care circulă fără rovinietă trebuie aduse la cunoştinţa acestora in cel mult 30 de zile, perioadă in care nu mai pot fi sancţionaţi pentru aceeaşi faptă."

"Procesul-verbal se intocmeşte şi se comunică contravenientului in termen de maximum 30 de zile lucrătoare de la data constatării contravenţiei. Dacă in acest interval sunt emise mai multe procese-verbale, contravenientul va plăti contravenţia şi tariful de despăgubire doar pentru primul proces-verbal emis", se precizează in raportul la acest proiect, adoptat de plen."
    Link
    Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru

Mentioned
    67 Post(s)

Asta e bine pentru ca au fost cazuri ca au primit amenda dupa 6 luni si in timpul aceste au luat mai multe amenzi pentru acelasi lucru, plus ca se puneau si penalitati ca s-a intarziat plata.

Oricum suntem niste fraieri ca nu ne luptam cu statul sa faca putina ordine , pentru ca noi platim rovinieta dar drumurile sunt foarte proaste in multe locuri si asfaltatorii devin miliardari in euro si nu repara drumurile facute de ai pe banii lor ci pe alte contracte de reparatii tot cu statul.
    Ar trebui sa ii dam in judecata ori de cate ori dam cu roata intr-o gropa si sa cerem despagubiri si reparatia masinii
    Ex.: un var de al meu venind de la Brasov la Sibiu a dat cu masina intr-o gropa si si-a rupt geanta de aluminiu si cauciul facut praf , era o gaura nesemnalizata si adanca de vreo 40-50 cm si lunga cam tot asa
    "SGU Stargate Universe"

Mentioned
    0 Post(s)

40-50 cm inseamnă aproape juma` de metru. Să zică merci că a scăpat doar cu atat ...

Ce naiba, chiar nu ştie că trăieşte (bine) in Romania ? Doar cei mai puternici supraveţuiesc in junglă

Mentioned
    67 Post(s)

da intra roata cu totul acolo , chiar si eu i-am spus ca e bine ca nu a patit si altceva
    "SGU Stargate Universe"

Standard RSP member
    Mentioned
    2 Post(s)

Acum o saptamana am trecut pe sub camerele de verificare roviniete de pe DN1 de la Barcanesti. Brusc mi-am amintit ca aveam rovinieta expirata de aprox. 1 luna, asa ca am tras pe dreapta si mi-am achizitionat-o online de pe telefon alegand valabilitatea incepand din ziua curenta.

Rovinieta trimisa pe mail specifica inclusiv ora inceperii valabilitatii (10 minute dupa ce am trecut pe sub camere).

Credeti ca voi primi amenda acasa? Daca da, am vreo sansa sa mi-o anuleze?

Mentioned
    67 Post(s)

teoretic nu
    dar traiesti in Romania

oricum in 30 de zile poti sa te convingi
    "SGU Stargate Universe"

Golden Member mar1us's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by horatyu View Post
    Ar trebui sa ii dam in judecata ori de cate ori dam cu roata intr-o gropa si sa cerem despagubiri si reparatia masinii
    Crezi tu ca te poti pisa contra vintului ?