-
Sumator de semnale RF
Deschid acest thread in speranta ca poate vom gasi vreo modalitate practica si cu un randament bun in a gasi/folosi un sumator de semnale RF mai mult pt. semnalele DVB-T + DVB-C
Avand in vedere ca numarul/oferta receptoarelor de satelit hybride cu 2 tunere ( DVB-S/S2 + DVB-T/C ) sa marit in zonele unde exista posibilitatea receptiei in domenile DVB-T si DVB-C a aparut aceasta noua prb.
Asta deoarece dupa cum am vazut la majoritatea receptoarelor hybride tunerul dedicat receptiei DVB-T + DVB-C foloseste doar 1 singura intrare pt. ambele domenii
Personal am incercat insumarea celor 2 semnale cu un sumator Alcad MM-200 , insa slabe sperante din cauza ca semnalul pe analogic/DVB-C este mult mai puternic fata de semnalul DVB-T din zona mea ( DVB-T can.30 - Pro TV HD/Sport.ro HD )
Deci va invit pe cei care au posibilitatea de a testa sau au gasit deja o solutie la prb. de mai sus sa o expuna sau eventual alte device-uri/sumatoare/amplificatoare cu 2/n-intrari = rezolvarea prb. de mai sus
Traiesc cu speranta ca totusi domeniul DVB-T in viitor nu va ramane la acest stagiu ( cel putin in Bucuresti ) , sa numai scriu de cei care pot receptiona prg. tv din DVB-T de la vecini si au si cablu analogic/DVB-C
Deocamdata singurul receptor HD actual care rezolva aceasta prb. fiind Sunray-ul cu cele 3 intrari dedicate , iar ca sa cumperi un receptor hd cu 3 tunere mi-se pare o investitie destul de mare doar pt. a putea receptiona/vizualiza cele 3 domenii ( DVB-S/S2 - DVB-T - DVB/C )
Astept si alte pareri/sugesti/recomandari de la voi si cu multumirile de rigoare si scuze daca am postat unde nu trebuie sau sa mai discutat acest subiect ( in acest caz poate un admin sa mute si cele scrise de mine in threadul respectiv )