Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  3
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 14 of 14

Thread: Taxa Auto 2012

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Moderator sorin8m's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Taxa Auto 2012

Din pacate nu vad cum e taxa mai mica decat ceea precedenta. In cazul meu taxa asta noua e dubla, nu e mai mica cu 25% cum ziceau autoritatile.
    Va las un link unde puteti fiecare sa va caluclati taxa auto actuala si sa o comparati cu ceea pe care ati platito inainte de 2012.

Datorita greseli mele incurcand linkurile, refac postul si pun linkul cel bun
    http://static.anaf.ro/static/10/Anaf...uare_2012.html

Multumesc pentru atentie.
    Last edited by sorin8m; 19-01-12 at 20:42.

Standard RSP member delta2k2's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

In 2010 am platit 1850 ron. Conform noii taxe, ar trebui sa platesc 2300 ron. Ca un bun cetatean ce sunt, voi face o cerere sa platesc diferenta.

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Eu astept sa se termine si recursul sa imi iau banii inapoi.
    :

Standard RSP member sosozah's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Default Calculator 2012

Link-ul de mai sus e taxa conform legislatiei din 2011.
    Acesta e noul calculator:
    http://static.anaf.ro/static/10/Anaf...uare_2012.html

Golden Member gigelsat's Avatar
    Mentioned
    2 Post(s)

@ zmeura

Vei avea castig si la recurs si vei primi banii dati ca taxa inapoi. Problema va aparea in momentul in care vei dori sa vinzi masina, noul proprietar va trebui sa platrasca taxa de poluare, atata cat va fi ea in acel moment.
    Am si eu o taxa platita in 2011, am solicitat acum doar restituirea diferentei intre vechiul si actualul cuantum.
    Acum, la inmatricularea unei masini trebuie ca persoana care se prezinta la inmatriculare sa faca dovada ca pentru masina respectiva taxa a fost achitata si ca aceasta nu a fost restituita vechiului detinator. Dovada faptului ca a nu a fost restituita se solicita la finante, acolo unde are domiciliul cumparatorul, ulterior se solicita de catre fisc la judetul unde a fost initial achitata taxa, teoretic in 45 de zile se primeste raspuns. In aceste conditii este foarte probabil ca termenul de 30 de zile in care ar trebui sa fie facuta transcrierea sa fie de multe ori depasit.
    Concret, un coleg al meu a cumparat in dec un ford, vanzatorul din Bucuresti i-a dat si fotocopie dupa chitanta cu care achitase taxa in 2010, a incercat ieri sa o inmatriculeze, nu a reusit fara acea dovada ca pt masina respectiva nu s-a restituit taxa, azi i-au expirat cele 30 de zile in care trebuia facuta transcrierea (vanzatorul a scris pe certificatul de inmatriculare ca a instrainat masina).
    Gigel

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Nu e o problema,masina e si acum pe numele unui frate.Daca gasesc o portita sa o trec pe numele meu asa voi face si normal odata un proces castigat intr-o speta e un avantaj.Probabil ca voi incerca sa o transcriu si voi incerca sa fac rost de o negatie in scris sau de orice ma pot lega sa ii mai dau odata in judecata.Timp am,nu ma grabesc deloc. Daca deja era trecuta pe numele meu si fratele meu isi lua banii inapoi care ar fi fost situatia la urmatoarea vanzare?Mai trebuie studiata un pic legea,dar cum eu nu ma grabesc astept pe altii care sigur vor gasi noi portite.Oricum vin alegeri,iar se schimba legea.
    :

Golden Member shadowman's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Tot stau sa ma intreb cum se poate sa se ceara o taxa si sa se aplice o lege retroactiv,daca la acea data nu era in vigoare.Azi-maine o sa ne ceara taxa pe nastere si sa o platim retroactiv dupa vremea lui Decebal...
    Ar trebui odata sa terminam noi cu ei,daca ei nu vor sa termine.Aceasta taxa e clar e taxa pe prostie,taxa pe pouare e cuprinsa in pretul benzinei,o platesti de cate ori alimentezi.Au schimbat denumirea ei de vreo 5 ori,daca tin bine minte,scopul e acelasi,sa ia banii.Sunt atat de cretini ca eu numai stiu cum sa-i numesc.Cum mama lui ala mic cu coarne,sa ceri pe o masina de sa zicem 1500 EUR cam dublu sau tripul?!Daca omul nu are bani sa-si ia masina noua,isi ia ce poate,daca avea bani sa-si ia masina noua sigur nu-si lua masina veche sa plateasca o caruta de bani pe taxele aberante,e la mintea cocosului,insa guvernul asta nu are minte nici cat o gaina si aia beata si impaiata.
    Chair numai stiu ce sa zic?!E aberant.TOTI care cumpara si vand masini ar trebui sa-i dea in judecata iar instanlele sa dea sentinta cu aplicare imediata si nu cu plata cand li se ridica lor,asta daca li se mai ridica.
    Respect!

Standard RSP member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Totul se poate contsta in istanta

Eu am castigat la ambele masini, acum astept recursul, acum 2 zile am si vandut una din masini, asa ca pana se termina recursul omul o inmatriculeaza normal si daca ai vine dupa castiga ca retroactiv nu se aplica nimic ..., totule sa stie advocatul ce face si sa intocmeasca actele temeinic.

Quote Originally Posted by zmeura View Post
    Nu e o problema,masina e si acum pe numele unui frate.Daca gasesc o portita sa o trec pe numele meu asa voi face si normal odata un proces castigat intr-o speta e un avantaj.Probabil ca voi incerca sa o transcriu si voi incerca sa fac rost de o negatie in scris sau de orice ma pot lega sa ii mai dau odata in judecata.Timp am,nu ma grabesc deloc. Daca deja era trecuta pe numele meu si fratele meu isi lua banii inapoi care ar fi fost situatia la urmatoarea vanzare?Mai trebuie studiata un pic legea,dar cum eu nu ma grabesc astept pe altii care sigur vor gasi noi portite.Oricum vin alegeri,iar se schimba legea.