Pai tu zici chiar invers,sa analfabetizam populatia ca sa fie slugi?Deja asta exista,doar cartea si toceala din vremurile comuniste nu au fost suficiente pentru a educa un popor,trebuiau sa aiba si libertatea de a alege,putere economica pentru a putea sa se bucure de viata,sa cunoasca lumea si sa viziteze locuri,plus altele.Doar inchisi in localitatea unde secretarul de partid le da tot doar cu portia (cea ce asteapta si acum) nu avea cum sa ajute poporul asta,oricat ne-am laudat noi cu scoala si educatia de pe vremuri.
Am avut ocazia sa cunosc oameni mai in varsta veniti din tarile vestice pe plaiurile noastre mirifice.Pensionari cu varste intre 60-80 de ani,cu masini noi sau destul de noi,din pensie isi fac vacante,cunosc limbi straine,etc.Batranii nostrii daca au cel mult o Dacie de 30 de ani garantat nu au bani de benzina,de obicei femeile nu au carnet,un procent foarte mic cunosc o limba straina si putini au reusit sa mai iasa din propria localitate in ultimii ani,ba chiar in toata viata lor.Stau si ei la OTV,la telenovele sau la pacanele si 50 de votca in baruri,multi dintre ei se uita la un PC ca la diavol.Ei ne-au crescut pe noi,deci din start am fost inapoi si aveam de recuperat.
Cei tineri nu au posibilitati economice sa isi faca un viitor,unii lucreaza mult si pe bani putini la patroni,fara sa aiba posibilitatea nici macar sa plateasca o amarata de chirie ca sa nu zic de cumparat propria locuinta,multi au ca idoli mafioti care sunt dati ca vedete la TV (Becali,etc) sau tigani cantareti.Educatia lor din copilarie s-a schimbat in adolescenta in "sa am bani si masini","sa moara dusmanii" (chiar daca nu are,nu conteaza,numai sa moara).
Cei de varsta a doua daca au un serviciu isi tarasc viata si cam atat.
Cam asta e legat de inapoierea poporului.Noi astia mai tineri daca deja nu ne-am zdruncinat creierii cu OTV si manele garantat ajungem la pacanele,ca alt viitor nu vad.Si nu are legatura cu scrisul si cititul.
Mai e si o mare parte din populatie (deja importanta) care e de o anumita etnie si care ne trage in jos.Pacat ca si romanii ii copiaza in comportament si educatie in multe cazuri.

OTV e o mizerie,macar pe copii vostrii nu ii lasati la asa ceva.Nici macar nu are legatura cu politica,DD ala ar trebui sa aiba 0,00001%.