-
Da' eu doar am dat un sfat,in rest fiecare face ce vrea,nici internet nu era pe vremuri,nici televiziune HD sau 3D samd ...
Succes tuturor !
-
Member
Visitor
Nu am semnal pe receiver
Salut,sunt Marian si de cateva zile am reziliat contractul cu cei de la Dolce,acestia mi-au lasat antena si un receiver de la ei fara cartela.Eu mi-am cumparat un lnb Black Eco si vreau sa prind orice canale de pe un satelit cu un receiver zehnder bx360 cumparat din Austria.Acum am doua probleme:
1. Pe receiver-ul zehnder nu am optiunea de a vizualiza puterea semnalului si calitatea lui,am incercat sa misc antena pentru a gasi ceva canale dar nimic.
2.Am incercat cu receiver-ul de la dolce sa vizualizez puterea semnalului dar oricat am miscat antena semnalul e pe zero,nu am semnal deloc.
Ce as putea face in cazul acesta?
-
@nan6941 - Acolo unde a fost fixata antena era pe 39 de grade est. Pentru a putea receptiona ceva ai nevoie de doua lucruri. Intri tu pe acest site si vezi ce emite fiecare satelit in parte si mai ai nevoie de un sat finder.
-
trebuie putina rabdare si cateva cunostinte despre receptia prin satelit a programelor tv
1) prima data trebuie sa stii ca miscarile trebuie sa fie foarte incete pentru a putea si receptorul reactiona la puterea semnalului
2) in al doilea rand trebuie sa stii ca satelitii sunt doar spre sud aici unde traim noi in emisfera Nordica( ei sunt pe orbita geostationara deaspura ecuatorului )
3) poti sa te ajuti putin si de busola : de exemplu un satelit cu putere mare si pe care il poti receptiona destul de usor cu o antena de la dolce este Hotbird 13 grade est (dar daca te ajuti de busola trebuie sa scazi aceste 13 grade din longitudinea locatiei tale===>cazul meu din Sibiu am longitudinea 24,08 est deci scad 13 grade est si astfel gasesc pe busola 11 grade est fata de sud ) si misti usor antena de ordinul milimetrilor ca sa prinzi semnal stanga - dreapta si sus jos , daca tu ai miscat doar stanga dreapta si nu ai umblat la elevatia(inclinarea antenei pe spate) de la antena care era fixata pe "dolce" 39 est adica sa o misti sus jos , atunci cred ca este mult mai usor sa gasesti satelitul
Inclinare fata de verticala este destul de mica la o antena asa de mica cum e cea de la dolce.