0

Dislikes:
0
-
Ceva bun, bun, de rumegat...
McDonald's, in vizorul Protectiei Consumatorilor pentru reclama la cartofi prajiti !
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a constatat emiterea, pe diferite posturi TV a unui spot publicitar al MdDonald’s, prin care se fac afirmatii, precum “cartofii prajiti de la McDonalds aduc aminte de bunici” si se transmite consumatorilor informatia conform careia, materia prima utilizata este “cartoful” ce provine de la piata.
Urmare unui control desfasurat de comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor in reteaua de restaurante Mc Donald’s asupra originii si calitatii cartofilor prajiti a rezultat faptul ca produsul “cartofi prajiti” provine din tratarea termica a produsului“ cartofi congelati”, materie prima a carui lista a ingredientelor contine urmatoarele: cartofi, ulei vegetal, dextroza, stabilizator: difosfat de sodiu.
In consecinta, prin spotul publicitar se transmit doua informatii menite a induce in eroare consumatorii, respectiv ca produsul “cartofi prajiti” ar proveni din cartofii proaspeti achizitionati de la piata, in conditiile in care materia prima utilizata este “cartofi congelati” (care contine si alte adaosuri, inclusiv aditivi) si ca “aduc aminte de bunici”, ceea ce induce consumatorului ideea falsa de reintoarcere la calitatea de odinioara, de produs fabricat dupa metode artizanale, in realitate, produsul fiind industrial, se mentioneaza in comunicatul ANPC.
Compania McDonald's a remis vineri un comunicat de presa in care a mentionat ca Spotul TV referitor la cartofii prajiti are intentia de a informa consumatorii despre calitatea si originea produsului.
"Prepararea corecta a produselor, dar si respectarea practicilor de siguranta alimentara sunt preocupari zilnice in toate restaurantele McDonald's", spun oficialii companiei intr-un comunicat remis Mediafax.
Sursa: http://www.wall-street.ro/articol/Co...alert-20120413
O tampenie de reclama, pe bune, mai mincinoasa ca reclama asta nu am vazut...
-
Standard RSP member
Bunici polonezi ...
In urma cu citiva ani, "Capitalul" publica o informatie conform careia baietii de la McDonald`s au gasit un singur soi de cartofi destul de bun dupa parerea lor si asta in Polonia. Asadar, cartofii lor aduc aminte de niste bunici, de cei polonezi.
Fancullo.
-
am vazut si eu reclama si imediat mi-am amintit ca acum cativa ani am aflat ca defapt cartofii de la MC D sunt defap o pasta de amidon taiata in forma respectiva...si cred ca oricine papa de la ei cartofi prajiti simt ca nu e chiar gustul cartofilor prajiti de acasa , dar cum traim in Romania nu se sesizeaza nimeni si mergem inainte
-
o data am luat de la mcdonalds... gustu era bun dar parca mestecam cauciuc - m-am lecuit definitiv
la mcdonalds nu cumperi macarea - cumperi numele firmei ( e o mare diferenta intr-e ce arata la tv - bigmac - si ce cumperi la ei parca nu mai e asa "big")
de fapt marea majoritate a reclamelor mcdonalds - targetu nu santem noi - ci copiii... daca nu ar fi astia mici nu prea ar avea succes la adulti
Last edited by startrek1; 13-04-12 at 22:48.
-
Cartofii sänt buni numai cänd sänt fierbinti
Dacä sau racit poti sa ii arunci
Si oricum difera de la o Tara la alta
-
Expert Gigablue & Mut@tant 4k