-
Super Member
Internet wireless - AP exterior - sugestii
Cum sa fac sa am wireless pe o distanta mai mare? am doua routere wireless momentan, de interior, dar cred ca as avea semnal mai bun afara daca as pune un router in exterior.
Intrebarea e cum fac?
Eu m-am gandit sa pun unul din routere afara, DAR fiind niste routere D-link ieftine mi-e sa nu se "duca" la prima roua.
Ma gandesc sa duc un cablu UTP (ecranat), vreo 30 de metri, dupa care sa pun router-ul. Ce router sa pun? adica o sa fie conectat ori la modemul de net ori la unul din routere. Pot folosi un Acces point? (nu stiu principiul lor de funcitonare)
As putea sa folosesc o antena omnidirectionala (raza mai mare?)
Imi trebuie o acoperire de 100 de metri (raza), in care sa nu imi pice semnalul.
Pot gasi ceva in genul asta, in banda 11n?
-
Membru de onoare
Important e sa aiba antena detasabila,un router sau un AP.Daca deja ai un router il folosesti pe acela.Gasesti antene omni cu cablu de lungimi diverse (1-3-5m) astfel incat routerul sa il pui undeva protejat iar antena sa fie cat mai sus de unde sa aiba vizibilitate directa catre ce ai tu nevoie,altfel daca ai copaci/cladiri va fi cam nasol.
Atat,restul tine de configurarea routerului.
-
Standard RSP member
Iti sugerez Mikrotik 751.....
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
-
Standard RSP member
Dacă e vb şi de sugestii io zic că ar merge un FritzBox ori 7170 ori 7270 (ăsta are usb 2.0). au şi antenă detaşabilă şi mai ştiu şi multe alte chestii, ca doar e "linux inside" 
Necazul e ca e ceva mai scumpuc...
dar merge brici....io am 7170 şi deaia il recomand ...
Respecte...
Sent from my HTC Desire S ...
-
Bullet M2 HP de la Ubiquiti Netwoks
Bullet M2 HP este un access point de exterior pentru banda de 2.4 GHz, de dimensiuni reduse, insă foarte puternic.
Modul in care este construit Bullet M2 HP permite conectarea directă la antenă, fără cablu RF, ceea ce oferă performanţe ridicate şi costuri reduse. De asemenea, sistemul de alimentare POE şi indicatorul de semnal cu LED-uri permite instalarea şi alinierea acestui dispozitiv in cateva minute, fără nici un efort.
Bullet M2 HP este "insufleţit" de sistemul de operare este AirOS V, cu o interfaţă web foarte intuitivă şi prietenoasă. In plus, permite şi conectare prin ssh/telnet, precum şi culegerea de date prin SNMP.
Ca să vă faceţi o idee despre posibilităţile sistemului de operare AirOS V, am conectat la internet un Bullet M2 HP, pe care il puteţi accesa aici. Acest access point deserveşte o parte din abonaţii Delta Web Telecom.

Specificaţii sistem:
- Procesor: Atheros MIPS 24KC, 400MHz
- Memorie: 32MB SDRAM, 8MB Flash
- Conector RF incorporat: N-type Male Jack
- Interfaţa de reţea: 100BASE-TX (Cat. 5, RJ-45)
- Standard: 802.11 b/g/n
- Interval frecvenţe: 2412 ... 2462 MHz
- Putere de emisie: pană la 28 dBm (630 mW)
- Sensibilitate: -74 ... -96 dBm
- Tensiune de alimentare: pană la 24 V
- Putere maximă consumată: 7W
Caracteristici fizice:
- Dimensiuni: 15.2 x 3.1 x 3.7 cm
- Greutate: 0.18 kg
- Carcasa: plastic rezistent la intemperii
- Temperatura de operare: -40 ... +80°C
- Umiditate: 5 ... 95%
Si antena unidirectionala 16dBi:
AirGrid M2-HP-16 este un ansamblu complet antenă grid/access point. Sistemul radio este integrat direct in antenă, ceea ce oferă performanţe ridicate la un cost foarte redus.
AirGrid M2-HP-16 este destinat utilizării in configuraţii punct-la-punct (pentru conectarea a două locaţii intre ele) sau poate fi folosit pentru a lega la reţea un client aflat la distanţă mare de basestation.
In carcasa sistemului radio este incorporat un indicator cu LED-uri pentru măsurarea semnalului recepţionat, care permite o aliniere foarte rapidă la access point-ul din celălalt capăt.
Schimbarea polarizării (vertical/orizontal) se face prin rotirea antenei in plan vertical.
Sistemul de operare este AirOS V, cu o interfaţă web foarte intuitivă şi prietenoasă. In plus, permite şi conectare prin ssh/telnet, precum şi culegerea de date prin SNMP.
Ca să vă faceţi o idee despre posibilităţile sistemului de operare AirOS V, am conectat la internet un NanoBridge M5, pe care il puteţi accesa aici. Acest access point leagă două puncte din reţeaua Delta Web Telecom.
Accesorii:
- Injector POE şi sursă de alimentare (24V, 0.5A)
- Kit montaj
Specificaţii sistem:
- Procesor: Atheros MIPS 24KC, 400MHz
- Memorie: 32MB SDRAM, 8MB Flash
- Interfaţa de reţea: 100BASE-TX (Cat. 5, RJ-45)
- Putere de emisie: pană la 28 dBm
- Sensibilitate: -74 ... -97 dBm
- Putere consumată: 3W
Specificaţii antenă:
- Dimensiuni reflector: 280 x 355 mm (11x14”)
- Interval frecvenţe: 2.412 ... 2.462 GHz
- Caştig: 16 dBi
- Polarizare: orizontal sau vertical
Caracteristici fizice:
- Greutate: feed 0.2 kg, mount 0.65 kg, reflector 0.8 kg
- Carcasa: plastic rezistent la condiţii meteo nefavorabile
- Temperatura de operare: -30 ... +75°C
- Umiditate: 5 ... 95%
succesuri!