-
Audientele sunt masurate de Kantar Media. Acele aparate de masurat audienta nu s-au distribuit si celor cu farfurii. Iar firmele de publicitate lucreaza cu datele oferite de Kantar. Asa ca nu conteaza ca a pierdut 1 mil de "privitori" pentru ca Intact a ramas cu aceiasi audienta pe hartie. Si pe baza acelei audiente (masurate de kantar) iau bani din publicitate in functie de audienta. Sa nu crezi ca aia de la antene sunt fraieri. Doar ca s-a intalnit "hoţu' cu hoţu' ".
-
Eu zic ca conteaza ca pierd telespectatori. Iar daca antenele vor fi scoase si de la Focus Sat, atunci va fi o problema pentru antena grup. Poate nu imediat de la inceput insa cu timpul o sa se simta.
-
La masurarea audiente conteaza doar cei care au instalat un people meter de catre Kantar Media (in jur de 1200 de gospodarii din toata tara). Si cred ca majoritatea sunt abonati la cablu.
http://www.mediaddict.ro/2011/02/kan...e-a-audientei/
Cunoasteti pe cineva care are un people meter? Eu nici sa-mi dea bani nu mi-as pune asa ceva.
-
Deci masurarea audientei este o aberatie la noi in romania.
-
Nu. Asa se face in toate tarile. Se alege un esantion reprezentativ pentru populatie.
Asa se procedeaza si la acele sondaje de opinie (realizare de curs, insomar, etc) sau exit poll-urile de la alegeri.