Buna ziua ,
Am si eu o antena de 80cm offset din otel si pana acum am reusit sa vad cu ea pe satelitul thor/intelsat 10-02 si satelitul astra 19,2e pe care sunt si acum .
Zona unde locuiesc este cam dificila din punct de vedere relief , o padure , mai exact varfurile de la brazi si cativa copaci prin curte . satelitul thor nu reuseam deloc sa il prind cu antena montata la sol la o inaltime de 50cm dar pe casa la o inaltime de aprox 6m avea semnal iar pe satelitul astra 19.2e receptioneaza si la 50cm de sol si la 2m unde este montata acum .
Concluzia este cu cat mai sus cu atat mai bine .
Pana aici totul bine si frumos zic eu , pana cand intr-o zi m-am gandit sa ii fac un suport care sa faca antenuta mea sa prinda mai multi sateliti .
Aveam niste materiale pe langa casa la dispozitie dar idei erau putine , si am zis sa caut pe internet
Am gasit ceva poze si m-am apucat de lucrare , tevi ,suruburi ...
Dupa ce am construit suportul am dat si de acest forum si topicul de aici unde am zis sa cer si eu ajutor .
INTREBARI:
La cate grade trebuie inclinata teava rotativa pentru a se incadra pe curba cu sateliti ?
Si cu ce satelit este bine sa incep pentru a face reglajul antenei ?
Mentionez ca momentan voi face teste manual fara sa montez motorizare pe antena, pentru ca nu stiu daca voi prinde ceva satisfacator .
Daca va merge treba voi lua un actuator sau mai simplu un motor , dar inca nu sunt decis care este mai bun pret/calitate/viata lunga la uzura.
iata si pozele cu lucrarea mea "de arta"
---------- Post added at 15:42 ---------- Previous post was at 15:38 ----------
![]()

Reply With Quote