Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 26

Thread: probleme semnal antena satelit

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default probleme semnal antena satelit

am un amiko shd 7900 de citeva saptamini tot mi se intrerupe semnalul , imi apare lipsa semnal , daca sschimb de pe un canal cu polarizare verticala pe unul cu polarizare verticala sau invers isi revine ...citeodate nu merge nici aceasta metoda antena este foarte bine reglata sa fie dus lenebeul ca am mai schimbat unul trosnit de ger acum ceva timp....! rog un mic sfat sa rezolv problema...!

Standard RSP member delta2k2's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Păi nu e cel mai simplu să testezi prin schimbarea LNB-ului ?
    Ce lungime are cablul de la receptor la LNB ?

Standard RSP member rzbvro's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Verifica si mufa exterioara... e posibil sa fie un inceput de rugina - la inceput apar doar intreruperi ocazionale dar cu cat se extinde cu atat sunt mai dese aceste intreruperi iar in final nu o sa mai mearga deloc

Sunt chestii care se intampla extrem de frecvent si la mufele de prelungire puse in exterior... datorita conditiilor meteo (umezeala prelungita/infiltrare apa)
    50€ Wirex (in WXT cu 40 Euro depozit), 25$ CryptoCom (350€ depozit in CRO/6 luni), 25$ Abra (15$ depozit in cripto/30 zile)
    50$ Celsius (in BTC cu 400$ depozit/30 zile), 30$ Matrixport (14-27 februarie 2022) https://invitation.codes/@BankingFree

Standard RSP member Meridian's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Iti recomand sa mergi la cineva cu receiverul si sa-l verifici pe antena lui. Daca nici acolo nu merge e posibil sa fie vreo problema din receptor - setari, soft sau hard. Eliminate aceste probleme poti incepe verificarea: cablului, mufelor, lnb-ului si antenei parabolice.

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

am avut o problema asemanatoare si era datorata acelei mufe de inbinare care a oxidat( deci era acoperita cu banda adeziva, dar cred cadin cauza asta a facut condens si a corodat pe acolo si pe anumite frecvente aparea lipsa semnal , desi la lnb daca masuram cu aparatul de masura era totul ok)
    In concluzie cea mai buna rezolvare o iei prin eliminare...mergi la un vecin cu antena desatelit si vezi daca acolo face figuri aparatul, apoi la tine poti vedea daca pui o bucata de cablu noua de la antena direct in receptorul tau daca sunt problemele prezente si in felul acesta iti dai seama de unde ar putea fi problema si astfel identifici problema: cablu, LNB -ul sau receptorul sau poate chiar mufele ( cauta sa refaci mufele ca apare oxidare si in mufele exterioare )
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Cristinel
    Sfaturi ai primit, dar nu ai binevoit sa spui unde era problema. E secret ?

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

multumesc de sfaturi , am luat-o babeste , receptorul e bun , am verificat legaturile (mufele ) si le-am refacut pe toate ,eu sunt la carucior cu rotile ,si a trebuit sa o astept pe fata mea sa ma ajute ...de asta nu am dat nici un raspuns...!a mai ramas sa verific lnbeul dar momentan mai am de asteptat putin pina sa imi cumpar altul sa il inlocuiesc,(aceste operatiuni le-am facut azi la 15.30 , in ultimile doua nopti au fost aproximativ -20 de grade frig si n-am mai avut deloc semnal dimineata, ziua cind era cald mergea bine ....!acum vad foarte bine pe toti satelitii sunt curios daca la noapte e tot asa de frig ..voi avea semnal dimineata daca nu este a mai ramas de schimbat lnbul....! sanatate si numai bine tuturor !
    Last edited by val; 10-03-12 at 19:35.

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Rog un user din localitate sau din imprejurimi sa-l ajute pe colegul nostru.

@cristinel8 te rog ca rugamintea mea sa nu o consideri un act de caritate ci un gest de prietenie, la randul nostru fiecare am beneficiat de ajutorul celor mai priceputi. Respecte si multumiri anticipate celui ce va face acest gest.
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Problema sa rezolvat de vina era lnb-ul care a decedat l-am inlocuit ieri si acum totul functioneaza...!multumesc celor care mi-au dat sfaturi ...! acum am pus un lnb titanium de 0,1db dar e mai slabut ca inverto single blak ultra , ,exemplu pe 19 grade est orf1 si2 ,servus hd nu imi mai intra deloc la fel si travel si hustler de pe sirius 5 grade est ,iar m6 suisse si w9 suisse de pe 10 grade est si b1 si neptun tv de pe 4 grade vest imi intra foarte prost si mi se intrerupe semnalul ,mentionez ca am incercat sa reglez un pic elevatia dar nu este nici o modificare , de rotirea lnbului nu poate fi vorba antena fiind mobila cu vechiul lnb inverto blak ultra toate aceste probleme nu erau , am scris aceste observatii pentru o comparatie inverto blak ultra titanium........! cred ca voi face un efort si imi voi lua un inverto blak ultra nou.....receiverul este amiko shd 7900
    Last edited by delta2k2; 24-03-12 at 13:52. Reason: Regula 12 : Quote inutil

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

pai poate trebuie reglata iar antena ca nu mai e focarul unde era cu lnb-ul dinainte
    diferentele sunt mici intre diferite modele de lnb azi

inainte erau diferente mai mari

parerea mea e ca trebuie reglata iar antena , destul de fin

nu cred ca e lnb-ul devina , pt ca pe el scrie e zgomotul e doar de 0,1 decibeli
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Am reglat si lnb-ul mai in focar dar aceleasi performante ....
    Last edited by delta2k2; 28-03-12 at 12:54. Reason: Eliminare quote

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

azi mi-am montat din nou un lnb inverto blak ultra single ,fata de lnb titanium 0,1db e mult mai bun ,acelasi reglaj la antena diferente de 8-9 la suta la semnal si mai mult la unele frecvente ,travel de pe sirius 4,8 grade est imi intra fara probleme si cu titanium nu imi intra de loc... cu titanium pe timp noros multe frecvente nu aveau semnal de loc ex: giga de pe sirius si t89tv tot de pe sirius acum imi intra fara probleme...la fel cu multe canale de pe turksat si helas...mentionez antena este de 1,2m ofset lenbeurile sunt noi ,receiverul amiko shd 7900, acum am semnal foarte bun de pe turksat pe hispasat multa sanatate tuturor...!

mai am de adaugat ceva , tv tirgoviste de pe sirius intra foarte bine...!pe cind cu titanium nu intra deloc...!
    Last edited by delta2k2; 23-04-12 at 19:26. Reason: Unire posturi ...

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default actuator HARL 12+

De doua saptamani mi-am montat un actuator HARL 12+ in locul vechiului STRONG SRT 12+ , dupa doua saptamani de frecus pot spune ca e 'bun' durata de schimbare de pe un satelit pe altul mica , si .." opreste " exact pe satelit fara erori de la pozitia memorata ,pina acum sunt multumit de el ,sper ca la iarna cind va veni gerul sa nu imi faca ..probleme....., de montat a fost o "jucarie "o jumate de ora montat si o ora reglat pe toti satelitii din nou...! . sanatate si multa fericire tuturor !

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

o poza cu montura de la antena gasiti la adresa de facebook http://www.facebook.com/profile.php?id=100001066242787 am incercat sa pun citeva poze aici ,dar mi-am prins urechile ...si am apelat la adresa de facebook...!e
    Last edited by delta2k2; 15-05-12 at 15:42. Reason: Regula 12 : Quote inutil

Golden Member mar1us's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

cristinel8 nu se prea intelege multe din fotografia aia fa una mai de aproape,iar referitor la ce zicea horatiu eu nu recomand nimanui sa puna banda de izolat peste mufele F !

Page 1 of 2 12 LastLast