Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 12 of 12

Thread: Masinile de Bulgaria pot circula maxim 90 de zile pe teritoriul Romani

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Default Masinile de Bulgaria pot circula maxim 90 de zile pe teritoriul Romani

Autovehiculele inmatriculate in alte state vor putea circula pe teritoriul Romaniei doar 90 de zile intr-un an de la data emiterii actului de vanzare-cumparare a masinii. Aceasta este una dintre prevederile unui proiect de lege aprobat marti de Guvern pentru completarea OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Pe teritoriul Romaniei circula aproximativ 45.000 de masini inmatriculate in alte state, dintre care cele mai multe, circa 19.800, in Bulgaria.

Masura se aplica pentru cei care au sediul, domiciliul, resedinta ori rezidenta in Romania.

• Practic, autovehiculele si remorcile inmatriculate in alte state, detinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul, resedinta ori rezidenta normala in Romania, vor putea circula pe drumurile publice pentru o perioada de maximum 90 de zile de la data dobandirii titlului de vanzare-cumparare, intr-un an calendaristic.

Dupa expirarea perioadei de 90 de zile, soferii nu mai pot circula cu acele masini, in caz contrar riscand amenda si retinerea certificatelor si placutelor de inmatriculare. "In situatia in care se constata ca un astfel de conducator conduce acest autovehicul peste perioada admisa i se vor retine certificatul de inmatriculare si placutele cu numarul de inmatriculare", a spus Lucian Dinita, seful Directiei Politiei Rutiere. Amenzile difera: "Pana la 8 puncte amenda, adica 560 lei, iar pentru categoria a patra, de la 9 la 21 de puncte, si aici amenda e mult mai substantiala", a spus Dinita.

• Acesta a precizat ca cele 90 de zile sunt valabile efectiv de la data intrarii in posesie, chiar si in situatia in care masina nu a circulat in acea perioada pe teritoriul Romaniei. Practic, cele 90 de zile sunt valabile chiar daca proprietarul nu a circulat cu masina pe drumurile din Romania. Exista, totusi, si exceptii de la lege: autovehicule conduse de cetateni straini.

Persoanele cu domiciliul in Romania, care conduc pe drumurile publice un vehicul inmatriculat in alt stat, vor avea obligatia de a prezenta, la cererea politistului rutier, pe langa documentul de identitate sau, dupa caz, permisul de conducere, documentul de inmatriculare ori de inregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, un document doveditor al titlului cu care este detinut vehiculul; acest document va fi insotit de traducerea in limba romana, in original, efectuata de catre un traducator autorizat a carui semnatura a fost legalizata.

Guvernul a mai aprobat introducerea de la 1 ianuarie 2013 a permiselor de conducere pentru mopede si motocicletele din subcategoriile A1 si A2. De asemenea, pentru categoriile C si D perioada de valabilitate se va scurta la 5 ani, urmand ca acesta sa fie reinnoit dupa aceasta perioada. La celelate categorii ramane perioada de 10 ani.

O alta prevedere introduce obligativitatea efectuarii controlului medical periodic ori de cate ori se solicita eliberarea unui permis de conducere cu o noua perioada de valabilitate.

Proiectul de lege adoptat de Guvern va fi transmis Parlamentului cu solicitarea de a fi dezbatut si aprobat in procedura de urgenta. Prevederile din actul normativ referitoare la inmatricularea autovehiculelor vor intra in vigoare la 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial, urmand ca intr-un termen de inca 30 de zile sa fie elaborate procedurile de aplicare a acestor reglementari. Aspectele vizand obligativitatea controlului medical periodic se aplica de la intrarea in vigoare a actului normativ, iar celelalte reglementari vor intra in vigoare incepand cu data de 19 ianuarie 2013.

http://m.hotnews.ro/stire/12078843
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Moderator sorin8m's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Si nu numai cele din bulgaria.
    Oricum firmele de matriculari au gasit o gaura in lege si in continuare se va putea conduce masinile straine in romania mai mult de 90 de zile.

Aceasta lege mi se pare aiurea. Sa scade taxele in romania si atunci nu o sa mai aibe probleme cu inmatricularile in bulgaria.

Old Member mondo's Avatar
    Mentioned
    43 Post(s)

Si daca nu fac nici un act de vanzare-cumparare si merg asa cu acordul proprietarului care e problema?

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

pai asa sunt marea majoritate a masinilor inmatriculate in Bulgaria , adica inmatriculate pe numele unui bulgar, deci legea este apa de ploaie
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

O fi comandat Dacia o crestere a vanzarilor )

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Este o ilegalitate crasa,eu am permis de munca,permis de conducere si masina inmatriculata intr-o tara UE cu toate taxele si impozitele la zi in tara in care muncesc,acum inteleg ca datorita unor destepti eu trebuie sa i-mi schimb permisul si certificatul de inmatriculare deoarece am domiciliul in Ro,nu mai au fonduri din care sa se poata ingrasa mai tare cei de la putere.Toate tarile ar trebui sa aplice sistemul de reciprocitate si sa dea toate masinile inmatriculate in ro afara indiferent de forma de proprietate.Suntem de rasul lumii.
    Last edited by john124; 25-04-12 at 15:38.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Stai tu linistit, nu de asta suntem de rasul lumii, ci pentru ca le permitem ORICE. Chiar daca s-ar decreta ca toti barbatii trebuie sa renunte la un testicul, tot fara nici unul am fi in realitate.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

din cate am inteles din septembrie se va aplica modificarea care se refera la circulatia masinilor inmatriculate in UE daca trece de parlament,sper ca am inteles bine
    Last edited by john124; 25-04-12 at 15:53.

Standard RSP member Diablo1's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by john124 View Post
    Este o ilegalitate crasa,eu am permis de munca,permis de conducere si masina inmatriculata intr-o tara UE cu toate taxele si impozitele la zi in tara in care muncesc,acum inteleg ca datorita unor destepti eu trebuie sa i-mi schimb permisul si certificatul de inmatriculare deoarece am domiciliul in Ro,nu mai au fonduri din care sa se poata ingrasa mai tare cei de la putere.Toate tarile ar trebui sa aplice sistemul de reciprocitate si sa dea toate masinile inmatriculate in ro afara indiferent de forma de proprietate.Suntem de rasul lumii.
    Nu este nici o ilegalitate

Schimbati si domiciliul si e ok
    Asa e cam peste tot in UE , cel putin asa e si in Austria
    Au inceput sa controleze masinile inmatriculate in alta tara si daca ai domiciliul in Au iti ridica talonul si numerele
    Daca ai domiciliul egal in ori-ce Tara mi se pare normal sa ii respecti si legile , ca ne plac sau nu
    Sänt alte legi care te fac de räsul lumii da asta e floare la ureche

Ps: Acum sincer nici nu ma mai mir cänd ma intrebat un politist de la circulatie daca in Linz e gata portul !!!!
    PPs: Al naibi Austrieci de la firma Elin care au contracte de munca in Romänia de cel putin 10 ani , au inmatriculat masini in Ro pentru muncitorii tot din Austria , ei se pot conforma legilor tarii noastre , care traesc in ea NU

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Eu cred ca e o masura ilegala si nu va trece de parlament. E doar un pic de "agitatie" ptr. a speria viitorii amatori de numere bulgaresti.
    Alta treaba nu are politia rutiera decat sa faca baze de date.

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    31 Post(s)

Guvernul a retras proiectele de lege trimise in parlament de catre cel vechi. Printre care se afla si asta cu masinile..

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
    Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru

Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Pai au vrut doar sa sperie un pic soferii bulgari.