Results 1 to 15 of 15

Thread: incepator / dreambox

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Default incepator / dreambox

Salut,

In primul rand vreau sa precizez ca sunt praf in domeniul asta. AM tot citit diverse articole si mi-am dat seama ca sunt un habarnist, asa ca, va rog frumos, aveti mila

Problema mea este urmatoarea:

Eu sunt plecat din tara, dar vreau sa vizualizez prin intermediul internetul programale din romania. Ca-i semnal analog, sau antena satelit de la digi sau oricare altii ideea este ca vrea sa montez "cutia" (dreambox sau altceva) respectiva in romania, in spatele unui router conectata la semnalul tv si sa vizlualizez prin internet in vlc sau media player ce este la tv pe un canal specific.

As putea face asta foarte simplu cu ajutorul unui calculator cu tuner pus in romania, dar imi este peste mana.

Exista ceva care imi poate rezolva problema?

INSA, nu ma indrumati spre documentatii care imi descrie cum sa desfac nu stiu ce device, si sa conectez pini, sa citesc date, sa le transform si etc... ceva care sa fie bagat in priza, antena in el, si cablul utp basic setup, si gata.

Merci mult,

N

叛徒 daradici's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Ai nevoie de upload de aproximativ de la 2.7 Mb/s in sus pentru a putea sa-ti transmiti canalele via internet. Daca ai imaginea Pli Jade instalat pe box merge foarte usor din interfata web, ai nevoie ca VLC player sa fie instalat pe PC si sa vizualizezi interfata web din Internet Explorer. Daca ai GP (Geminii) ai nevoie de un plugin, se numeste zapstream, si este descris mai amanuntit pe undeva pe forum cum functioneaza. Aici ai nevoie tot de vlc player si se ruleaza adresa+portul direct din vlc.

P.S. De ce nu iei box-ul cu tine ? Nu ar fi mai simplu ?

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Intrebarea ta este foarte buna.. ideea este ca nu inteleg deloc cum functioneaza sistemul asta...

momentan nu am nici boxul cumparat...

as opta pt acel DM 500 HD .. si daca-l iau cu mine, la ce ma ajuta?.. caci aici unde sunt nu-mi pot monta antena satelit... merge si fara? legat la net?.. de unde-mi ia programele?

merci mult
    Last edited by delta2k2; 24-05-12 at 17:52. Reason: Regula 12 : Quote inutil

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Nu exista sistem plug & play. Daca singura varianta e sa montezi receptorul in tara si tu sa te uiti la TV prin intermediul internetului atunci nu inteleg de ce iti cumperi receptor HD. E suficient un dm500. Insa va trebui sa ai o legatura buna la internet.

Standard RSP member franta's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

In cazu tau ar trebui sa oncerci vizionarea prin sopcast e mai simplu . Dm500 se blocheaza des din cauza resurselor scazute

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
    Last edited by franta; 24-05-12 at 20:29.

Moderator sorin8m's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Buna,
    Nu inteleg de ce complici asa treaba.
    Nu e mai simplu sa iei un dm500 sau un dm500 HD sati faci un abonament la focus sat, si vizionezi programele acolo unde esti tu (nu ai zis unde est in strainatate, presupun in europa).
    Partea cu stream e mai complicata, sunt multe posibilitati.

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by zappa View Post
    Nu exista sistem plug & play. Daca singura varianta e sa montezi receptorul in tara si tu sa te uiti la TV prin intermediul internetului atunci nu inteleg de ce iti cumperi receptor HD. E suficient un dm500. Insa va trebui sa ai o legatura buna la internet.
    nu tin neaparat sa iau unul HD, am spus ca as opta pt unul HD... legatura la net nu-i problema... cum configurez toate echipamentele, si care sunt acele echipamente este problema mea..

luand spre exemplu digi, in afara de antena, mai trebuie sa cumpar ceva de la ei?...

adica pt problema mea imi trebuie:

1. anetna,
    2. dreambox
    3. internet

corect?

merci mult

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Quote Originally Posted by franta View Post
    In cazu tau ar trebui sa oncerci vizionarea prin sopcast e mai simplu . Dm500 se blocheaza des din cauza resurselor scazute
    Vrei sa-ti demonstrez ca pot urmari lejer prin internet cu vlc si dm500 (cu pli) fara sa se blocheze? Conteaza legatura la internet. Dm500 se blocheaza cand instalezi multe pluginuri/skinuri sau ai multe linii C.

Ptr gigi iti mai trebuie si niste date de pe card care nu sunt asa usor de obtinut. Focussat e ideal ptrr ce vrei tu; abonament ieftin, versatil, incarcare prin sms.
    Last edited by zappa; 24-05-12 at 20:56.

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

salut,

sa mai dau cateva date legat de asta.

momentan nu sunt in tara. si aici unde sunt, sub nici o forma nu-mi pot monta o antena satelit. tocmai de aceea spuneam ca antena trebuie sa fie in romania.

acum, ca-i antena sau ca nu-i antena, imi trebuie un "device" care sa-mi transforme acest semnal tv in streaming, ca eu sa-l accesez de aici de unde sunt prin internet.

una dintre variantele la care mai m-am gandit este un calculator cu tuner tv, iar de pe el facut streaming ... in functie de conexiunea la internet, varianta asta merge sigur.. (canalele le schimb conectandu-ma cu vnc sau rdp la calculatorul respectiv)... iar aici ma refer la televiziunea prin cablu clasica, programe la gramada, prin splitere la gramada..

ma gandeam ca dreambox este varianta mai practica si mai comoda a problemei mele....

asadar, revenind... se poate pune o antena in romania, cu un dreambox, iar eu, prin internet de oriunde sa vad si sa schimb canalele tv?

merci mult,

Standard RSP member franta's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

@zappa : nu vreau sa imi demonstrezi, ma bucur ca merge. dar de blocat tot se va bloca la un moment dat, oricat de bine optimizat ar fi, si atunci ce faci suni un prieten sal scoata din priza si sal bage din nou?solutia poate e fuctionala, dar nu e practica

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by cerber23 View Post
    .....

acum, ca-i antena sau ca nu-i antena, imi trebuie un "device" care sa-mi transforme acest semnal tv in streaming, ca eu sa-l accesez de aici de unde sunt prin internet.
    De ce nu instalezi Sopcast,VLC cu plugin pentru Internet Explorer bifat si testezi de aici http://sateliti.info/showthread.php?...520#post197520 ?
    :

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Quote Originally Posted by franta View Post
    @zappa : nu vreau sa imi demonstrezi, ma bucur ca merge. dar de blocat tot se va bloca la un moment dat, oricat de bine optimizat ar fi, si atunci ce faci suni un prieten sal scoata din priza si sal bage din nou?solutia poate e fuctionala, dar nu e practica
    Si o masina se mai strica. Normal ca nu e practica, dar functioneaza daca stii ce si cum trebuie facut.

Apropo de ce vrea el. Eu am incercat anul trecut sa fac acelasi lucru fiind plecat in concediu afara. Acolo aveam doar o conexiune wireless. Mai mult de 1-2 secunde nu am reusit sa vad.

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

este irelevant... puteai avea si legatura prin fibra intre laptop si routerul din hotel, atata timp cat conexiunea dintre cele doua puncte (gateway-ul hotelului si gateway-ul de la tine de acasa) era de 5kbs spre exemplu ...

din punctul meu de vedere, conexiunea intre cele 2 puncte (routerul local si routerul din romania) nu va fi o problema... si chiar daca ar fi, asta se poate rezolva cu o crestere a abonamentului de internet....

problema mea este:

pot gasi un "device" (nu neaparat dreambox.. poate fi orice) care sa-mi transforme acel semnal tv (fie ca vine de la satelit fi ca vine de la televiziune prin cablu clasica) in streaming?

sopcast deja folosesc si mi se pare jalnic... putine programe, uneori merg, alteori nu... calitate, jalnica...

aici am 25mbs download , in romania am 30mbs upload....

merci mult
    Last edited by delta2k2; 24-05-12 at 23:02. Reason: Regula 12 : Quote inutil

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

exact ceva de genul...

de ce am nevoie si cum?

merci mult
    Last edited by stargate; 25-05-12 at 06:35. Reason: quote inutil