Pai da ... azi este randul nostru sa ne facem de cap
Un comentariu amuzant pe facebook
Code:Doamne, iți mulțumesc că mi-ai dat tăria să trec și de acest 8 Martie cu cheltuieli minime (două beri, ambele băute de mine).
Dislikes: 0
9 martie, ultima zi a Babei Dochia, se mai numeşte „Măcinici” sau „Mucenici” şi reprezintă inceputul anului agrar. Azi se mănancă „sfinţi”/ „mucenici”, colăcei in formă de opt, unşi cu miere şi nucă.
Şi tot azi se spune că e bine să bei 40 de pahare cu vin. Vinul băut acum se transformă, de-a lungul anului, in putere de muncă.
La al catelea pahar aţi ajuns ?
Pai da ... azi este randul nostru sa ne facem de cap
Un comentariu amuzant pe facebook
Code:Doamne, iți mulțumesc că mi-ai dat tăria să trec și de acest 8 Martie cu cheltuieli minime (două beri, ambele băute de mine).
Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt ?n scop experimental si educational !
Tare citatul.![]()
:
E sarac sufleteste... vai mama lui!
Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru
si eu care beam cafea, noroc ca am intrat aici.
In traditia populara, barbatii beau 44 de pahare cu vin. De unde provine diferenta? Dupa traditia crestina, Sfintii martiri au fost 40, dupa cea geto-dacica, au fost 44, atatea fiind si zilele dintre 9 martie si 23 aprilie, cand este sarbatorit Sfantul Mare Mucenic Gheorghe. De aceea, in unele zone, exista pana astazi credinta, ca acesti Sfinti au fost 44.
... deci, domnilor nu va lasati pacaliti si respectati traditia geto-dacica.![]()
Tot traditia spune ca azi cei care nu au nume de sfinti isi serbeaza azi numele ca poate in cei 40 de Sfinti mucenici erau si unii care aveau numele lor, deci LA MULTI ANI TUTUROR celor cu un nume care nu este in calendarul crestin
PS: eu am baut ieri cand au serbat colegele de serviciu ziua lor si azi ma recuperez![]()
LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
"SGU Stargate Universe"
Eu, poate, dupa ce se termina programul sa bag cateva pahare mici mici de tarie...
In acest caz, dacă adunăm toate paharele celor care au postat ... oare ajungem la 40 ?
Eu...3pahare(tarie)+4vin(sprit) total 7 si continui...
Succes tuturor care sustin proiectul...![]()
Dacă ai nevoie de ajutoare ... doar spune![]()
Stargate ... te rog frumos ... stai la rand