Results 1 to 7 of 7

Thread: Ajutor configurare ruter cu modem 3g

O zi frumoasa! Snow's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Ajutor configurare ruter cu modem 3g

Am urmatoarea problema. Incerc sa deschid port de pe un router asus wl 500 care are conectat un modem 3g prin usb. Acum problema pe care o am.
    Ruterul iese pe net cu un ip de genul 89.....
    Receptorul se conecteaza la router cu un ip 192.......
    Cand intru in ruterul la status ip-ul wan pe care mi-l arata este de genul 172.........
    Banuiesc ca modemul 3g aloca ip-uri la randul sau.
    Intrebare e cum fac sa deschid port, ca eu am deschis la ip-ul cu care se conecteaza receptorul si nu merge.
    Stiu ca se poate face ceva, dar nu-mi aduc aminte cum. Cum pot sari ip-ul cu 172?
    Sper sa avem un informatician printre noi.

Standard RSP member
    Mentioned
    2 Post(s)

Nu ai spus ce operator GSM/3G folosesti.
    Ideea e asa: operatorii aloca IP-uri private, de obicei din clasa A(10.0.0.0 – 10.255.255.255) sau clasa B (172.16.0.0 – 172.31.255.255) asa cum si ruterul tau aloca adrese din rabge-ul de clasa C(192.168.0.0 – 192.168.255.255)

Adresa cu care iesi in exterior (89.x.x.x) nu este adresa ta de WAN ci a proxy-ului (gateway-ului) operatorului.

In acest caz nu prea ai cum sa deschizi tu porturi si sa poti accesa din internet ruterul sau alte IP-uri locale.

Singura posibilitate ar fi sa achizitionezi un IP public de la operator, daca acesta ofera serviciul respectiv. Suna si intreaba.

Nu stiu ce operator din Romanaia ofera IP public gratuit pentru serviciul de date.

Duster
    Guest

Salut,
    ofera Orange la 5 euro / luna
    restul operatoriilor nu stiu daca ofera acest serviciu.

dMd
    Guest

Din cate stiu (cu aprox 2 ani in urma), in afara de z@pp, ceilalti operatori ofera IP routabil contra cost. Un firm "bun" pt routerul Asus cu modem 3g (z@pp) este cel dezvoltat de Oleg , acum depinde si de operatorul care iti ofera serviciile de net.

Mentioned
    0 Post(s)

Da, mi s-a spus intre timp. Din pacate netul este de la digi. Am sunat la ei dar nu ofera ip fix.

---------- Post added at 15:51 ---------- Previous post was at 15:46 ----------

Bust3D, poti sa-mi dai mai multe detalii, te rog.

Standard RSP member
    Mentioned
    2 Post(s)

Vodafone ofera la 3eur/luna dar am impresia ca doar la persoane juridice. Suna si intreaba la ei.

---------- Post added at 16:54 ---------- Previous post was at 16:51 ----------

Poti incerca configurarea unui tunel spre un alt IP unde ai acces si drepturi sa deschizi porturi. E mai greu dar e si asta o solutie. Cat e de fiabila, urmeaza tu sa vezi.

Mentioned
    0 Post(s)

Cum se poate face asta?