Results 1 to 9 of 9

Thread: Astra 19.2E si Hotbird 13E pe antena de 120cm

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Astra 19.2E si Hotbird 13E pe antena de 120cm

Am o antena de 120cm, offset, fixata pe Astra 19.2E. Am vrut sa pun si un lnb pe Hotbird la 13E, asa ca am cumparat un suport de aici:
    http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...8bb6b7ded5bd54

In focar principal am pus Astra si secundar Hotbird. Antena este reglata corect pe Astra. Dar pe hotbird nu merge dacat un transponder (11727 V - BBC persian ~ 80% calitate si 72 nivel semnal), probabil e cel mai puternic. Am incercat sa pun lnb-ul de Hotbird si mai sus si mai jos, sa-i gasesc o pozitie, dar nimic. Am luat si LNB-ul de Hotbird in mana si am cautat semnal asa, dar tot slab. Banuiesc ca cel mai rezonabil ar fi un compromis, sa mai misc putin antena, se va mai reduce din Astra, dar ar trebui sa castig la hotbird. Dar voi pierde Astra 2C, care are cel mai slab semnal, cel putin asa am vazut eu. Oricat as incerca sa reglez antena mai mult de 70% calitate 72% nivel semnal nu am. Vorbesc de perioada de vara, cand imi scade pana la 55% calitate, sau seara chiar deloc semnal, depinde de vreme. Iarna nu am nici o problema. (Astra 2C). In rest Astra 19.2 calitate 100%.

Intrebarea mea este cum sa fac (cumpar) un suport pentru Astra+Hotbird, dar sa fie semnal util pe ambii sateliti, o poza, un sfat, e binevenit.
    Last edited by tempuser; 11-06-12 at 11:58.

Super Member
    Mentioned
    0 Post(s)

Cablul/mufele sunt OK? Ce LNB-uri folosesti?
    Distanta (6 grade) nu e prea mare, nu ar trebui sa ai probleme. (pe 90 de cm 13-19 est nu reprezinta o problema cu 19 in centru).
    La tehnciB mai gasesti niste suporturi din tabla, dar sunt tare greu de reglat.
    Ar mai fi si suportul multiconnect, pentru Inverto, dar sunt slabe LNB-urile "racheta".

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Cablu e nou, mufele la fel, LNB-urile sunt Inverto:
    LNB Inverto Black Premium 0.2 dB (Hotbird)

si
    LNB Inverto Black Ultra Single (Astra)

Cand mai am ceva timp liber mai incerc sa misc antena, si insist pana reusesc.

Mersi mult.

Golden Member dingo31's Avatar
    Mentioned
    48 Post(s)

nu stiu valoarea semnalelor din zona ta, dar daca cu antena 0.9 ai semnale ok pe transponderele de pe hotbird si astra 19.2, ar trebui sa receptionezi aceleasi transpondere cu multifeed 1.2, in conditii identice. deci cred ca mai trebuie sa lucrezi la aliniere antena+lnb-uri.

Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Vezi ca suportul ala nu cred ca e bun, am impresia ca este pentru o antena de 0.9, confectioneaza tu un suport, distanta intre focare are cam 4 cm.

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Acelasi model l-am folosit pentru 13/5 est, cu 5 est in focar pe antena de 0,9. In starea lui initiala pe 13 est nu am receptionat nimic; l-am demontat, am "plimbat" LNB-ul pana am gasit pozitia optima dupa care am deformat suportul din plastic la flacara. Rezultate: - modeste; recomand pentru antena ta sistemul dual feed folosit in trecut de catre MaxTv sau actualele LNB-uri multiconect + suportul aferent.
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Super Member
    Mentioned
    0 Post(s)

Multiconnect-urile sunt mai slabe decat Inverto Red!
    Nu cred ca se pot ridica la nivelul unui Ultra black.

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Sigur, nu te contrazic; dar pentru un sistem dual feed 19/13 est nu sunt probleme, mai ales in cazul antenei de 1,2m. In cazul lui suportul este problema.
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Da, si eu cred ca suportul e de vina. Am scos LNB-ul de Hotbird, l-am "plimbat" usor pe tija de plastic, iar semnalul e chiar la capatul tijei, l-am dus putin mai la stanga si am gasit maxim, deci suportul e prea "scurt" pentru antena de 1.2. Am sa fac unul ori din teava henco ori dintr-o sina de la sustinere panouri rigips. Sunt mai usor de modelat.

Perioada asta - iunie/august - Astra2C are cel mai slab din toate cele 12 luni ale anului, o sa am ce regla la antena, pana gasesc iar un maxim.

Mersi mult de ajutor.
    Last edited by tempuser; 12-06-12 at 10:11.